Gratis browser plugins

Hieronder vindt u gratis browser plugins voor Google Chrome, Firefox, Edge, Internet Explorer, Opera, Safari en andere browsers. De meeste worden tegenwoordig niet meer direct ondersteund als plugin in veel browsers (maar kunnen soms nog handmatig ingeschakeld worden). Flash wordt nog tot 2020 ondersteund door veel browsers.

Java

Voor Windows, macOS en Linux
7.32581
Installatie: 
Let op bij de installatie

Java is een techniek die onder andere zorgde voor inmiddels verouderde functionaliteit (Java applets) op websites. Ook sommige applicaties op uw pc maken er gebruik van. En heel veel spelletjes zijn in Java. Java is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux en functioneerde als plugin in diverse browsers. Tegenwoordig is de Java-plugin alleen nog te gebruiken in Internet Explorer. Chrome, Firefox, Edge en Opera ondersteunen de Java-plugin niet meer.

Versienummer: 
8 update 311, 11.0.13, 17.0.1
Taal: 
Nederlands en Engels

Adobe Acrobat Reader DC

Voor Windows en macOS
Voor Android en iOS
7.317
Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Adobe Acrobat Reader DC (vroeger gewoon Adobe Reader) is de standaard software voor het bekijken van PDF-bestanden. Met Adobe Acrobat Reader kunt u werkelijk elk PDF'je openen aangezien producent Adobe de originele ontwikkelaar van het PDF-formaat is. Acrobat Reader heeft veel mogelijkheden, maar is veel groter dan alternatieve programma's om PDF'jes mee te bekijken.

Versienummer: 
2021.007.20091
Taal: 
Nederlands en Engels

Flash Player

Voor Windows, macOS en Linux
7.16788
Installatie: 
Niet aangeraden om te downloaden!

Met de Flash Player plugin voor uw browser kunt u filmpjes, animaties en spelletjes zien op bepaalde websites. Flash Player wordt nog vrij veel gebruikt - hoewel veel websites uitkijken naar de overstap naar het minder zware en veiligere HTML5. Producent Adobe heeft bekendgemaakt dat Flash de komende jaren uitgefaseerd wordt en in de meeste browsers wordt Flash-inhoud alleen nog weergegeven als u klikt om te activeren.
Flash stopt en krijgt na 31 december 2020 geen updates meer! Verwijder Flash voor die tijd!

Versienummer: 
32.0.0.465
Taal: 
Nederlands en Engels

Silverlight

Voor Windows en macOS
6.76289
Installatie: 
Niet aangeraden om te downloaden!

Silverlight is de browser-plugin van Microsoft die een concurrent moet zijn voor Flash. Silverlight maakt filmpjes en animaties op internet mogelijk.

Silverlight krijgt na 12 oktober 2021 geen updates meer en je kunt de plugin dus beter verwijderen van je pc!

Versienummer: 
5.1.50918.0
Taal: 
Nederlands en Engels