Firefox Send

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Firefox Send is een nieuwe dienst van Mozilla om snel grote bestanden of veel foto's te delen met anderen. Een directe concurrent voor WeTransfer dus. Voordeel van Firefox Send is dat je geen mail-adressen hoeft in te vullen, dat bestanden versleuteld zijn en dat je ze met een wachtwoord kunt beveiligen. Je kunt tot 1 GB verzenden zonder registratie en tot 2,5 GB als je gratis registreert. Niet alleen voor Firefox, maar voor alle browsers!

Wil je in een keer heel veel foto's of grote bestanden versturen naar vrienden of familie dan lukt dat meestal niet met de mail. De meeste mailproviders stellen een limiet aan de grootte van bijlagen en ook de mailboxen van ontvangers kunnen vaak niet honderden MB's verwerken. Een oplossing hiervoor is de webdienst Firefox Send (van Firefox-maker Mozilla) waarmee je tot 2,5 GB aan bestanden of foto's kunt verzenden aan maximaal 100 personen.

1. Ga met je browser naar send.firefox.com

2. Selecteer bestanden door op de knop Selecteer te uploaden bestanden te klikken of ze in het browser-venster te slepen

3. Stel achter Verloopt na het aantal downloads in (dus het aantal personen aan wie je de bestanden versturen wilt) en de tijd dat de download beschikbaar is op de servers van Mozilla.

Je kunt 1 tot en met 100 downloads instellen en 5 minuten, 1 uur, 1 dag of 7 dagen. Na het door jou ingestelde aantal downloads of de tijd wordt je bestand verwijderd van de servers van Mozilla en is het niet meer te downloaden.

Als je niet weet wat je moet kiezen en je bestand aan één persoon wilt sturen, laat dan 1 download en 1 dag staan. Wil je aan meer mensen sturen dan kun je bijvoorbeeld 5 downloads en 1 dag gebruiken.

4. De bestanden zijn versleuteld, maar je kunt als extra beveiliging ook nog een wachtwoord instellen bij Beveiligen met wachtwoord.

5. Klik Uploaden om je bestanden naar de servers van Mozilla te zenden.

6. Je bestanden zijn geüpload en klaar voor verzending. Je krijgt een venster te zien waarin je de koppeling (link) naar de bestanden kunt kopiëren.

7. Deze koppeling moet je vervolgens zelf (per mail of WhatsApp bijvoorbeeld) naar je contacten (vrienden/familie) sturen! Zij kunnen daarna op deze link klikken en je bestanden downloaden. Als je een wachtwoord hebt gebruikt, moet je dit natuurlijk ook aan je contacten geven zodat zij het bestand kunnen ontgrendelen en downloaden.

Anders dan WeTransfer vraagt Firefox Send niet om jouw mailadres en dat van je contact. Beter voor je privacy, maar je moet wel even de link kopiëren en zelf doorsturen!

Firefox Send versleutelt de verbindingen, biedt aan om nog een wachtwoord in te stellen en kan 1 GB (zonder registratie) tot 2,5 GB (met gratis registratie) aan bestanden aan maximaal 100 personen (downloads) versturen. Downloadlinks blijven 5 minuten tot een week geldig (je kunt zelf kiezen) alvorens de bestanden op de servers van Mozilla vernietigd worden.

Firefox Send is ideaal om honderden vakantiefoto's, filmpjes of andere grote bestanden te mailen aan veel ontvangers. Nooit meer klachten over volle inboxen of meldingen dat bijlagen in de mail te groot zijn. Als je heel veel bestanden wilt sturen is het handig om deze in een zip-bestand in te pakken.

Firefox Send heeft als privacy-voordeel boven WeTransfer dat je niet het mailadres van je contact (en jezelf tot 1 GB) hoeft te geven. En je kunt bestanden extra beveiligen met een wachtwoord. Behalve de webdienst is ook een Android-app in de maak.

Firefox Send werkt met alle browsers! Niet alleen Firefox, maar ook Google Chrome, Edge, Safari enzovoort.

Inst

Reacties

Jammer, het werkte goed. Telegram is inmiddels goed voor 2 GB per upload dus no worries.

Werkt goed behalve met safari kan op mijn iPad niks binnenkrijgen,wie weet een oplossing!

Voorkeur gaat toch uit naar weTransfer

Ik ben een fan van wetransfer maar de afgelopen tijd heb ik teveel verzonden en mag van Wetransfer nog maar 1gB per keer versturen. Moet ik pro kopen voor €12,- per maand.
Firefox is mijn nieuwe verzender voor grote bestanden (films).
Trouwens, met Telegram kun je tot 1,5 gB versturen, ook een optie!

Getest. Mooi. Snel. Blij mee.

WeTransfer toch handiger.