Microsoft 365 Office Online

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Microsoft 365 Office Online is de online variant van Office, waarmee je gratis Word-documenten, Excel-spreadsheets en PowerPoint-presentaties kunt bekijken en bewerken zonder Office op je pc of laptop te hebben. Voor de meeste gebruikers een prima gratis Office-oplossing voor in je web browser.

Als je even geen tekstverwerker, spreadsheet-programma of presentatie-applicatie bij de hand hebt biedt Microsoft 365 Office Online uitkomst. Log in je browser met je gratis Hotmail-, Live- of MSN-account in en je kunt gratis Office-documenten maken, bekijken en bewerken met Word Online, Excel Online en PowerPoint Online. De bewerkingsmogelijkheden zijn heel goed voor een online office applicatie, maar natuurlijk wel beperkter dan de betaalde desktop applicatie.


Op Office installeren of Office kopen hoef je niet te klikken want dan krijg je de betaalde versie

Microsoft 365 Office Online bestaat uit Word Online, Excel Online, PowerPoint Online en OneNote Online. Ook OneDrive, Outlook.com, je agenda en contacten, Skype en ToDo kun je hier gebruiken.

Handig is dat Microsoft nu een duidelijke naam (Office Online) en een centrale plek heeft gekozen voor al zijn clouddiensten. Zo heb je office, mail, online opslag, agenda en contacten altijd bij de hand in je browser. Alleen Skype-integratie ontbreekt nog.

Lichte gebruikers zullen een heel eind komen met de gratis online versie van Microsoft Office. Als je meer bewerkingsmogelijkheden nodig hebt zul je de betaalde desktop applicatie van Microsoft Office of de betaalde online Office 365 moeten gebruiken.

Maar als je even snel Microsoft Office wilt gebruiken en geen betaalde versie bij de hand hebt dan is Microsoft 365 Office Online een aanrader.

Microsoft 365 Office Online is gratis een beperktere versie van Office voor in je web browser (Chrome, Firefox, Edge of Safari)

Via de Office-app op je Windows 10 pc kun je ook snel in Microsoft Office Online komen

Inst

Reacties

@Sperwer.
Waarom wel?

Waarom niet gewoon LibreOffice gebruiken.

Echt gratis is het natuurlijk niet. Je betaalt met 'je data'...

@TKL
Je kunt gewoon documenten uploaden vanaf je pc

Kan heel handig zijn. Maar wat heb je eraan als je zowel OneDrive/Documents als c:/user/documents nietkunt benaderen?

Hier gebruik ik Firefox, werkt subliem met Firefox.

Je kunt het niet downloaden, je gebruikt het op de website van Microsoft in je browser (Chrome, Firefox, IE, Edge, Safari enz)

Betaald pakket is Office 365 waarschijnlijk. Dit is de beperktere gratis versie: Microsoft Office Online

Microsoft Office Online werkt ook onder Linux met Firefox en Chromium. Misschien iets minder goed dan onder Windows en Mac (daarvoor hebben we het niet lang genoeg geprobeerd), maar het werkt...

staat zo een heel leuk icoontje stoer van linux naast
de besturingssystemen die ondersteund worden
apple-windows-(linux(?))
-grapje zeker?

Pagina's