Gratis schermopname software

Hieronder vindt u een overzicht van gratis software om schermopnamen te maken. Hiermee kunt activiteiten op uw beeldscherm vastleggen en opslaan als filmpje. Met sommige software kunt u ook beelden van uw webcam (of andere videobronnen) opnemen en opslaan op uw pc of streamen naar YouTube, Twitter, Mixer, Facebook Live en meer.

OBS Studio

Voor Windows, macOS en Linux
8.66667
Installatie: 
100% schoon

OBS Studio is zeer uitgebreide software voor het opnemen of streamen van videobeelden van je pc (desktop schermopnamen), webcam en microfoon en diverse mediabestanden, VLC mediabronnen of website urls. Uitstekende screencasting software.

Versienummer: 
27.1.3
Taal: 
Nederlands en Engels

ScreenToGif

Voor Windows
7.99188
Installatie: 
100% schoon

ScreenToGif is een open source applicatie om schermopnamen te maken van je Windows pc. Je kunt activiteiten op je beeldscherm opnemen of beelden van je webcam vastleggen. Vervolgens kun je deze opslaan als gif- of video-bestand. Ook heeft ScreenToGif een Whiteboard en Editor.

Versienummer: 
2.34.1
Taal: 
Nederlands en Engels

CamStudio

Voor Windows
7.8
Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

CamStudio is een al heel lang bestaand programmaatje om je activiteiten op je pc mee op te nemen en als filmpje op te slaan. Handig als je bijvoorbeeld een instructievideo wil maken over het gebruik van bepaalde software of handelingen in Windows wilt uitleggen. Ideaal voor mensen die computercursussen geven.

Taal: 
Engels