Hangouts

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
-
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

Google Hangouts is de opvolger van Google Talk, Google Voice en Google+ Messenger. Met Hangouts kun je chatten en video-bellen. Hangouts is in Gmail en Google+ geïntegreerd en als webdienst in je browser te gebruiken. Ook zijn er apps voor Android en iOS.

Hangouts maakt het mogelijk om te chatten (ook groepsgesprekken), videogesprekken te voeren (met tien personen) en foto's te sturen naar je contacten. Hangouts concurreert hiermee direct met Skype van Microsoft (dat ook chat en videogesprekken heeft) en in mindere mate met WhatsApp dat puur een chatdienst voor smartphones is.

Voordeel van Hangouts - wat zoiets betekent als rondhangen - boven WhatsApp is dat je de app op telefoons én tablets kunt gebruiken (iOS en Android). Je kunt vrienden zoeken op naam, e-mail-adres of telefoonnummer. Als ze nog geen Hangouts hebben, dan krijgen ze een uitnodiging toegestuurd.

Hangouts werkt op smartphones, tablets en pc's en is te gebruiken op iPhone, iPad, Android telefoons en tablets en als webdienst in Gmail en Google+ je browser (waarvoor je eerst een plugin moet installeren). Er is sinds augustus 2015 ook een aparte site voor de webdienst Hangouts, te bereiken via: hangouts.google.com.

Google heeft naast Hangouts ook nog Google Meet voor videovergaderen met tot maximaal honderd mensen en Google Duo speciaal voor videobellen.

inst

Reacties

ik wil hangout