Gratis extra beveiligingssoftware

Hieronder vind je gratis software om je pc een extra beveiligingslaag te geven. Dit zijn programma's die je kunt gebruiken naast anti-virus-, anti-spyware- en firewall-software.

O&O ShutUp10++

Gewoon goed
Voor Windows
8.8

Windows 10 wordt over het algemeen goed ontvangen, maar op de privacy-instellingen van Microsofts nieuwe besturingssysteem is veel kritiek. O&O software heeft een tool uitgebracht waarmee je in een keer de privacy van Windows 10 kunt verbeteren en veel 'phone home' instellingen kunt uitschakelen. ShutUp10++, zoals de applicatie heet, legt deze privacy schendende 'naar huis bel'-functies in Windows 10 en 11 het zwijgen op. Ook andere tweaks kun je aanbrengen. Voor gevorderden!

Installatie: 
100% schoon
Versienummer: 
1.9.1436
Taal: 
Engels

ProtonVPN

Van harte aanbevolen door GratisSoftware.nl
Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android en iOS
8.1962

ProtonVPN is een VPN van de makers van het goed beveiligde ProtonMail. ProtonVPN is gratis en zonder datalimiet. Wel zijn de snelheden voor de betaalde versie hoger. Het Zwitserse ProtonVPN is zeer goed beveiligd en logt geen surfgegevens van gebruikers.

Installatie: 
Let op bij de installatie
Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Versienummer: 
3.2.11
Taal: 
Nederlands en Engels

AVG Rescue Disk

Voor Windows
7.78571

AVG Rescue Disk kun je vanaf cd of usb starten om geïnfecteerde pc's te herstellen. Met deze gratis rescue disk kun je je computer weer starten en vanaf cd/usb scannen op virussen. Voor gevorderden.

Taal: 
Nederlands en Engels

Avira Rescue System

Voor Windows
7.7

Avira Rescue System kun je op cd branden of op usb zetten om - door virussen - niet meer opstartende pc's te redden. Met deze zogeheten Live CD of usb stick kun je je computer weer starten en vanaf cd/usb scannen op virussen. Voor gevorderden.

Taal: 
Engels

Privatezilla

Gewoon goed
Voor Windows
7.6

Privatezilla (voorheen SpyDish) is een open source tooltje om de privacy-instellingen van Windows 10 aan te passen. Met Privatezilla kun je snel telemetrie, app aanbevelingen en dataverzameling door Microsoft uitschakelen. Privatezilla verbetert verder je privacy door bijvoorbeeld locatie tracking en gepersonaliseerde ads uit te zetten. Voor gevorderden!

Installatie: 
Let op bij de installatie
Versienummer: 
0.60.0
Taal: 
Engels

Norton Power Eraser

Voor Windows
7.5625

Norton Power Eraser is een gratis hulpmiddel van de zeer goed bekend staande anti-virus-producent Symantec om uw computer te verlossen van virussen en andere malware. Norton Power Eraser kan de agressiefste bedreigingen, zoals crimeware en ransomware, verwijderen van uw pc. Norton Power Eraser is alleen bedoeld voor desinfectie van besmette pc's en biedt geen continue bescherming. Als u geen problemen met uw pc heeft hoeft u Norton Power Eraser niet te proberen.

Versienummer: 
6.6.0.2153
Taal: 
Nederlands en Engels

Kaspersky Rescue Disk

Voor Windows
7.4

Kaspersky Rescue Disk kun je op cd branden of op usb stick zetten om - door virussen en andere malware - niet meer opstartende pc's te redden. Met Kaspersky Rescue Disk kun je je computer weer starten en de virussen verwijderen. Voor gevorderden.

Installatie: 
100% schoon
Taal: 
Engels

McAfee Stinger

Voor Windows
7.4

McAfee Stinger is een handig werktuig om snel een aantal bekende virussen mee te verwijderen. Stinger biedt geen volledige bescherming tegen virussen en malware en is alleen bedoeld om besmette pc's mee te desinfecteren.

Versienummer: 
12.2
Taal: 
Engels

Ashampoo AntiSpy for Windows 10

Voor Windows
7.375

Windows 10 wordt goed ontvangen, maar op de privacy-instellingen van het nieuwe besturingssysteem is wel veel kritiek. Ashampoo AntiSpy for Windows 10 is een programmaatje waarmee je bepaalde instellingen snel kunt aanpassen en de privacy van Windows 10 kunt verbeteren.

Taal: 
Engels