Outlook

Geschikt voor: 
Voor Windows, macOS en Linux
Webapplicatie in de cloud
Voor Android, iOS en Windows Mobile
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.7 (152 stemmen)
Actueel: 

De Outlook app voor Android en iOS heeft een nieuwe conversatie-weergave gekregen voor groepsgesprekken. Ook kun je makkelijker wisselen tussen accounts via de zijbalk (veeg naar rechts). Ten slotte zal binnenkort een intelligentere zoekfunctie worden toegevoegd die ook een prominentere plek in de interface krijgt.

Beschrijving: 

Outlook is de naam van de gratis webmaildienst van Microsoft (sinds 2013 de opvolger van Hotmail). Ook heeft Microsoft gratis Outlook-apps voor Android, iOS en Windows Mobile uitgebracht, die een geïntegreerde agenda heeft. Het desktop-programma Microsoft Outlook is niet gratis, want een onderdeel van het betaalde Microsoft Office.

Webmaildienst Outlook (of Outlook.com) werkt nauw samen met andere diensten van Microsoft zoals OneDrive (online opslag), Personen en Agenda. Ook Skype is verbonden met Outlook.

In 1996 was Hotmail de eerste webmail service. Microsoft nam Hotmail in 1997 over en heeft het sindsdien achtereenvolgens omgedoopt tot MSN Hotmail, Windows Live Hotmail en sinds 2013 Outlook.

Android en iOS
Ook voor Android en iOS heeft Microsoft begin 2015 een mail-app uitgebracht die Microsoft Outlook heet. Outlook is gebaseerd op de door Microsoft aangekochte apps Accompli en Sunrise. Outlook voor Android en iPhone en iPad beschikt over mail, agenda, adresboek (personen) en een handig onderdeel genaamd bestanden, waarmee je snel alle bijlagen uit je mail kunt bekijken.

Outlook kan overweg met Exchange-, Gmail-, Outlook.com-, Yahoo-, iCloud- en imap-accounts, pop wordt dus niet ondersteund. In je inbox kun je mail filteren op prioriteit, overige, ongelezen, met bestanden en meer.

Outlook voor Android en iOS is een mooie, zeer intuïtief werkende app, die wat ons betreft makkelijker werkt dan de standaard mail-apps in Android en iOS. De integratie van mail en agenda in één app is zeer handig.

Voor Windows Phone/Windows Mobile is Outlook ook de standaard mail- en agenda-app.

Tip
Als je een Ziggo imap-account instelt in Outlook moet je onder Geavanceerde instellingen weergeven bij IMAP-server en SMTP-server ook de poortnummers invullen, anders werkt het niet! Dus imap.ziggo.nl:993 en smtp.ziggo.nl:587 (met dubbele punt voor het poort-nummer).

Welke Outlook?

Voor de duidelijk even alle Outlooks op een rijtje:
- Microsoft Office Outlook is het desktop mailprogramma dat onderdeel is van het betaalde Microsoft Office
- Outlook.com is de gratis webmaildienst, en opvolger van Hotmail, MSN en Live
- Outlook is de gratis app voor Android, iOS en Windows Mobile
- Outlook Express was het gratis mailprogramma in Windows XP, dat niet meer bestaat

Categorie: 
E-mail
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Installatie: 
100% schoon
Deel deze download: 

Reacties

Ik heb steeds nog entourage gebruikt. Ik moet nu MAIL gebruiken in iOS maar die importeert mail identity niet. Heb dus even outlook nodig om bij gegevens te kunnen, zoals ook mijn NOTES uit entourage. HELP!

Heb deze app verwijderd wegens onverantwoord hoog batterijverbruik, en een synchronisatie die niet altijd vlekkeloos verloopt.
Daarenboven worden de reviews blijkbaar gemanipuleerd , een ster met commentaar erbij worden wel eens verwijderd waardoor foutief hoog cijfer ontstaat.

Outlook is ook de app voor Windows Phone.

Dat moet inderdaad toegevoegd worden. Is nu gedaan. Dank voor het melden!

wat is dat weer

Een beetje vreemd dat je ineens moet dokken voor een email-programma als Outlook op je desktop. Of snap ik nu niks meer van Gratissoftware.nl ?
Het is toch het belangrijkste communicatiemiddel whatever.
Het nieuw mail-programma van win 10 is helemaal niks...ja voor je telefoon of zoiets !

Microsoft Outlook is onderdeel van het betaalde Office, maar er is ook een gratis Outlook app voor mobiel en een gratis webmaildienst Outlook.com. En vroeger had je het gratis Outlook Express maar dat bestaat niet meer. Beetje verwarrend inderdaad.
Voor Windows 10 heb je nu de gratis 'Mail' applicatie van Microsoft. En anders kun je alternatieven als Thunderbird proberen.

Dit toegevoegd aan de tekst in het artikel:

Welke Outlook?

Voor de duidelijk even alle Outlooks op een rijtje:
- Microsoft Office Outlook is het desktop mailprogramma dat onderdeel is van het betaalde Microsoft Office
- Outlook.com is de gratis webmaildienst, en opvolger van Hotmail, MSN en Live
- Outlook is de gratis app voor Android en iOS
- Outlook Express was het gratis mailprogramma in Windows XP, dat niet meer bestaat

Outlook is geen lokale app voor windows.
Helaas werkt bij mij ook Windows Live Mail (2012) niet meer goed.
Dat betekent dus eigenlijk, dat Microsoft geen mogelijkheid meer biedt voor een lokaal mailprogramma. Weer een reden om zo langzamerhand afscheid te nemen van de meuk van Microsoft.
Wat een verschrikkelijke troep levert Microsoft toch eigenlijk.

volledig akkoord !

Microsoft levert met Windows 10 een nieuwe mail-app, dit is een uitstekende vervanger voor Windows Live Mail.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
oostenr_jk