Microsoft Office Online

Voor Windows, macOS en Linux
Webapplicatie in de cloud
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7 (160 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Microsoft Office Online (voorheen Web Apps) is de online variant van Office, waarmee je gratis Word-documenten, Excel-spreadsheets en PowerPoint-presentaties kunt bekijken en bewerken zonder Office op je pc of laptop te hebben.

Als je even geen tekstverwerker, spreadsheet-programma of presentatie-applicatie bij de hand hebt biedt Microsoft Office Online uitkomst. Log in je browser met je gratis Hotmail-, Live- of MSN-account in en je kunt gratis Office-documenten maken, bekijken en bewerken met Word Online, Excel Online en PowerPoint Online. De bewerkingsmogelijkheden zijn heel goed voor een online office applicatie, maar natuurlijk wel beperkter dan de betaalde desktop applicatie.


Office Online startscherm met alle applicaties (klik voor groter)

Microsoft Office Online bestaat uit Word Online, Excel Online, PowerPoint Online en OneNote Online. Ook OneDrive, Outlook.com en uw agenda en contacten kunt u hier gebruiken.

Handig is dat Microsoft nu een duidelijke naam (Office Online) en een centrale plek heeft gekozen voor al zijn clouddiensten. Zo heeft u office, mail, online opslag, agenda en contacten altijd bij de hand in uw browser. Alleen Skype-integratie ontbreekt nog.

Lichte gebruikers zullen een heel eind komen met de gratis online versie van Microsoft Office. Als u meer bewerkingsmogelijkheden nodig hebt zult u de betaalde desktop applicatie van Microsoft Office of de betaalde online Office 365 moeten gebruiken.

Maar als u even snel Microsoft Office wilt gebruiken en geen betaalde versie bij de hand hebt dan is Microsoft Office Online een aanrader.

DL

Deel deze download: 

Reacties

staat zo een heel leuk icoontje stoer van linux naast
de besturingssystemen die ondersteund worden
apple-windows-(linux(?))
-grapje zeker?

Microsoft Office Online werkt ook onder Linux met Firefox en Chromium. Misschien iets minder goed dan onder Windows en Mac (daarvoor hebben we het niet lang genoeg geprobeerd), maar het werkt...

Een vriendin van mij heeft zo'n officepakket via KPN en moet daar dus maandelijks voor betalen. Is deze gratis versie van Microsoft het zelfde pakket met dezelfde mogelijkheden?

Betaald pakket is Office 365 waarschijnlijk. Dit is de beperktere gratis versie: Microsoft Office Online

Hoe kun je het downloaden?

Je kunt het niet downloaden, je gebruikt het op de website van Microsoft in je browser (Chrome, Firefox, IE, Edge, Safari enz)

Om Microsoft Office Online te kunnen gebruiken moet je niet eerst een Microsoft Office pakket kopen om deze te kunnen gebruiken??

Als je al een Outlook.com (Hotmail) e-mailadres gebruikt heb je dit nu al. Klik linksboven op het pijltje (v) naast Outlook, dan zie je dat de nieuwe functies daar nu bij staan.

Is ook onderzocht met welke browser de minste problemen tegen gekomen zijn? Welke browser kun je dus het beste gebruiken bij deze online-diensten?

Hier gebruik ik Firefox, werkt subliem met Firefox.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zwitserl_nd