Telegram Messenger

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Chat
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

Telegram is een alternatief voor WhatsApp. Telegram is open source en betoogt snel en veilig te zijn. En is beschikbaar voor desktop pc, mobiel, tablet en als webversie.

Als je Telegram start dan moet je je telefoonnummer opgeven. Daarna kun je met Telegram net als met WhatsApps berichtjes zenden en foto's, video's of documenten sturen. Ook heb je groepsgesprekken en kun je secret chats voeren waarbij de berichten versleuteld worden (en berichten automatisch vernietigd kunnen worden na een bepaalde tijd). Videobellen kan sinds 2020 en met groepen videobellen kan sinds 2021.

In 2014 presenteerde Telegram zich als veilig alternatief voor WhatsApp, maar tegenwoordig gaat WhatsApp beter om met privacy en beveiliging dan Telegram. WhatsApp gebruikt standaard end-to-end encryptie (versleuteling van begin tot einde) waardoor berichten alleen gelezen kunnen worden door de zender en de ontvanger. Berichten kunnen daardoor niet door derden afgeluisterd worden. Bij Telegram is dit anders. Als je Geheime chat niet aanzet heeft Telegram geen end-to-end encryptie en kunnen berichten onderschept worden! De standaardinstelling van Telegram is dus onveilig. Ook kunnen groepschats niet versleuteld worden en worden er vraagtekens geplaatst bij de veiligheid van de zelfontworpen encryptie-methode die Telegram gebruikt.

Lees hier waarom Telegram niet veiliger is dan WhatsApp en dat je voor de beste privacy Signal moet kiezen

Telegram is een uitgebreide chat-app met veel mogelijkheden. Net als met andere messengers ben je er natuurlijk wel afhankelijk van hoeveel van je contacten ook Telegram gebruiken.

inst

Reacties

Kennelijk werkt Telegram alleen nog maar met een QR-code.
Verificatiecode via sms blijft niet komen. Aanmelden is dus onmogelijk.
Ik heb een goedwerkende Nokia. Met andere diensten, zoals PayPal werkt het allemaal prima.

Bedroevend slecht, dit.

De twee eigenaars van Telegram zitten met Telegram in Dubai en hebben zowel russische als Oekrainse klanten. Niets mis mee. Goed alternatief voor whatsapp.

Komt uit rusland

Broeinest van fakenews. Niet erg veilig. Moet je over willen publiceren. Kijk eens naar het Zwitserse Teleguard. Ben je ook van Putin cs. af.

Help! Kort desktopversie-gebruiker van Telegram, alles prima totdat ik de nieuwste versie onlangs downloadde; vanaf die tijd kom ik er niet meer in. Message: A code was sent via Telegram to your other devices if you have any connected (heb ik dus niet). Dan wordt er gevraagd: via sms? Please enter the code that was send to you via Telegram of log in via QR-code. Ik kreeg dus niets toegestuurd via T en ik heb geen smartphone, dus geen QR-code. Wat nu? Ik kom er niet meer in. Kan wel een nieuw account aanmaken, maar liever niet.

Gisteren nog gebeld via Telegram. Ik moet zeggen, dat het wel goed werkt.
Goede kwaliteit van het geluid. Beeld wat minder.

"Videobellen" is wel een groot woord voor het versturen van korte video's. Het is in ieder geval zeker geen 'live' gesprek met beeld en geluid.
Telegram zelf omschrijft het dan ook als 'video messages', lees hiervoor de telegram-blog op https://telegram.org...

Wie doet tegenwoordig aan telegram? Dat is toch zó twintigste eeuw. https://nl.m.wikiped...(telegrafie)

Alles is te realiseren maar Whats App is closed source. Ze zullen dus nooit zomaar hun protocol vrijgeven. Waarschijnlijk kun je daar wel achter komen via reverse enginering maar ik geef je op een briefje dat je daarna de advocaten van Whats App van je af kunt slaan. Kortom, technisch kan waarschijnlijk van alles, maar Whats App gaat dat niet goed vinden.
En eerlijk gezegd vind ik dat logisch, als jij je geld met een product verdient wil je niet dat een concurrent daar gebruik van gaat maken. Zelfs al vraagt die concurrent er geen geld voor.

Wat zou het mooi zijn als je via telegram ook aan whatsappers berichtjes zou kunnen versturen en andersom. Dat moet technisch toch te realiseren zijn?