Google Earth

Geschikt voor: 
Voor Windows, macOS en Linux
Webapplicatie in de cloud
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.8 (678 stemmen)
Actueel: 

2 november 2018
Google Earth 7.3.2.5495 is verschenen. Wijzigingen in deze uitgave zijn nog niet bekendgemaakt.

24 juli 2018
Google Earth 7.3.2 voor Windows, Mac en Linux is verschenen. In deze uitgave zijn stabiliteitsverbeteringen doorgevoerd, fouten opgelost, vertalingen bijgewerkt en is de netwerkbeveiliging aangescherpt.

19 april 2017
Google Earth heeft nu ook een nieuwe online versie die je in je browser - voorlopig alleen in de Chrome - kunt gebruiken. Google Earth heeft hierin een nieuw uiterlijk en functies als Voyager, waarmee je hoogtepunten uit geschiedenis, cultuur, reizen en natuur kunt bezoeken en bekijken, en Ik doe een gok waarmee je naar een willekeurige plek op aarde gaat. Ga - met Chrome - naar Google Earth web.

Beschrijving: 

Google Earth is een geweldig programma om satellietbeelden mee te bekijken. Vlieg over de wereld en neem een kijkje in uw eigen achtertuin, of bekijk uw geboorteplaats vanuit de lucht. Ook kan Google Earth de sterrenhemel en de oceaanbodem verkennen. Verder zijn historische beelden beschikbaar.

Het programma werkt heel simpel: u krijgt satellietbeelden van de aarde op uw pc te zien (het begint met de aardbol), vervolgens typt u een plaats en een land in (bijvoorbeeld: Amsterdam, Netherlands). Google Earth zoekt deze plaats op en 'vliegt' erheen. Als het de plek gevonden heeft gaat het programma scherp stellen en ziet u de gewenste satellietbeelden. Inzoomen kan tot op het niveau van auto's ongeveer.

 U kunt ook de sterrenhemel bekijken met de ingebouwde Google Sky. Ga hiervoor naar Weergave | Op ondderzoek gaan en kies Aarde, Hemel, Mars of Maan. Een leuk extraatje is de flight simulator waarmee u over de aarde kunt vliegen. Deze zit onder het menu Extra | Vluchtsimulator openen.

Ook is er de mogelijkheid om de oceaanbodem te verkennen. Dit kunt u doen door in de linkerzijbalk van Google Earth onder de kop Lagen 'Oceaan' aan te vinken. Dan kunt u scheepswrakken, reizen van Jacques Cousteau en nog veel meer zien.

Verder kunt u 'tijdreizen' door oude beelden van een locatie te bekijken. Deze optie schakelt u in onder Weergave | Historische beeldmateriaal.

Ten slotte kunt u zelf een 'tour' opnemen door commentaar in te spreken bij een route die u via Google Earth aflegt. Een soort virtuele sight seeing dus.

Google Earth is een leuk speeltje om heel wat uren mee door te brengen. Een internetverbinding is wel nodig om de satellietbeelden mee op te halen.

Categorie: 
Satellietbeelden bekijken, Educatie
Versienummer: 
7.3.2.5495 & 9.2 (Android en iOS)
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
Let op bij de installatie

Klik op 'Akkoord gaan en downloaden' en vergeet niet eerst de vinkjes weg te halen bij 'Installeer Chrome' en 'Stel in als standaardbrowser' als u Chrome niet wilt.

Deel deze download: 

Reacties

Google Team, ik ben gehecht aan Google Earth! Nu door omstandigheden gewist, en ben natuurlijk alweer aan het zoeken om weer te instaleren. Maar er zijn zoveel mogelijkheden, dat ik het als leek zijnde niet weet, welke ik nu het beste voor mijn doen moet downladen? Kunnen jullie mij daarin een advies toe bedelen? Mijn grootste waardering!!
Met een vriendelijke groet van,
Jeen Buis. Monster.

JB.

De beelden zijn veel te oud.

Google Earth is eigelijk ouderwets het moet live zijn

De mobiele apps zijn meer dan een jaar niet geüpdate. Verder is Google Earth alleen nog een website voor Google Chrome dus geen software.

De nieuwe versie is een web-app. Hou het wel bij google earth desktop. Niet zo weg van chrome ook.

Google Chrome is vereist om Google Earth te downloaden.

Hoe doe je zoeken naar updates vanuit Google Earth?

Hoe maak je Google Earth sneller?

Graag weer 2009.

JB.

Ik vind het een geweldig programma. Ik vind wel dat het geheugen-vreter is. Dat vind ik een nadeel. Maar verders speel ik er graag mee. Dan ben ik zogenaamd op wereldreis. Weet iemand een tip om minder geheugen. Maar ik maak mijn computer wel na het gebruik van Google Earth schoon met CCleaner.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zwit_erland