Microsoft Office Online

Voor Windows, macOS en Linux
Webapplicatie in de cloud
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.1 (224 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Microsoft Office Online (voorheen Web Apps) is de online variant van Office, waarmee je gratis Word-documenten, Excel-spreadsheets en PowerPoint-presentaties kunt bekijken en bewerken zonder Office op je pc of laptop te hebben.

Als je even geen tekstverwerker, spreadsheet-programma of presentatie-applicatie bij de hand hebt biedt Microsoft Office Online uitkomst. Log in je browser met je gratis Hotmail-, Live- of MSN-account in en je kunt gratis Office-documenten maken, bekijken en bewerken met Word Online, Excel Online en PowerPoint Online. De bewerkingsmogelijkheden zijn heel goed voor een online office applicatie, maar natuurlijk wel beperkter dan de betaalde desktop applicatie.


Office Online startscherm met alle applicaties (klik voor groter)

Microsoft Office Online bestaat uit Word Online, Excel Online, PowerPoint Online en OneNote Online. Ook OneDrive, Outlook.com en uw agenda en contacten kun je hier gebruiken.

Handig is dat Microsoft nu een duidelijke naam (Office Online) en een centrale plek heeft gekozen voor al zijn clouddiensten. Zo heb je office, mail, online opslag, agenda en contacten altijd bij de hand in je browser. Alleen Skype-integratie ontbreekt nog.

Lichte gebruikers zullen een heel eind komen met de gratis online versie van Microsoft Office. Als je meer bewerkingsmogelijkheden nodig hebt zul je de betaalde desktop applicatie van Microsoft Office of de betaalde online Office 365 moeten gebruiken.

Maar als je even snel Microsoft Office wilt gebruiken en geen betaalde versie bij de hand hebt dan is Microsoft Office Online een aanrader.

Microsoft Office Online is gratis een beperktere versie van Office voor in je web browser (Chrome, Firefox, Edge of Safari)

DL

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

Kan heel handig zijn. Maar wat heb je eraan als je zowel OneDrive/Documents als c:/user/documents nietkunt benaderen?

Hier gebruik ik Firefox, werkt subliem met Firefox.

Je kunt het niet downloaden, je gebruikt het op de website van Microsoft in je browser (Chrome, Firefox, IE, Edge, Safari enz)

Betaald pakket is Office 365 waarschijnlijk. Dit is de beperktere gratis versie: Microsoft Office Online

Microsoft Office Online werkt ook onder Linux met Firefox en Chromium. Misschien iets minder goed dan onder Windows en Mac (daarvoor hebben we het niet lang genoeg geprobeerd), maar het werkt...

staat zo een heel leuk icoontje stoer van linux naast
de besturingssystemen die ondersteund worden
apple-windows-(linux(?))
-grapje zeker?

Een vriendin van mij heeft zo'n officepakket via KPN en moet daar dus maandelijks voor betalen. Is deze gratis versie van Microsoft het zelfde pakket met dezelfde mogelijkheden?

@poesje xxx

In de tekst bovenaan wordt uitgelegd: "...Log in je browser met je gratis Hotmail-, Live- of MSN-account in en je kunt Office-documenten maken, bekijken en bewerken met Word Online, Excel Online en PowerPoint Online..."
Als je dus nog geen Hotmail-, Live- of MSN-account hebt zul je die dus eerst (gratis) moeten maken via b.v., https://signup.live....
;-)

Hoe heb je het gedownload en heb je betaald?

Hoe kun je het downloaden?

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denemarke_