Strava

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Sport, Fitness
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

Strava was oorspronkelijk vooral op wielrenners gericht maar is tegenwoordig ook heel populair onder hardlopers. Strava houdt natuurlijk met GPS de basics bij van je sportsessie: zoals tijd, afstand, snelheid en verbruikte calorieën. En je loop- of fietsroute kun je naderhand op de kaart zien. Segmenten zijn de slagroom op de taart: stukjes van een route waarop je kunt proberen een record te vestigen door de strijd aan te gaan met alle andere lopers en renners die dit parcours afgelegd hebben.

Leuk extraatje is dat Strava altijd bijhoudt wat je snelste 500 meter, kilometer, mijl, 5 kilometer enzovoorts tussentijden zijn. En Strava is natuurlijk bekend en berucht om zijn 'segmenten': stukjes van de route waarop de beste tijden van alle sporters worden bijgehouden en die je kunt proberen te verbeteren of aan te vallen. Wielerverslaggever Thijs Zonneveld heeft een mooi stuk geschreven over de verslaving die Strava kan opleveren. Voor zeer competitief ingestelde mensen is Strava misschien wel te gevaarlijk...

Strava is beschikbaar voor Android en iOS. Ook kun je Strava gebruiken op of gegevens importeren van Apple Watch, Garmin, TomTom, FitBit, Polar en diverse Android sporthorloges. Dan kun je ook hartslaggegevens en dergelijke aflezen. 

De betaalde variant biedt nog extra functies.

Reacties

Runkeeper registreert heel veel sporten. Je kunt hier ook kiezen voor wandelen. Legt de route vast. Geeft gemiddelde snelheid, huidige snelheid en tijd. Routes kun je omzetten, zodat ze op een Garmin GPS gezet kunnen worden. Geeft ook aan als je sneller hebt gelopen dan bij vorige wandelingen.

Ik vraag me af waarom het altijd gaat om wielrennen en hardlopen. Zelf ben ik op zoek naar een Nederlandstalige wandelapp. Map My Walk is zo'n app maar die geeft slechts Engelstalige instructies en die begrijp ik dikwijls niet volledig. Te technisch. !

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_enemarken