Google Meet

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Internet telefonie
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

Google Meet (voorheen Duo) is de nieuwe video- en audiobellen app van Google. Duo is duidelijk een kloon van Apples FaceTime. De interface is, net als FaceTime, heel simpel. Grappig extraatje is de aankloppen-functie waarmee degene die gebeld wordt al kan zien wie er belt voordat hij het gesprek aanneemt. Je kunt dus even gluren en dan een gesprek weigeren als je wilt.

Met Google Meet kun je ook groepsbellen en videoboodschappen achterlaten. Er is ook een webversie. Meet is op je smartphone gekoppeld aan je telefoonnummer, maar werkt ook op iPads (sinds 2018) en Android tablets (2019). Je contacten moeten natuurlijk ook Meet hebben om te kunnen videobellen of audiobellen. Daarom kun je ze een uitnodiging sturen om Meet te downloaden.

Google Meet blinkt uit in eenvoud en werkt prima zonder al te veel toeters en bellen, heeft goede beeldkwaliteit en is voor communicatie tussen Android-gebruikers onderling en tussen Android- en iOS-gebruikers een goed alternatief voor het nog altijd veel gebruikte Skype, of voor WhatsApp beeldbellen. Of iOS-gebruikers FaceTime gaan verlaten voor Meet vragen we ons af, maar het kan dus wel.

Groepsvideobellen is ook mogelijk met tot wel 100 mensen. Je kunt in Meet ook achtergronden en filters gebruiken.

Google Meet is sinds eind 2022 de opvolger van Google Duo. Verwarrend is dat Google Meet Klassiek (voorheen de op zakelijke gebruikers gerichte Google Meet) ook nog bestaat en te gebruiken is. De apps worden op termijn echt samengevoegd is de bedoeling.

inst

Reacties

@Emmy,

Nee, Windows phone is ook aflopend.
Er staat ook aangegeven in de tekst dat deze voor:
Download Duo voor iPhone en iPad
Download Duo voor Android

Windows phone is en blijft Windows. ;-)

Is het ook voor Windows Phone beschikbaar?

Probeer IMO eens goed beeld en geluid op android telefoon.

Probleem is natuurlijk dat er honderden van dergelijke communicatie-apps zijn en deze alleen werken als beide partijen de (laatste versie) van de app geinstalleerd hebben. Voordeel van Facetime is dat iedere Apple gebruiker het heeft (ook op iPads zonder telefoonnummer) en deze niet kan uitschakelen. Nadeel is weer dat alleen Apple apparaten Facetime hebben. Het wachten is op een Android versie van FT, die er wel noot zal komen.....