Google Wave

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Google Wave is wegens gebrek aan succes stopgezet, u kunt zich niet meer inschrijven voor de webdienst

Google Wave moet een soort integratie worden van veel webdiensten die Google te bieden heeft. Google Wave betekent: online samenwerken aan projecten, live documenten bewerken, vergaderingen plannen, taken beheren en discussiëren en brainstormen door te chatten met elkaar. De nieuwe dienst moet op den duur een gratis concurrent van Microsofts SharePoint kunnen worden.

Google Wave is een webdienst waarbij ingelogd moet worden via een browser (Internet Explorer, Firefox, Google Chrome). Zakelijke gebruikers kunnen online samenwerken aan documenten en vergaderen, consumenten kunnen ook externe diensten als Twitter toevoegen. Een discussie, vergadering, samenwerking of chatsessie wordt als een 'wave' opgeslagen in uw inbox. Sommigen spreken van een soort GMail Plus.

Wikipedia zegt over Wave:
'Jens en zijn broer Lars Rasmussen, bedenkers van Google Maps, noemen 'hun' Google Wave "hoe e-mail zou zijn als het vandaag zou worden uitgevonden". Met de dienst, Google Wave, is het mogelijk om met meerdere personen aan een project te werken, zoals: documenten en spreadsheets. Projectgenoten kunnen daarnaast via een speciaal chatsysteem reageren op elkaars bewerkingen. Een groot voordeel is dat Google Wave geheel in de browser te gebruiken is, en er hoeft niets te worden gedownload. Een andere functie is de live chat, waarbij de gebruikers de tekst op hun beeldscherm zien, zodra de contactpersoon deze getypt heeft.'

Google Wave is sinds 18 mei 2010 door iedereen die een Google Account heeft (bijvoorbeeld GMail, anders kunt u gratis een Google Account aanmaken) gratis te gebruiken. Doordat coöperatie en directe communicatie belangrijke eigenschappen zijn van Google Wave is de webdienst vooral voor groepen (bedrijven, onderwijsinstellingen of verenigingen) die samenwerken aan een project interessant. In het begin is het even uitzoeken hoe Wave het makkelijkste te gebruiken is. Lees hier voorbeelden van toepassingen.

Reacties

Tja, concurreren met Sharepoint blijft moeilijk. Hier bij LumoFlow (http://www.lumoflow.com) hebben we de weg gekozen om te integreren met Sharepoint indien de klant dit wenst.

Bart

Er is nogal wat commentaar verwijderd op deze pagina.
Hier het laatste.

"Nauwelijks drie maanden nadat de dienst algemeen beschikbaar kwam, heeft Google de stekker uit Wave getrokken. De tool waarmee je real time samen kan werken wordt nauwelijks gebruikt".

hey, ik was al uitgenodigd

ik wou het graag proberen kiske