Gratis wachtwoordbeheerders

Hieronder vindt u gratis wachtwoordbeheerders die al uw wachtwoorden versleuteld bewaren in een kluis. Deze password managers maken gebruik van sterke encryptie, zodat uw wachtwoorden goed beveiligd zijn opgeslagen. Meestal kunt u met deze software uw wachtwoorden ook automatisch invullen op websites en synchroniseren tussen verschillende apparaten. En sterke wachtwoorden genereren kunnen de meeste wachtwoordbeheerders ook.

KeePass Password Safe

Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android en iOS
7.03636
Installatie: 
100% schoon

KeePass is een open source wachtwoordbeheerder waarin u al uw wachtwoorden versleuteld kunt opslaan. Voordeel van KeePass is dat al uw gegevens alleen lokaal, offline, op uw eigen pc worden bewaard en niet online in de cloud. Nadeel is dat synchroniseren van wachtwoorden tussen apparaten wat bewerkelijker is. Inloggegevens voor websites kunt u invullen met auto-typen. In KeePass zijn uw wachtwoorden heel goed beveiligd en u houdt zelf de controle over uw database met gegevens.

Versienummer: 
2.40 & 1.36
Taal: 
Nederlands en Engels

LastPass

Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android, iOS en Windows Mobile
6.32727
Installatie: 
Let op bij de installatie

LastPass is een zeer gebruikersvriendelijke wachtwoordbeheerder die al uw wachtwoorden voor Internet Explorer, Google Chrome, Safari, Firefox, Opera en meer opslaat en automatisch invult als u een website bezoekt. De wachtwoorden en andere gegevens worden op de servers van LastPass beveiligd opgeslagen en gesynchroniseerd tussen uw apparaten (pc's, laptops, smartphones en tablets). Ook andere belangrijke gegevens zoals creditcardnummer, paspoortinformate en wifi-inloggegevens kunt u als veilige notitie opslaan.

Versienummer: 
4.19 (universele installer)
Taal: 
Nederlands en Engels