Disclaimer

Disclaimer

De informatie en adviezen en de selectie van software en apps waarnaar verwezen wordt op onze website GratisSoftware.nl (url is gratissoftwaresite.nl en de site is te bereiken via gratissoftware.nl, gratissoftwaresite.nl, gratissoftwaresite.be, gratissoftwaresite.eu, gratisapps.nu, gratisapps.nl, gratisapps.be, freeapps.nl, freewareapps.nl, gratissoftwaredownloads.nl, gratiszakelijkesoftware.nl en minwin.nl) is met de grootst mogelijke zorg samengesteld.
 
Gratis Software.nl en maker MC Tekst kunnen echter niet instaan voor de juistheid van alle gegevens en de kwaliteit van alle downloads waarnaar verwezen wordt en aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor de negatieve gevolgen van het gebruik daarvan.
 
Bedenk ook dat alle genoemde software en apps op deze sites niet door ons gemaakt zijn en dat wij slechts linken naar de websites van de auteurs van deze producten. Ook de adviezen die wij geven worden beschouwd als vrij algemene informatie die op meerdere plaatsen op internet gevonden kan worden. Toch bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet geheel correct is, of dat deze na verloop van tijd veroudert.
 
Nieuwe software en apps uitproberen is een interessante bezigheid die meestal geen problemen oplevert, maar door de vele mogelijke combinaties tussen verschillende software en hardware bestaat geen garantie dat dit altijd probleemloos verloopt. Wij adviseren daarom dat u regelmatig backups maakt van uw pc, laptop, tablet en smartphone - vooral als u veel veranderingen gaat doorvoeren. Ook raden wij u aan om anti-virus- en anti-spyware-software te gebruiken (ook op smartphones en tablets!), die regelmatig te updaten en enkele keren per week uw pc te scannen.
 
Alle downloads van software en apps komen van de servers van de auteurs en software-producenten, van grote en betrouwbare downloadsites als MajorGeeks.com of van Google Play, iTunes App Store en Windows Store (niet van onze server!). Wij streven ernaar alle downloads een keer te testen op virussen en spyware en wij controleren uitvoerig nieuwe software die wij opnemen, maar wij kunnen niet voor 100% instaan voor de kwaliteit van de gedownloade producten en eventuele negatieve consequenties die voortvloeien uit het gebruik ervan. De downloads en het bezoek aan gelinkte websites zijn dus voor eigen risico. Zorg er daarom altijd voor dat u gedownloade software en apps voor installatie eerst scant met up-to-date anti-malware software! Ook raden wij u aan altijd zeer goed op te letten tijdens de installatie van software en apps vanwege ongewenste, gebundelde extraatjes bij sommige software en de soms verregaande machtigingen die bepaalde apps vereisen. Lees altijd alles nauwkeurig en klik niet achteloos op 'volgende' of 'akkoord'!
 
Veel gratis software wordt tegenwoordig geleverd met optionele browser toolbars (werkbalken) en andere vaak ongewenste 'extraatjes', zoals gebundelde software. Als u goed oplet kunt u bijna altijd tijdens de installatie aangeven dat u deze werkbalken en software niet wilt. Lees daarom altijd de Installatie-instructies die wij geven, want hier vermelden wij bijna altijd dit soort ongewenste zaken.
 
Veel freeware gebruikt tegenwoordig de OpenCandy advertentie-module - of vergelijkbare advertentie-software - in zijn eigen installatie-bestand om deze extraatjes aan te bieden. Sommige virusscanners betitelen deze als adware of PUP (potentially unwanted program). OpenCandy en vergelijkbare advertentie-software is op zich niet schadelijk, maar verzorgt het aanbieden van onnodige extraatjes als browserwerkbalken tijdens de installatie van sommige gratis software. Als u goed oplet tijdens de installatie van software dan voorkomt u bijna altijd dat deze overbodige toolbars of onnodige extra software op uw pc komen.
 
Het gebruik en kennisnemen van deze site impliceert het akkoord gaan met deze disclaimer.
 
Bezoekers zijn zelf verantwoordelijk voor het downloaden en gebruiken van software en apps, het opvolgen van tips en enige andere beslissingen die zij nemen naar aanleiding van informatie op deze site. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor schade, verlies van gegevens of andere negatieve consequenties die ontstaan door gebruikmaking van informatie op deze site. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan informatie op Gratis Software.nl.
 

Privacy

Lees hier ons privacybeleid

Copyright

Niets van GratisSoftware.nl (url: www.gratissoftwaresite.nl) mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van MC Tekst en GratisSoftware.nl.

Redactionele onafhankelijkheid

Uitlatingen in advertenties geven niet de mening van GratisSoftware.nl weer. De redactie van GratisSoftware.nl is geheel onafhankelijk. Wij worden niet betaald door producenten om software te reviewen en op te nemen op onze website. Onze enige inkomstenbronnen zijn de reclame op onze website en affiliate links in onze 'winkel', waar u (software)producten via ons kunt kopen, zodat wij een percentage krijgen.

Richtlijnen Pc hulp forum en reacties op artikelen

In het Pc hulp forum kunnen bezoekers vragen stellen en reageren. Verder kunnen bezoekers op de gehele website reageren op artikelen. Vragen en reacties die beledigend zijn, haat zaaien, oproepen tot geweld, volledig off topic zijn of reclame-uitingen en commerciële boodschappen bevatten, aantoonbaar onjuist zijn, spam of anderszins onbetamelijk zijn kunnen verwijderd worden. Het verwijderen van bijdragen gebeurt geheel naar inzicht van de redactie en beheerder.
 

Contact