Stellarium

Reacties

er is ook een gratis versie voor android.
https://play.google....

@Willem Fransen
Dank!

Versie 1.0 is uitgekomen. Met diverse vernieuwingen.

Stellarium is geen sterrenkaartprogramma maar een planetarium.
Windows 10 is geen vensterprogramma maar een besturingssysteem.

Stellarium versie 020.2 is beschikbaar.
Anniversary update.Project bestaat 20 jaar
http://stellarium.or...

ComputerIdee video-uitleg:
https://www.youtube....

Versie 0.20.0 verschenen
http://stellarium.or...

Ik bedoelde het eenvoudige en toch mooie geluidsbewerkingsprogramma Audecity. (Was het even kwijt.) Voldoende voor eenvoudige en toch goede geluidsbewerkingen. Voor meer mogelijkheden is Adobe Audition ideaal,k maar ga je flink wat pegels betalen!

Ik heb Stellarium zojuist even geprobeerd. (Was nieuwsgierig geworden.) Mijn mening is deze; het programma vind ik erg mooi opgebouwd. Voor een open source, gratis, programma heeft het bijna professionele allures. Maar het arsenaal aan wat het allemaal op universum-terrein te bieden heeft, is niet ´´universeel´´, lees voor iedereen, even gemakkelijk toegankelijk. Onvoorstelbaar veel mogelijkheden.

Ik ben mijn hele leven al erg geïnteresseerd in ruimtevaart en sterrenkunde, ben ook van de ruimtevaartgeneratie (1957), maar Stellarium, vind ik, leent zich het best als je over een ruime basiskennis van de astronomie beschikt en weet hoe je met een (semi) professionele telescoop overweg moet. Dan is het een ongelooflijk mooi programma met onuitputtelijke mogelijkheden tot opzoeken. Echter, vind ik;

Als je graag, heel beperkt, effe snel wil weten wanneer het ruimtestation I.S.S. overvliegt, of welke heldere stip in het zuiden momenteel te zien is, dan zijn er volgens mij eenvoudiger programma´s te vinden die je daarop sneller antwoordt bieden.

Stellarium doet een beetje denken aan het geluidsbewerkingsprogramma Adobe Audition. (Heb ik ooit eens gebruikt. Het vroegere Cooledit pro.) Het biedt enorm veel op geluidsmanipulatie en herstelgebied. Maar wil je slechts wat eenvoudige en afdoende bewerkingen toepassen kun je beter vind ik dat simpeler gebruiksprogramma gebruiken wat onlangs op deze site te zien was. (De naam is mij even ontschoten.)

Dus al met al vind ik Stellarium schitterend, maar te gecompliceerd voor de eenvoudige gebruiker, die gewoon effe een aantal, als genoemde, zaken wil opzoeken. Meer niet! Als je wilt weten wanneer het I.S.S. overvliegt, dan denk ik dat de NASA site daar een sneller antwoordt op geeft. Echter; ben zeker niet negatief over Stellarium. Voor de (gevorderde!) amateur astronoom ronduit ideaal!

Stellarium is een open source sterrenkaart-programma.
Een betere naam voor Stellarium is planetarium.
De redactie is vast geen amateur-astronoom.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denemar_en