OpenStreetMap

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Open source
Categorie: 
Navigatie
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

OpenStreetMap is een open source project dat geheel door vrijwilligers uitgevoerd wordt. De kaarten zijn wel behoorlijk accuraat. Je kunt de kaarten raadplegen op de website van OpenStreetMap. Daarnaast zijn er door derden nog veel apps gemaakt die gebruikmaken van OpenStreetMap kaarten. Officiële apps van OpenStreetMap zelf zijn er niet.

De website van OpenStreetMap biedt gedetailleerde kaarten. Je kunt linkboven een routebeschrijving opvragen als je je locatie en je bestemming invoert (klik op blauwe knop met twee pijltjes naast de zoekbalk). Daarbij kun je kiezen voor auto, fiets of wandelen als vervoermiddel.

Als je OpenStreetMap op je mobiele apparaat wilt gebruiken kun je gewoon de web browser op je telefoon of tablet openen en naar de website gaan (of je zoekt een door derden gemaakte app, maar de kwaliteit daarvan varieert).


OpenStreetMap (klik voor groter)

inst

Reacties

@Gree
Nee hoor, OsmAnd maakt gebruik van Open Street Map. Maar dat is een open source project dat verder los staat van OsmAnd.

Blijkbaar is men de weg kwijt bij de redaktie . Open Street Map is OsmAnd.
En Ja ....deze werkt prima, ook offline

Dit is topper ... ik gebruik dit programma al een jaar of 2.

NIET gebruiken .... Ze gebruiken al je date en al je gegevens.

Onbegrijpelijk dat OsmAnd en Magic Earth er niet bij staan. Allebij 2 prima, offline navigatie systemen.De kaarten worden beter up to date gehouden, door wereldwijd 1000e vrijwilligers, dan die van o.a. Tomtom. Echte aanraders ! Helaas op deze site niet genoemd.

Ik gebruik osmand al jaren. Een super app.

Osmand inderdaad, maar ook Magic Earth.
Osmand voor fietsen/wandelen (evt. ook voor in de auto maar eigenlijk te gedetailleerd daarvoor en geen 3D)
Magic Earth voor in de auto. Prima en gratis

Ook goeie ervaring app OSMAND.

"of je zoekt een door derden gemaakte app". Goede ervaringen met OSMAND