OneDrive

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

OneDrive (voorheen SkyDrive) van Microsoft biedt 5 GB gratis online opslag. Handig is ook dat je foto's kunt bekijken en Word-documenten en Excel-spreadsheets kunt bewerken en maken in OneDrive.

OneDrive biedt gratis ruimte in de cloud (online) voor het opslaan van afbeeldingen, documenten en meer. Bestanden met anderen delen en realtime samenwerken kan ook.

Een pluspunt is de integratie met de gratis Word, Excel en PowerPoint Web Apps van Microsoft, waardoor je vanuit OneDrive documenten, spreadsheets en presentaties kunt bewerken en maken.

Verder biedt OneDrive gesynchroniseerde opslag met Windows pc's en Macs (zodat een map op je computer automatisch gesynchroniseerd wordt). Daarvoor moet je wel de aparte OneDrive applicatie installeren op je Mac of mobiele apparaat. Op Windows 10 en 11 staat OneDrive standaard geïnstalleerd.

Reacties

Zet ik een bestand BV Firefox in een aangemaakte map in Onedrive dan zie ik deze file met het Firefox icoon, ga ik op een andere pc naar Onedrive naar die zelfde map dan zie ik die zelfde file van Firefox maar dan zonder icoon krijg nu een wit vlak met blauw te zien. Waarom wordt er nu geen icoon weergegeven?

Per 26-2-2019: OneDrive 19.012.0121.0009

Versie per 9-12-2018: 18.222.1104.00006

De downloadlink voor Windows en Mac werkt volgens mij niet.

De opslagruimte is méér geworden: 15 Gb, maar ik kreeg een Bingbonus van 100 Gb extra tot en met 17 februari 2017 (ik gebruik verder nooit Bing). Ook zijn er mensen die 25 Gb hebben, dat zijn oude klanten. (Ik weet niet of zij ook een Bingbonus hebben).

Je kunt er ook andere bestanden in opslaan hoor, als je een zip-map met verschillende data maakt kun je die er ook in z'n geheel opslaan.

Helaas alleen foto's en MS office documenten. Daar heb ik helemaal niets aan.

Hoezo bedrog? Het is toch gratis... Er is een oud spreekwoord die luid: "Je mag een gegeven paard niet in de bek kijken!"

Het was vroeger 25 GB maar het is inderdaad enkele maanden geleden teruggebracht naar 7 GB. Tekst is aangepast.

ik dacht dat je 25gb gratis krijgt ????
het is dus nep want als je gaat downloaden zie je dat je alleen 7 gb ter beschikkinh hebt
is dit niet bedrog ??????

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
frankr_jk