KNMI

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Weer
Taal: 
Nederlands
Omschrijving software: 

Ook het KNMI heeft een eigen weer-app. Pas sinds oktober 2017, maar beter laat dan nooit. De KNMI app is overzichtelijk, accuraat en heeft geen advertenties. De KNMI app toont temperatuur, windsnelheid en -richting, een buienkaart, de weersverwachting voor de komende week en temperatuur-pluimen voor de komende twee weken.

Je kunt in de KNMI app meerdere plaatsen instellen waarvan jij het weer wilt weten. Ook je huidige locatie wordt automatisch meegenomen. Verder kun je onder Instellingen aangeven dat je op de hoogte wilt worden gebracht van weeralarmen (code geel, oranje of rood).

De neerslagradar-kaart toont de verwachte regen en ook nauwkeurige regenvoorspellingen voor de komende uren. Verder zijn er weersvoorspellingen voor de komende week en 'temperatuur- en regen-pluimen' (met de verwachte minimum- en maximum-temperatuur en regen) voor de komende veertien dagen. Ook toont de KNMI app de UV-index en tijdstippen van zonsopkomst en zonsondergang.

Het uiterlijk is in 2022 compleet op de schop genomen en de app heeft bovendien een dag- en nachtmodus gekregen.

De KNMI app is eenvoudig, maar doeltreffend en biedt alleen de benodigde informatie zonder verdere poespas. Ook heeft de app geen reclame! En de voorspellingen - die voor Nederland, België en Luxemburg zijn - zijn beter dan sommige andere weer-apps omdat ze natuurlijk van het KNMI zelf zijn. Een aanrader wat ons betreft.

Voor België is er de vergelijkbare KMI - Het weer in België app.

inst

Reacties

Jammer dat het nog niet geschikt is voor Android 12....

@anoniem
Check! Door de hitte bevangen waarschijnlijk...

Redactie ff off topic: sinds waanneer hebben we 2 maandagen? Bij mijn weten is het vandaag dinsdag 19 juli!

@Jan
Klopt. Vroeger was er altijd een voorspelling van 2 uur vooruit ofzo, maar sinds vorige maand is er alleen maar tot het huidige moment de regenverwachting. Waarom dat zo is weet ik niet, hopelijk wordt het nog gefixt.

Bij het item "verwachte regen" kan ik zien of het geregend heeft, niet of het gaat regenen, dat kan ik uit het raam ook wel zien.
Het KNMI weet veel over het weer maar weinig over apps.

Inmiddels heb ik het opgelost. Verwijder eerst de app van je iPhone, daarna een harde reset en de knmi app opnieuw installeren. De widget doet het dan wel….

@Roald
Ja klopt, hebben wij helaas ook. Hopelijk wordt het in een update binnenkort opgelost.

Idd mooie update, alleen ik krijg de nieuwe weerwidget niet aan de praat. Blijft blanco helaas. Wie heeft dit ook? Ik heb een iPhone/IPad met iOS 15.2.

Prachtige App nog beter geworden. Zeer overzichtelijk zonder toeters en bellen. Wind wordt in km/u aangegeven, dat is wennen. Windkracht in Beaufort geeft mij meer gevoel over de windsterkte. Zoeken naar locatie gaat per gemeente, m.i. nauwkeurig genoeg. Gegevens per plaats geven m.i. valse nauwkeurigheid.

Mooie app, echt een aanrader.