KNMI

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Webapplicatie in de cloud
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.4 (40 stemmen)

Info

Details
Versienummer: 
2.9.0
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Weer
Taal: 
Nederlands
Omschrijving software: 

Ook het KNMI heeft een eigen weer-app. Pas sinds oktober 2017, maar beter laat dan nooit. De KNMI app is overzichtelijk, accuraat en heeft geen advertenties. De KNMI app toont temperatuur, windsnelheid en -richting, een buienkaart, de weersverwachting voor de komende week en temperatuur-pluimen voor de komende twee weken.

Je kunt in de KNMI app meerdere plaatsen instellen waarvan jij het weer wilt weten. Ook je huidige locatie wordt automatisch meegenomen. Verder kun je onder Instellingen aangeven dat je op de hoogte wilt worden gebracht van weeralarmen (code geel, oranje of rood).

De buienradar-kaart toont de verwachte regen en als je op het groter-maken-icoontje linksonder op de kaart klikt (twee pijltjes) dan krijg je ook een nauwkeurige regenvoorspellingen per vijf minuten. Verder zijn er weersvoorspellingen voor de komende week en 'temperatuur- en regen-pluimen' (met de verwachte minimum- en maximum-temperatuur en regen) voor de komende veertien dagen.

De navigatie binnen de app zou iets beter kunnen (bijvoorbeeld als je bij de Instellingen of Waarschuwingen bent moet je weer op drie-streepjes-menu | Verwachtingen klikken om in het hoofdvenster terug te komen - dat is wat onhandig en verwarrend), maar wellicht verandert dat nog met een update.

De KNMI app is simpel, maar doeltreffend en biedt alleen de benodigde informatie zonder verdere poespas. Ook heeft de app geen reclame! En de voorspellingen - die voor Nederland, België en Luxemburg zijn - zijn beter dan sommige andere weer-apps omdat ze natuurlijk van het KNMI zelf zijn. Een aanrader wat ons betreft.

Voor België is er de vergelijkbare KMI - Het weer in België app.

Download

inst

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

Mooie app, echt een aanrader.

Mooie app, jammer genoeg geen weer per plaats, maar per (nieuwe) gemeente. Dus als je het weer van Ruurlo wilt weten, krijg je het van de Gemeente Berkelland. Dat is een te groot gebied om een juist inzicht te krijgen in de plaats waar je woont.

Mi. heel goede weer App zonder toeters en bellen. Weersverwachting nu in beter leesbare tekst. KNMI App kwam als beste (nauwkeurigste) uit een recente test, maar voor alle Apps geldt dat het een weersverwachting is. Regenradar voldoende nauwkeurig. Langere termijn temperartuur- en neerslag verwachting wordt weergegeven in de vorm van een pluim. Pluim geeft ook de onzekerheden weer, m.i. beter dan alleen een simpel getal. Begreep dat het KNMI gebonden is aan wettelijke regels m.b.t. de uitvoering van de App omdat het een overheidsinstelling is.

@Robert
Hier het antwoord op je vraag:
https://www.gratisso...

Volgens mij is dit een goede App. En heeft gewonnen als App 2019, maar waarom kan deze App niet worden geinstalleerd op Windows. en zo ja hoe want mijn mobiel neemt het over.
MvG R.Peters

Weervoorspellingen - van welk instituut dan ook - kloppen inderdaad niet altijd. Maar het KNMI staat wel redelijk bekend dachten we.

Dat is een kwestie van smaak. Wij vinden de opmaak zonder veel toeters en bellen juist wel prettig.

De App gaf gisteren dat het zwaar bewolkt zou zijn in Meierijstad,m nou hier heeft de hele dag de zon geschenen, dus zo accuraat is de App niet

Ziet er bijzonder amateuristisch uit en niet KNMI waardig. Waarschijnlijk door een medewerker in zijn/haar vrije tijd in elkaar geknutseld. Slechte widget.