Telegram Messenger

Actueel: 

25 juli 2017
Met Telegram 4.2 voor Android en iOS kun je zelfvernietigende foto's en video's versturen in alle persoonlijke chats (tik op het klokje voor het versturen).

Besturingssysteem: 
Voor Windows, macOS en Linux
Webapplicatie in de cloud
Voor Android, iOS en Windows Mobile
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.8 (23 stemmen)
Omschrijving software: 

Telegram is een alternatief voor WhatsApp. Telegram is open source en betoogt snel en veilig te zijn. En is beschikbaar voor desktop pc, mobiel, tablet en als webversie.

Als je Telegram start dan moet je je telefoonnummer opgeven. Daarna kun je met Telegram net als met WhatsApps berichtjes zenden en foto's, video's of documenten sturen. Ook heb je groepsgesprekken en kun je secret chats voeren waarbij de berichten versleuteld worden (en berichten automatisch vernietigd kunnen worden na een bepaalde tijd). Als je secret chat niet aanzet heeft Telegram geen end-to-end encryptie!

Telegram is een uitgebreide chat-app met veel mogelijkheden. Net als met andere messengers ben je er natuurlijk wel afhankelijk van hoeveel van je contacten ook Telegram gebruiken. De veiligheid van de encryptie in Telegram wordt wel in twijfel getrokken.

Categorie: 
Chat
Laatst gewijzigd: 
2 augustus 2017
Versienummer: 
4.2 & 1.1.19
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Installatie: 
100% schoon
Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

"Videobellen" is wel een groot woord voor het versturen van korte video's. Het is in ieder geval zeker geen 'live' gesprek met beeld en geluid.
Telegram zelf omschrijft het dan ook als 'video messages', lees hiervoor de telegram-blog op https://telegram.org...

Wie doet tegenwoordig aan telegram? Dat is toch zó twintigste eeuw. https://nl.m.wikiped...(telegrafie)

Wat zou het mooi zijn als je via telegram ook aan whatsappers berichtjes zou kunnen versturen en andersom. Dat moet technisch toch te realiseren zijn?

Alles is te realiseren maar Whats App is closed source. Ze zullen dus nooit zomaar hun protocol vrijgeven. Waarschijnlijk kun je daar wel achter komen via reverse enginering maar ik geef je op een briefje dat je daarna de advocaten van Whats App van je af kunt slaan. Kortom, technisch kan waarschijnlijk van alles, maar Whats App gaat dat niet goed vinden.
En eerlijk gezegd vind ik dat logisch, als jij je geld met een product verdient wil je niet dat een concurrent daar gebruik van gaat maken. Zelfs al vraagt die concurrent er geen geld voor.

En die laatste zin, daar zit het hem nou in.
Ik heb Telegram gebruikt. Ik vond het geweldig werken, je hebt zelfs een versie voor op je pc, kortom ik was er wel van gecharmeerd.
Helaas bleek ik de enige in mijn omgeving te zijn.
Na enkele weken stug gebruiken bleek dat niemand de animo had om over te stappen (privacy interesseert bijna niemand iets totdat ze problemen krijgen) en wat moet je dan? Heel jammer maar als niemand het gebruikt mag het nog zo mooi werken maar dan heb je er niks aan..........

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zwitser_and