Gratis Windows tweaks: optimalisatie en reparatie

Hieronder vindt u gratis werktuigen om Windows te tweaken en te optimaliseren of om een niet meer functionerende Windows-installatie te repareren. Windows kan hierdoor weer sneller en soepeler gaan draaien en defecte onderdelen kunnen gemaakt worden. Deze tools zijn voor gevorderde gebruikers! En maak altijd eerst een backup en/of herstelpunt voordat u gaat tweaken!

O&O ShutUp10++

Voor Windows
8.76233

Windows 10 wordt over het algemeen goed ontvangen, maar op de privacy-instellingen van Microsofts nieuwe besturingssysteem is veel kritiek. O&O software heeft een tool uitgebracht waarmee je in een keer de privacy van Windows 10 kunt verbeteren en veel 'phone home' instellingen kunt uitschakelen. ShutUp10++, zoals de applicatie heet, legt deze privacy schendende 'naar huis bel'-functies in Windows 10 en 11 het zwijgen op. Ook andere tweaks kun je aanbrengen. Voor gevorderden!

Installatie: 
100% schoon
Versienummer: 
1.9.1434
Taal: 
Engels

Privatezilla

Voor Windows
7.55556

Privatezilla (voorheen SpyDish) is een open source tooltje om de privacy-instellingen van Windows 10 aan te passen. Met Privatezilla kun je snel telemetrie, app aanbevelingen en dataverzameling door Microsoft uitschakelen. Privatezilla verbetert verder je privacy door bijvoorbeeld locatie tracking en gepersonaliseerde ads uit te zetten. Voor gevorderden!

Installatie: 
Let op bij de installatie
Versienummer: 
0.60.0
Taal: 
Engels

FixWin

Voor Windows
7.36364

FixWin is een gratis tooltje van The Windows Club om veelvoorkomende Windowsproblemen te repareren. Problemen met internet, Windows Verkenner, de Windows Store, Windows Update en diverse andere fouten in Windows 8.1, 10 en 11 kunnen opgelost worden met FixWin. FixWin is een handig werktuig om storende problemen en foutmeldingen te fixen.

Installatie: 
100% schoon
Versienummer: 
11.0, 10.2.2, 2.2 & 1.2.1
Taal: 
Engels

Stop Resetting My Apps

Voor Windows
7.125

Heeft u er ook zo'n hekel aan dat Microsoft na sommige Windows 10 updates opeens uw standaardprogramma's weer terugverandert? Steeds opnieuw standaardbrowser, -mailprogramma, -mediaspeler en meer instellen is een irritant klusje. Stop Resetting My Apps is een klein programmaatje voor Windows 10 alleen dat het wijzigen van uw standaardprogramma's door Microsoft tegenhoudt.

Installatie: 
100% schoon
Versienummer: 
1.9.0.0
Taal: 
Engels

Tweaking.com Windows Repair

Voor Windows
6.37681

Tweaking.com Windows Repair doet wat de naam zegt: Windows repareren. Door malware en diverse software op uw computer worden instellingen in Windows aangepast en kunnen onderdelen beschadigd raken met als gevolg een slecht functionerende, trage pc. Voordat u de schijf formatteert en Windows opnieuw installeert is Tweaking.com Windows Repair uw laatste redmiddel waarmee u veelvoorkomende Windows-problemen kunt fixen! Het programma is wel alleen voor gevorderden en kan in sommige gevallen ook uw Windows-installatie beschadigen!

Installatie: 
Let op bij de installatie
Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Versienummer: 
4.13.1
Taal: 
Engels

Ultimate Windows Tweaker

Voor Windows
5.94118

Ultimate Windows Tweaker is een handige tweak tool om diverse instellingen in Windows 8.1, 10 en 11 snel te kunnen aanpassen. Veel mogelijkheden voor de ultieme tweaker. Ultimate Windows Tweaker maakt het makkelijk om heel veel kleine instellingen in Windows met één klik te veranderen. Functies kunnen uitgeschakeld worden - om bijvoorbeeld de privacy te verbeteren - en het uiterlijk van onderdelen aangepast. Voor gevorderden!

Installatie: 
100% schoon
Versienummer: 
5.0/4.8/3.1/2.2
Taal: 
Engels