Microsoft OneNote

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

OneNote is het notitieboek van Microsoft waarin je al je ideeën kunt opslaan. Maar ook taken, recepten, notulen, boodschappenlijstjes, college-aantekeningen en andere notities kun je hierin bewaren. En OneNote synchroniseert via OneDrive met je pc, laptop, tablet en smartphone.

OneNote was een onderdeel van Microsoft Office, maar wordt nu gratis aangeboden voor Windows, Mac en mobiele apparaten. Je hebt een Microsoft-account (bijvoorbeeld een Hotmail- of Outlook.com adres) nodig om te synchroniseren via de online opslag van OneDrive. Daarna kun je je notities, plannen en aantekeningen raadplegen op je iPad, Android of Windows tablet en smartphone.


OneNote voor Windows, Mac, Android en iOS (klik voor groter)

Met Microsoft OneNote kun je zo al je notities organiseren. Mooi zijn ook alle symbooltjes die je kunt invoegen voor alle soorten aantekeningen en de takenlijstjes die je kunt afvinken.

Reacties

@Ralf van de Guilk: Houd het simpel, gebruik Simplenote: rechttoe rechtaan, en synchronisatie PC-laptop-smartphone

Onenote werkte dus totaal niet op mijn computer

Gratis softwarer

Hoe OneNote te verwijderen van mijn computer?

OneNote is gratis geworden, maar werkt alleen met de nieuwste versies van OS. Dus is het voor gebruikers van oudere minder, snelle apparaten niet interessant.

Gelukkig zijn er meer flexibele alternatieven.

De spelling controle klopt niet.
Computer en telefoon zijn alle twee Nederlands, maar als ik tekst schrijf vanaf de telefoon pakt Onenote een andere taal als Onenote het bericht op de computer opent, en dat is nergens in te stellen.
Dus Onenote maar weer verwijderd.