NPO Start

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Televisie
Taal: 
Nederlands
Omschrijving software: 

NPO Start (vroeger Uitzending Gemist) is de bekende service van de Publieke Omroep die je in staat stelt om herhalingen van je favoriete tv-programma's te bekijken. Series, films, documentaires, journaal, sport en veel meer kun je tot dertig dagen na de uitzending terugkijken met de app voor iPhone, iPad en Android, of op de website. Ook kun je live Nederland 1, 2 en 3, Zappelin en andere themakanalen kijken.

Naast een archief van gemiste uitzendingen kun je via NPO live tv kijken naar de zenders NPO 1, 2 en 3, Zapp en Zappelin en de diverse themakanalen van de publieke omroep, zoals NPO Doc, NPO Zapp Xtra, NPO Cultura, NPO 101, NPO Humor TV, NPO Nieuws en NPO Politiek. Ook radio luisteren (NPO Radio 1, 2, 4, 5 en 6 en 3FM) is mogelijk. Ten slotte kun je een uitgebreide TV Gids raadplegen.

Sinds juli 2017 kun je, als je een gratis account aanmaakt, Favorieten en een kijklijst toevoegen, profielen aanmaken (bijvoorbeeld voor je kinderen), persoonlijke aanbevelingen krijgen en verder kijken waar je gebleven was op een ander apparaat.

Als je een betaalde account neemt kun je meer series zien, zijn programma's langer beschikbaar en heb je geen reclame.

inst

Reacties

@TS ,

Graag Gedaan .

@Mickey, bedankt voor de info uit uw link.

@TS
Als je Android TV draait dan zit je goed zegt de NPO:
'Alle smart tv's met Android TV blijven in principe ondersteund'

Oude smart TV's zonder Android/Google TV worden echter niet meer ondersteund.

@TS ,

Lees ook dit artikel ,

https://www.bright.n...

@Redactie, nu 2 december doet de NPO start(plus) app op mijn Sony Bravia android tv het nog steeds goed (TV type nr KD 32W800 productie datum mei 2022), half november nog een update van android gehad.

Dank je wel redactie (Thijs).
Ik krijg steeds een melding als ik de NPO app op mijn tv gebruik. Dat de app niet langer wordt ondersteund. En dat is dus blijvend, begrijp ik nu. Ik zal een alternatief moeten vinden. De meest voor de hand liggende is de CI module van Ziggo vervangen door de Next mini. Dan kan ik in ieder geval terugkijken op mijn tv. Via Ziggo en niet via de NPO app. Met als nadeel dat ik (omdat ik het goedkoopste abonnement heb bij Ziggo) niet langer dan twee dagen kan terugkijken. Voordeel is wel dat ook andere zenders kan terugkijken. Maandag zal ik Ziggo bellen. Het was vanmorgen onwijs druk. (Wachttijd 30 minuten). Daar had ik geen zin in.

we zullen het wel zien, al ie het na 1 dec nog steeds doet, dan meld ik het.

@Henk14 en @TS

Dit zegt de NPO op zijn website
https://service.npo....

Helaas kunnen we de nieuwe NPO-app niet meer op alle smart tv's aanbieden. Vanaf 1 december 2023 zal de app van een aantal typen smart tv's verdwijnen. Het gaat hier om smart tv’s met een NPO-app die specifiek en enkel voor dat type smart tv is ontwikkeld, en die relatief weinig gebruikers heeft. Dit noemen we een ‘native’ app. De NPO heeft deze keuze moeten maken, omdat ze bij de verdere ontwikkeling van de NPO-app in de toekomst niet álle bestaande ‘native’ apps in de lucht kan houden. Kostenoverwegingen spelen hierbij een belangrijke rol.

Alle smart tv's met Android TV blijven in principe ondersteund. Echter, het gaat bij Android om een breed scala aan apparaten of devices. We kunnen daarom niet voor elk type device de garantie geven dat de nieuwe app beschikbaar blijft. Hetzelfde principe geldt voor Apple/iOS. 

Het verdwijnen van de 'native' app op bepaalde typen smart tv gaat in per 1 december 2023 en geldt voor de volgende merken:

  • Philips
  • Panasonic (al sinds 14 november)
  • Loewe
  • Hisense
  • Sony
  • HBBTV

Alternatieven
Er zijn gelukkig diverse alternatieven om alsnog de vernieuwde NPO-app te gebruiken, zoals via de website npo.nl/start en de app op Android of iOS. Met bepaalde aanvullende hardware is het mogelijk om via die apps te “casten” naar verouderde smart tv’s. En nogmaals, is jouw smart tv uitgerust met Android TV of Google TV, dan is de kans groot dat je de nieuwe NPO-app kunt gebruiken. Hetzelde geldt voor AppleTV.

 
Per 1 december stopt de ondersteuning dus. Maar dit geldt dus voor oudere televisies alleen. Als je Google TV/Android TV als OS op je televisie hebt dan doet de app het nog wel. 

En als je moderne mediaboxen van Ziggo of KPN hebt dan staat de NPO app daar ook op (of anders kun je nieuwe mediaboxen aanvragen bij je provider). En je kunt ChromeCast of Apple TV gebruiken of streamen vanaf je mobiele apparaat naar je tv.
 
@TS
Per 1 december stopt de ondersteuning, dus dat zou dan volgende week vrijdag zijn.
 

Weet iemand of het niet ondersteunen van Philips en Sony televisies tijdelijk is of - wat ik mij eigenlijk niet kan voorstellen - dit blijvend is?

@ Redactie, De app op de Bravia tv doet het gewoon

Pagina's