Google Earth

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Google Earth is een programma om satellietbeelden mee te bekijken. Vlieg over de wereld en neem een kijkje in je eigen achtertuin, of bekijk je geboorteplaats vanuit de lucht. Ook kan Google Earth de sterrenhemel en de oceaanbodem verkennen. Verder zijn historische beelden beschikbaar.

Het programma werkt heel simpel: je krijgt satellietbeelden van de aarde op je pc te zien (het begint met de aardbol), vervolgens typ je een plaats en een land in (bijvoorbeeld: Amsterdam, Netherlands). Google Earth zoekt deze plaats op en 'vliegt' erheen. Als het de plek gevonden heeft gaat het programma scherp stellen en zie je de gewenste satellietbeelden. Inzoomen kan tot op het niveau van auto's ongeveer.

 Je kunt ook de sterrenhemel bekijken met de ingebouwde Google Sky. Ga hiervoor naar Weergave | Op ondderzoek gaan en kies Aarde, Hemel, Mars of Maan. Een leuk extraatje is de flight simulator waarmee je over de aarde kunt vliegen. Deze zit onder het menu Extra | Vluchtsimulator openen.

Ook is er de mogelijkheid om de oceaanbodem te verkennen. Dit kun je doen door in de linkerzijbalk van Google Earth onder de kop Lagen 'Oceaan' aan te vinken. Dan kun je scheepswrakken, reizen van Jacques Cousteau en nog veel meer zien.

Verder kun je 'tijdreizen' door oude beelden van een locatie te bekijken. Deze optie schakel je in onder Weergave | Historisch beeldmateriaal.

Ten slotte kun je zelf een 'tour' opnemen door commentaar in te spreken bij een route die je via Google Earth aflegt. Een soort virtuele sight seeing dus.

Google Earth is een leuk speeltje om heel wat uren mee door te brengen. Een internetverbinding is wel nodig om de satellietbeelden mee op te halen.

Behalve de desktop-applicatie voor Windows en Mac en de apps voor Android en iOS is er ook een webversie die je met je web browser (Chrome, Chromium-gebaseerde Edge, Firefox en Opera worden ondersteund) kunt bekijken.

Inst

Reacties

De installatie van de jongste versie ging goed. Echter, er is toch een klein probleem. Het oude versienummer '9750' wordt getoond in plaats van '9796'.

nieuwe versie 7.3.4.8642.

Ik heb vandaag Google Earth gedownload. De door de redactie genoemde laag 'Oceanen' kan ik niet vinden. Er is wel een laag 'watermassa's', maar de locaties van scheepswrakken komen niet in beeld. Zie ik wat over het hoofd?

@HaVe
Google Earth werkt wel in de nieuwe op Chromium gebaseerde versie van Edge bij ons.
https://www.gratisso...
https://www.microsof...

De oude Edge dus blijkbaar niet. We hebben het aan de tekst toegevoegd.

Webversie geprobeerd met Edge maar werk nog steeds niet. Ook nu nog steeds de melding enkel met Chrome. Ook de beta versie geeft nul resultaat.

Skype, Google Earth en waarschijnlijk meer programma´s die eerst updaten daarna pas bekend maken wat de aanpassingen zijn, slechte ontwikkeling vind ik.

Google Team, ik ben gehecht aan Google Earth! Nu door omstandigheden gewist, en ben natuurlijk alweer aan het zoeken om weer te instaleren. Maar er zijn zoveel mogelijkheden, dat ik het als leek zijnde niet weet, welke ik nu het beste voor mijn doen moet downladen? Kunnen jullie mij daarin een advies toe bedelen? Mijn grootste waardering!!
Met een vriendelijke groet van,
Jeen Buis. Monster.

JB.

De beelden zijn veel te oud.

Google Earth is eigelijk ouderwets het moet live zijn

Graag weer 2009.

JB.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
de_emarken