Rescue disks (virus verwijdertools)

Hieronder vind je een overzicht van gratis losstaande programmaatjes en rescue cd's/disks om virussen en andere malware van je pc te verwijderen. Dit zijn tools of werktuigen die eenmalig je computer scannen en gevonden virussen proberen te verwijderen. Handig bij besmette pc's of als second opinion van je eigen virusscanner. De rescue cd's moeten op cd/dvd of usb stick gezet worden (hier vind je gratis programmaatjes om opstartbare usb disks te maken) en kunnen de computer scannen nadat deze opnieuw opgestart wordt. De andere verwijdertools doen hun werk vanuit Windows zelf. Deze verwijdertools bieden GEEN continue bescherming. Daarvoor kun je gratis virusscanners downloaden die volledige beveiliging geven.

AVG Rescue Disk

Voor Windows
7.78571

AVG Rescue Disk kun je vanaf cd of usb starten om geïnfecteerde pc's te herstellen. Met deze gratis rescue disk kun je je computer weer starten en vanaf cd/usb scannen op virussen. Voor gevorderden.

Taal: 
Nederlands en Engels

Avira Rescue System

Voor Windows
7.7

Avira Rescue System kun je op cd branden of op usb zetten om - door virussen - niet meer opstartende pc's te redden. Met deze zogeheten Live CD of usb stick kun je je computer weer starten en vanaf cd/usb scannen op virussen. Voor gevorderden.

Taal: 
Engels

Norton Power Eraser

Voor Windows
7.5625

Norton Power Eraser is een gratis hulpmiddel van de zeer goed bekend staande anti-virus-producent Symantec om uw computer te verlossen van virussen en andere malware. Norton Power Eraser kan de agressiefste bedreigingen, zoals crimeware en ransomware, verwijderen van uw pc. Norton Power Eraser is alleen bedoeld voor desinfectie van besmette pc's en biedt geen continue bescherming. Als u geen problemen met uw pc heeft hoeft u Norton Power Eraser niet te proberen.

Versienummer: 
6.6.0.2153
Taal: 
Nederlands en Engels

Kaspersky Rescue Disk

Voor Windows
7.4

Kaspersky Rescue Disk kun je op cd branden of op usb stick zetten om - door virussen en andere malware - niet meer opstartende pc's te redden. Met Kaspersky Rescue Disk kun je je computer weer starten en de virussen verwijderen. Voor gevorderden.

Installatie: 
100% schoon
Taal: 
Engels

McAfee Stinger

Voor Windows
7.36842

McAfee Stinger is een handig werktuig om snel een aantal bekende virussen mee te verwijderen. Stinger biedt geen volledige bescherming tegen virussen en malware en is alleen bedoeld om besmette pc's mee te desinfecteren.

Versienummer: 
12.2
Taal: 
Engels

Panda Cloud Cleaner

Voor Windows
6.55556

Panda Cloud Cleaner is een handig tooltje om snel uw pc mee te scannen op virussen en andere malware. Panda Cloud Cleaner is alleen bedoeld voor desinfectie van besmette pc's en biedt geen continue bescherming.

Taal: 
Engels

Microsoft Safety Scanner

Voor Windows
6

Microsoft Safety Scanner (beveiligingsscanner) is een los programmaatje om je computer eenmalig op malware en virussen te controleren. Handig als je pc besmet is met malware of als second opinion. Microsoft Safety Scanner is geen vervanging voor je gewone virusscanner, want het programmaatje beschermt niet continu en is bedoeld om eenmalig on demand (op verzoek) je Windows-pc te controleren en te helpen malware te verwijderen.

Versienummer: 
1.389.2084.0
Taal: 
Engels