Gratis Windows tweaks: optimalisatie en reparatie

Hieronder vindt u gratis werktuigen om Windows te tweaken en te optimaliseren of om een niet meer functionerende Windows-installatie te repareren. Windows kan hierdoor weer sneller en soepeler gaan draaien en defecte onderdelen kunnen gemaakt worden. Deze tools zijn voor gevorderde gebruikers! En maak altijd eerst een backup en/of herstelpunt voordat u gaat tweaken!

O&O ShutUp10

Voor Windows
8.5443
Installatie: 
100% schoon

Windows 10 wordt over het algemeen goed ontvangen, maar op de privacy-instellingen van Microsofts nieuwe besturingssysteem is veel kritiek. O&O software heeft een tool uitgebracht waarmee je in een keer de privacy van Windows 10 kunt verbeteren en veel 'phone home' instellingen kunt uitschakelen. ShutUp10, zoals de applicatie heet, legt deze privacy schendende 'naar huis bel'-functies in Windows 10 het zwijgen op. Ook andere tweaks kun je aanbrengen. Voor gevorderden!

Versienummer: 
1.6.1403
Taal: 
Engels

XP-AntiSpy

Voor Windows
7.82979
Installatie: 
100% schoon

XP-AntiSpy is een klein programmaatje waarmee u snel een aantal beveilingingsinstellingen en privacy-opties in Windows, Internet Explorer en Windows Mediaspeler kunt veranderen. XP-AntiSpy biedt zo'n vijftig tweaks overzichtelijk op een rijtje. Alleen voor experts die volledig de baas over hun systeem willen zijn.
XP-AntiSpy is al jaren niet meer bijgewerkt. Het programmaatje is alleen geschikt voor Windows 7 en ouder!

Versienummer: 
3.98-2
Taal: 
Engels

FixWin

Voor Windows
7.2
Installatie: 
100% schoon

FixWin is een gratis tooltje van The Windows Club om veelvoorkomende Windowsproblemen te repareren. Problemen met internet, Windows Verkenner, de Windows Store, Windows Update en diverse andere fouten in Windows Vista, 7, 8.1 en 10 kunnen opgelost worden met FixWin. FixWin is een handig werktuig om storende problemen en foutmeldingen te fixen.

Versienummer: 
1.2, 2.2 & 10.0
Taal: 
Engels

Spybot Anti-Beacon

Voor Windows
7.04762
Installatie: 
Let op bij de installatie
Privacy: 
Verzamelt geen gegevens

Windows 10 is over het algemeen goed ontvangen, maar op de privacy-instellingen van Microsofts nieuwe besturingssysteem is wel veel kritiek. Spybot Anti-Beacon, van de makers van Spybot S&D, maakt het mogelijk om je privacy onder Windows 10 met één klik te verbeteren. Ook de privacy van Windows 7 en 8.1 kun je optimaliseren met Spybot. Voor gevorderden!

Versienummer: 
3.1.6
Taal: 
Engels

Stop Resetting My Apps

Voor Windows
6.71429
Installatie: 
100% schoon

Heeft u er ook zo'n hekel aan dat Microsoft na sommige Windows 10 updates opeens uw standaardprogramma's weer terugverandert? Steeds opnieuw standaardbrowser, -mailprogramma, -mediaspeler en meer instellen is een irritant klusje. Stop Resetting My Apps is een klein programmaatje voor Windows 10 alleen dat het wijzigen van uw standaardprogramma's door Microsoft tegenhoudt.

Versienummer: 
1.6.0.0
Taal: 
Engels

Tweaking.com Windows Repair

Voor Windows
6.45161
Installatie: 
Let op bij de installatie
Privacy: 
Verzamelt geen gegevens

Tweaking.com Windows Repair doet wat de naam zegt: Windows repareren. Door malware en diverse software op uw computer worden instellingen in Windows aangepast en kunnen onderdelen beschadigd raken met als gevolg een slecht functionerende, trage pc. Voordat u de schijf formatteert en Windows opnieuw installeert is Tweaking.com Windows Repair uw laatste redmiddel waarmee u veelvoorkomende Windows-problemen kunt fixen! Het programma is wel alleen voor gevorderden en kan in sommige gevallen ook uw Windows-installatie beschadigen!

Versienummer: 
4.5.5
Taal: 
Engels

Ultimate Windows Tweaker

Voor Windows
6.25
Installatie: 
100% schoon

Ultimate Windows Tweaker is een handige tweak tool om diverse instellingen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 snel te kunnen aanpassen. Veel mogelijkheden voor de ultieme tweaker. Ultimate Windows Tweaker maakt het makkelijk om heel veel kleine instellingen in Windows met één klik te veranderen. Functies kunnen uitgeschakeld worden - om bijvoorbeeld de privacy te verbeteren - en het uiterlijk van onderdelen aangepast. Voor gevorderden!

Versienummer: 
4.6/3.1/2.2
Taal: 
Engels