Outlook

Horizontal Tabs


Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Outlook is de naam van de gratis webmaildienst van Microsoft (sinds 2013 de opvolger van Hotmail). Ook heeft Microsoft gratis Outlook-apps voor Android en iOS uitgebracht, die een geïntegreerde agenda hebben. Het desktop-programma Microsoft Outlook is niet gratis, want een onderdeel van het betaalde Microsoft Office.

Webmaildienst Outlook (of Outlook.com) werkt nauw samen met andere diensten van Microsoft zoals OneDrive (online opslag), Personen en Agenda. Ook Skype is verbonden met Outlook.

In 1996 was Hotmail de eerste webmail service. Microsoft nam Hotmail in 1997 over en heeft het sindsdien achtereenvolgens omgedoopt tot MSN Hotmail, Windows Live Hotmail en sinds 2013 Outlook.

Android en iOS
Ook voor Android en iOS heeft Microsoft begin 2015 een mail-app uitgebracht die Microsoft Outlook heet. Outlook is gebaseerd op de door Microsoft aangekochte apps Accompli en Sunrise. Outlook voor Android en iPhone en iPad beschikt over mail, agenda, adresboek (personen) en een handig onderdeel genaamd bestanden, waarmee je snel alle bijlagen uit je mail kunt bekijken.

Outlook kan overweg met Exchange-, Gmail-, Outlook.com-, Yahoo-, iCloud- en imap-accounts, pop wordt dus niet ondersteund. In je inbox kun je mail filteren op prioriteit, overige, ongelezen, met bestanden en meer.

Outlook voor Android en iOS is een mooie, zeer intuïtief werkende app, die wat ons betreft makkelijker werkt dan de standaard mail-apps in Android en iOS. De integratie van mail en agenda in één app is zeer handig.

Tip
Als je een Ziggo imap-account instelt in Outlook moet je onder Geavanceerde instellingen weergeven bij IMAP-server en SMTP-server ook de poortnummers invullen, anders werkt het niet! Dus imap.ziggo.nl:993 en smtp.ziggo.nl:587 (met dubbele punt voor het poort-nummer).

Welke Outlook?

Voor de duidelijkheid even alle Outlooks op een rijtje:

  • Microsoft Office Outlook is het desktop mailprogramma dat onderdeel is van het betaalde Microsoft Office
  • Outlook.com is de gratis webmaildienst, en opvolger van Hotmail, MSN en Live
  • Outlook is de gratis app voor Android en iOS
  • Outlook Express was het gratis mailprogramma in Windows XP, dat niet meer bestaat
  • Voor Windows 10 heet het standaard mailprogramma van Microsoft Mail en Agenda

Inst

Website producent: 

Reacties

Sedert een dag of drie verdwijnen de mails uit outlook en blijven wel in gmail. Alles geprobeerd, zelfs clean install blijft zelfde, alle updates ect , mails verdwijnen uit outlook.

Oja Rens , misschien is het handig om je adresseboek in je live.email.account op te nemen ? Op die wijze is het gekoppeld en kan je het niet verliezen.

Beste Rens, andere bezoekers & redactie www.gratissoftwaresi... !-)
Ik heb in mijn hele leven tot 2018 geen software gekocht. Omdat de WIN+MSO software-legalizer-apps were installing more malware, keyloggers, etc.. when you applied the software-crack en ik gebruikte toen al WIN+MSO sinds 1997.
In 2018 ging ik op zoek naar de goedkoopste legale software licenties en stuitte op meerdere pagina's die windows pro , ultimate maar ook office pakketten verkocht voor nog geen 2 tientjes per stuk (en dat is bijna gratis).

Dawasem ff, Rens , wellicht is dit een oplossing voor jou ?

Beste Frans, ik ben niet van de redactie, maar gebruik windows Live mail ook al jaren. Alleen ontvang ik de laatste tijd de mails meer dan 1x binnen en dat is hinderlijk. Ik vind het een fijn programma met een overzichtelijke layout. De opvolger Windows Mail gebruik ik niet, daar raak je je overzicht juist weer kwijt. En het overzetten van je adressen is ook nit 1-2-3 gedaan. Jammer. Ik ben nog steeds op zoek naar een goed alternatief.

Beste redactie, Misschien een domme vraag, maar wat is er mis met Windows Live Mail 2012, dat ik al jaren (sedert 2012 dus) probleemloos gebruik. Nu ook met Windows 10. Het mail-programma is blijkbaar zo goed, dat er nooit meer een update nodig was.....!

Momenteel wordt er voor Outlook Mail en Agenda voor Windows Mobile een update aangeboden die helaas tot gevolg heeft dat Mail en Agenda niet meer functioneren. Ook Microsoft Store kent na de laatste update zijn probleempjes. Mail en Agenda is voor sommigen onder ons natuurlijk een ramp als het niet meer functioneert. Omdat het programma niet te verwijderen is, kan je het niet overnieuw installeren en het is ook niet mogelijk om op Windows Phone terug te gaan en de update te verwijderen.

Ik heb steeds nog entourage gebruikt. Ik moet nu MAIL gebruiken in iOS maar die importeert mail identity niet. Heb dus even outlook nodig om bij gegevens te kunnen, zoals ook mijn NOTES uit entourage. HELP!

Heb deze app verwijderd wegens onverantwoord hoog batterijverbruik, en een synchronisatie die niet altijd vlekkeloos verloopt.
Daarenboven worden de reviews blijkbaar gemanipuleerd , een ster met commentaar erbij worden wel eens verwijderd waardoor foutief hoog cijfer ontstaat.

Het irritante van Microsoft is,dat je overal een account moet aanmaken.Dat wil ik niet

Pagina's