Gratis bestanden vernietigen

Hieronder vindt u gratis software om bestanden definitief uit te wissen. Door de bestanden vele malen te overschrijven worden ze vernietigd: een soort digitale papierversnipperaar.

Eraser

Gewoon goed
Voor Windows
7.40299

Eraser is een handig werktuig om bestanden, documenten of een hele harde schijf op een veilige manier te wissen zonder sporen achter te laten. In het Engels wordt dit secure deletion genoemd en je doet dit met een eraser of shredder. In het Nederlands zou je dit een soort digitale papierversnipperaar kunnen noemen. Eraser wist bestanden namelijk praktisch voorgoed uit door ze tot 35 maal te overschrijven. Nuttig als je op je privacy gesteld bent.

Installatie: 
100% schoon
Versienummer: 
6.2.0.2993
Taal: 
Nederlands en Engels

BleachBit

Best goed, maar met duidelijke nadelen
Voor Windows en Linux
6.64629

BleachBit is een snelle open source schoonmaker die draait op Windows én Linux. BleachBit ruimt de gebruikelijke internet- en gebruikerssporen op van programma's als Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Opera, Edge, Java, VLC, Windows Mediaspeler, Microsoft Office, LibreOffice, Skype, Zoom en veel meer. Verder kan BleachBit sporen en bestanden ook onherstelbaar vernietigen met de ingebouwde shredder.
 

Installatie: 
100% schoon
Versienummer: 
4.6.0
Taal: 
Nederlands en Engels

Comodo System Utilities

Redelijk, maar er zijn veel betere programma's
Voor Windows
5.04762

Comodo System Utilities is een pc schoonmaker die het register van je pc, sporen van je browsers en andere applicaties en tijdelijke bestanden van Windows en andere rommel opruimt. Verder heeft deze tool de beschikking over een shredder om bestanden te vernietigen en een autorun manager om opstartende items mee te beheren.

Installatie: 
Let op bij de installatie
Taal: 
Engels