Gratis bestanden vernietigen

Hieronder vindt u gratis software om bestanden definitief uit te wissen. Door de bestanden vele malen te overschrijven worden ze vernietigd: een soort digitale papierversnipperaar.

BleachBit

Voor Windows en Linux
8.35897
Gemiddelde: 8.4 (117 stemmen)
Installatie: 
100% schoon

BleachBit is een snelle open source schoonmaker die draait op Windows én Linux. BleachBit ruimt de gebruikelijke internet- en gebruikerssporen op van programma's als Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Flash, Java, VLC, Windows Mediaspeler, Microsoft Office, LibreOffice, Skype en veel meer. Verder kan BleachBit sporen en bestanden ook onherstelbaar vernietigen met de ingebouwde shredder.
 

Versienummer: 
1.12
Laatst gewijzigd: 
2 juli 2016
Taal: 
Nederlands en Engels

Eraser

Voor Windows
7.46386
Gemiddelde: 7.5 (166 stemmen)
Installatie: 
100% schoon

Eraser is een handig werktuig om bestanden, documenten of een hele harde schijf op een veilige manier te wissen zonder sporen achter te laten. In het Engels wordt dit secure deletion genoemd en je doet dit met een eraser of shredder. In het Nederlands zou je dit een soort digitale papierversnipperaar kunnen noemen. Eraser wist bestanden namelijk praktisch voorgoed uit door ze tot 35 maal te overschrijven. Nuttig als u op uw privacy gesteld bent.

Versienummer: 
6.2.0.2979
Laatst gewijzigd: 
29 augustus 2016
Taal: 
Nederlands en Engels

Comodo System Utilities

Voor Windows
5.73333
Gemiddelde: 5.7 (15 stemmen)

Comodo System Utilities is een pc schoonmaker die het register van je pc, sporen van je browsers en andere applicaties en tijdelijke bestanden van Windows en andere rommel opruimt. Verder heeft deze tool de beschikking over een shredder om bestanden te vernietigen en een autorun manager om opstartende items mee te beheren.

Taal: 
Engels