Outlook

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Outlook is de naam van de gratis webmaildienst van Microsoft (sinds 2013 de opvolger van Hotmail). Ook heeft Microsoft gratis Outlook-apps voor Windows (sinds 2023!), Android en iOS uitgebracht, die een geïntegreerde agenda hebben. Er is ook een desktop-programma Microsoft Outlook dat een onderdeel is van het betaalde Microsoft Office.

Webmaildienst Outlook (of Outlook.com) werkt nauw samen met andere diensten van Microsoft zoals OneDrive (online opslag), Personen en Agenda. Ook Skype is verbonden met Outlook.

In 1996 was Hotmail de eerste webmail service. Microsoft nam Hotmail in 1997 over en heeft het sindsdien achtereenvolgens omgedoopt tot MSN Hotmail, Windows Live Hotmail en sinds 2013 Outlook.

Outlook voor Windows app sinds 2023

September 2023 heeft Microsoft een vernieuwde Outlook-app voor Windows uitgebracht. Deze is voor consumenten en te downloaden via de Microsoft Store. Deze Outlook-app zal op termijn het geïntegreerde Mail en Agenda vervangen in Windows 10 en 11. De Outlook-app voor Windows verschilt wat betreft functionaliteit van de zakelijke Outlook die met Microsoft Office wordt meegeleverd.

In de Mail en Agenda app in Windows 10 en 11 kun je trouwens op de knop rechtsboven klikken om Het nieuwe Outlook aan te zetten.

Android en iOS

Ook voor Android en iOS heeft Microsoft begin 2015 een mail-app uitgebracht die Microsoft Outlook heet. Outlook is gebaseerd op de door Microsoft aangekochte apps Accompli en Sunrise. Outlook voor Android en iPhone en iPad beschikt over mail, agenda, adresboek (personen) en een handig onderdeel genaamd bestanden, waarmee je snel alle bijlagen uit je mail kunt bekijken.

Outlook kan overweg met Exchange-, Gmail-, Outlook.com-, Yahoo-, iCloud- en imap-accounts, pop wordt dus niet ondersteund. In je inbox kun je mail filteren op prioriteit, overige, ongelezen, met bestanden en meer.

Outlook voor Android en iOS is een mooie, zeer intuïtief werkende app, die wat ons betreft makkelijker werkt dan de standaard mail-apps in Android en iOS. De integratie van mail en agenda in één app is zeer handig.

Tip
Als je een Ziggo imap-account instelt in Outlook moet je onder Geavanceerde instellingen weergeven bij IMAP-server en SMTP-server ook de poortnummers invullen, anders werkt het niet! Dus imap.ziggo.nl:993 en smtp.ziggo.nl:587 (met dubbele punt voor het poort-nummer).

Welke Outlook?

Voor de duidelijkheid even alle Outlooks op een rijtje:

  • Microsoft Office Outlook is het desktop mailprogramma dat onderdeel is van het betaalde Microsoft Office
  • Outlook.com is de gratis webmaildienst, en opvolger van Hotmail, MSN en Live
  • Outlook is de gratis app voor Windows, Android en iOS
  • Outlook Express was het gratis mailprogramma in Windows XP, dat niet meer bestaat
  • Voor Windows 10 heet het standaard mailprogramma van Microsoft Mail en Agenda

Inst

Reacties

Op twee computers uitgeprobeerd, maar helaas weer moeten verwijderen. In eerste instantie was alles oke en was zeer tevreden. Maar telkens werd mijn eigen mailadres (upcmail.nl ) niet meer herkend. Bij instellingen deze opnieuw aangemeld en kreeg bericht dat deze was ingesteld als primair mailadres. Sindsdien kan ik niets meer. geen mail ontvangen ; versturen etc. Veel tijd in besteed maar alles alsnog verwijderd. Ga zolang mogelijk verder met Windows Mail.

Prima programma. Ik heb helemaal geen last van reclame.

Opnieuw aanmelden bij gmail lukt niet meer. Imap aangezet, dat helpt niets.

Wat de nieuwe outlook voor Windows vooral niet doet is goed samenwerken met andere platforms. Als je een IOS account wilt toevoegen heb je niet de keuze wat je wel of niet wilt synchroniseren. Contacten van IOS wil ik absoluut niet synchroniseren met Outlook omdat in Outlook de velden zeer beperkt zijn in mogelijkheden, je kunt ze b.v. geen eigen benaming geven waardoor de benaming die je hey IOS contact gaf ook verloren gaat bij synchroniseren. Zo kan je het synchroniseren van contacten niet apart uitzetten, wat bij Windows mail wel kon. Ook de reclame in de Outlook app staat mij enorm tegen. Ik zie het dan ook als de ultieme poging van Microsoft om iedereen tot een abonnement te dwingen op de betaalde Microsoft Office. Tegenwoordig is mede daarom ook de Mac mijn hoofdsysteem en mijn Windows PC hou ik uitsluitend bij om op de hoogte te blijven.

Postvak In zit telkens als je het opent vol met reclame dus wil je geen reclame enz. moet je verplicht de betaalde versie gebruiken.

als ik outlook afsluit en opnieuw start.
krijg ik telkens reclame in postvak in

Deze NIEUWE outlook is helemaal niet zo nieuw, het is eerder OUD dan Nieuw, waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan, wat ga je verbeteren aan iets wat prima werkt eenvoudig te gebruiken is en er goed uitziet. Ik ben geen klager en ik vindt Windows 11 Echt heel goed, maar van deze outlook krijg ik het gevoel in een tijd-lus beland te zijn, Back to the past!

Sedert een dag of drie verdwijnen de mails uit outlook en blijven wel in gmail. Alles geprobeerd, zelfs clean install blijft zelfde, alle updates ect , mails verdwijnen uit outlook.

Oja Rens , misschien is het handig om je adresseboek in je live.email.account op te nemen ? Op die wijze is het gekoppeld en kan je het niet verliezen.

Beste Rens, andere bezoekers & redactie www.gratissoftwaresi... !-)
Ik heb in mijn hele leven tot 2018 geen software gekocht. Omdat de WIN+MSO software-legalizer-apps were installing more malware, keyloggers, etc.. when you applied the software-crack en ik gebruikte toen al WIN+MSO sinds 1997.
In 2018 ging ik op zoek naar de goedkoopste legale software licenties en stuitte op meerdere pagina's die windows pro , ultimate maar ook office pakketten verkocht voor nog geen 2 tientjes per stuk (en dat is bijna gratis).

Dawasem ff, Rens , wellicht is dit een oplossing voor jou ?

Pagina's