Gratis extra beveiligingssoftware

Hieronder vindt u gratis software om uw pc een extra beveiligingslaag te geven. Dit zijn programma's die u kunt gebruiken naast anti-virus-, anti-spyware- en firewall-software.

O&O ShutUp10++

Gewoon goed
Voor Windows
8.79051

Windows 10 wordt over het algemeen goed ontvangen, maar op de privacy-instellingen van Microsofts nieuwe besturingssysteem is veel kritiek. O&O software heeft een tool uitgebracht waarmee je in een keer de privacy van Windows 10 kunt verbeteren en veel 'phone home' instellingen kunt uitschakelen. ShutUp10++, zoals de applicatie heet, legt deze privacy schendende 'naar huis bel'-functies in Windows 10 en 11 het zwijgen op. Ook andere tweaks kun je aanbrengen. Voor gevorderden!

Installatie: 
100% schoon
Versienummer: 
1.9.1435
Taal: 
Engels

ProtonVPN

Van harte aanbevolen door GratisSoftware.nl
Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android en iOS
8.32192

ProtonVPN is een VPN van de makers van het goed beveiligde ProtonMail. ProtonVPN is gratis en zonder datalimiet. Wel zijn de snelheden voor de betaalde versie hoger. Het Zwitserse ProtonVPN is zeer goed beveiligd en logt geen surfgegevens van gebruikers.

Installatie: 
Let op bij de installatie
Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Versienummer: 
3.2.1
Taal: 
Nederlands en Engels

AVG Rescue CD

Voor Windows
7.77778

AVG Rescue CD kunt u vanaf cd of usb starten om geïnfecteerde pc's te herstellen. Met deze gratis rescue cd kunt u uw computer weer starten en vanaf cd/usb scannen op virussen. Voor gevorderden.

Taal: 
Nederlands en Engels

Avira Rescue System

Voor Windows
7.7

Avira Rescue System kunt u op cd branden of op usb zetten om - door virussen - niet meer opstartende pc's te redden. Met deze zogeheten Live CD of usb stick kunt u uw computer weer starten en vanaf cd scannen op virussen. Voor gevorderden.

Taal: 
Engels

Norton Power Eraser

Voor Windows
7.5625

Norton Power Eraser is een gratis hulpmiddel van de zeer goed bekend staande anti-virus-producent Symantec om uw computer te verlossen van virussen en andere malware. Norton Power Eraser kan de agressiefste bedreigingen, zoals crimeware en ransomware, verwijderen van uw pc. Norton Power Eraser is alleen bedoeld voor desinfectie van besmette pc's en biedt geen continue bescherming. Als u geen problemen met uw pc heeft hoeft u Norton Power Eraser niet te proberen.

Versienummer: 
6.6.0.2153
Taal: 
Nederlands en Engels

Privatezilla

Gewoon goed
Voor Windows
7.55556

Privatezilla (voorheen SpyDish) is een open source tooltje om de privacy-instellingen van Windows 10 aan te passen. Met Privatezilla kun je snel telemetrie, app aanbevelingen en dataverzameling door Microsoft uitschakelen. Privatezilla verbetert verder je privacy door bijvoorbeeld locatie tracking en gepersonaliseerde ads uit te zetten. Voor gevorderden!

Installatie: 
Let op bij de installatie
Versienummer: 
0.60.0
Taal: 
Engels

Kaspersky Rescue Disk

Voor Windows
7.4

Kaspersky Rescue Disk kunt u op cd branden of op usb stick zetten om - door virussen en andere malware - niet meer opstartende pc's te redden. Met Kaspersky Rescue Disk kunt u uw computer weer starten en de virussen verwijderen. Voor gevorderden.

Installatie: 
100% schoon
Taal: 
Engels

Ashampoo AntiSpy for Windows 10

Voor Windows
7.25

Windows 10 wordt goed ontvangen, maar op de privacy-instellingen van het nieuwe besturingssysteem is wel veel kritiek. Ashampoo AntiSpy for Windows 10 is een programmaatje waarmee je bepaalde instellingen snel kunt aanpassen en de privacy van Windows 10 kunt verbeteren.

Taal: 
Engels

Spybot Anti-Beacon

Voor Windows
7.16

Windows 10 is over het algemeen goed ontvangen, maar op de privacy-instellingen van Microsofts nieuwe besturingssysteem is wel veel kritiek. Spybot Anti-Beacon, van de makers van Spybot S&D, maakt het mogelijk om je privacy onder Windows 10 met één klik te verbeteren. Ook de privacy van Windows 7 en 8.1 kun je optimaliseren met Spybot. Voor gevorderden!

Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Versienummer: 
3.8
Taal: 
Engels