Prezi

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Prezi is een gratis webapplicatie om op een heel eenvoudige manier goed uitziende presentaties te maken. Door sommigen wordt het een echte PowerPoint-killer genoemd. Tekst, plaatjes, YouTube-filmpjes, pdf'jes en Flash-animaties kunnen allemaal toegevoegd worden. Maar je kunt natuurlijk ook zelf tekenen en tekst, achtergronden, kleuren of pijltjes invoegen.

Om Prezi te gebruiken om presentaties te maken moet je eerst gratis een account aanmaken, daarna kun je online gelijk aan de slag. Je krijgt als je inlogt een korte tutorial waarbij je zelf aan de gang moet om de principes van Prezi te doorgronden. En binnen tien minuten kun je je eerste 'Prezi's' maken.

Prezi combineert presentaties met elementen uit mindmappen. In plaats van losse 'slides' zoals bij PowerPoint gebruikt Prezi één scherm om alle onderdelen in te rangschikken. Door een pad te creëren (1,2,3,4 enzovoort) kun je de volgorde aangeven waarin de items getoond worden.

Omdat beelden meer zeggen dan woorden: een mooi voorbeeldje van een Prezi staat hier. En dan kun je gelijk zien wat je allemaal kunt met Prezi. Nadat je een Prezi hebt gemaakt kun je deze opslaan op je pc of Mac en vertonen. Dit kan met de gratis programma's voor Windows en Mac, waarmee je Prezi's kunt presenteren en synchroniseren. Voor het bewerken en maken van Prezi's met de Windows- en Mac-versie moet je de betaalde Pro-variant hebben (online kun je wel gratis Prezi's maken). Er is ook een Prezi Viewer voor de iPad, iPhone en Android.

De gratis online versie van Prezi, Prezi Basic, heeft als nadelen dat er een logo van Prezi op de presentatie komt en dat de 'Prezi' op de website opgeslagen wordt en publiekelijk toegankelijk is. Als je dit niet wilt dan moet je betalen voor privé-opslag. Ook kun je dan offline presentaties maken en je eigen logo toevoegen.

Maar als je geen geheimen heeft, kun je simpel en snel met de gratis versie van Prezi mooie en flitsende presentaties maken die net even anders zijn dan die van PowerPoint. Voor mensen die PowerPoint-moe zijn is Prezi leuk om eens te proberen.

Inst

Reacties

wat voor oplicherij is dit nou weer gewoon weer terug naar powerpoint

Wat ik dus wou zeggen is dat prezi begon als een mooie en gratis online alternatief voor de meer klassieke presentatieprogramma's. Het sloeg in als een bom. Maar dat idealisme hebben ze achter zich gelaten. Ik gebruik nog steeds prezi classic, omdat mijn vele presentaties niet over te hevelen zijn naar prezi next. Ik zit dus vast in hun oude systeem, dat ze voorlopig nog ondersteunen. Het internet krioelt van de klachten daarover. Wie weet laten ze binnen ettelijke jaren ook hun prezi next gebruikers in de kou staan. Prezi is een onbetrouwbare partner geworden. De gratis tool is bovendien betalend geworden. Je bent gewaarschuwd.

Je begint beter niet met prezi. Ik ben een gebruiker van het eerste uur. In het begin w

Oke dus omdat je seksuele voorlichting wil geven kan je geen account aanmaken.

ik kan niet inloggen en ook geen nieuw account maken want ik wil mijn kinderen sekuele voorlichting geven

En mocht je echt vaak presentaties met (bedrijfs-)gevoelige informatie, dan zal m.i. een bedrag van $59,- niet onoverkomelijk hoeven zijn. Waar hebben we het eigenlijk over: nog geen $ 5,- per maand en met de actuele dollarkoers is dat minder € 3,50 p.m. ....... ik lees toch echt $ 59,- PER MAAND!!? of zie ik iets over het hoofd?

Heel raar dit slaat nergens op wie snapt dit

hoi

ik ook

Nee dit is niet gratis

Pagina's