Gratis bestanden downloaden

Hieronder vindt u een overzicht van alle gratis software in de categorie Bestanden delen. Dit zijn p2p- en torrent-programma's om bestanden - muziek, film - mee te downloaden en te delen. Let er wel op dat er veel illegale bestanden (waar copyright op berust) worden aangeboden via dit soort programma's.

Illegale bestanden uitwisselen is strafbaar

U dient zich te realiseren dat veel materiaal illegaal aangeboden wordt via P2P-netwerken. Op veel films, muziek en software die u gratis kunt downloaden met file sharing-programma's berust copyright! Het aanbieden én downloaden (sinds 10 april 2014) van bestanden met copyright is strafbaar in Nederland. Dus u moet goed uitkijken wat u downloadt en welke mappen op uw pc u wilt delen met andere gebruikers! Daar mogen geen films, software en muziek in staan waarop copyright berust. U mag dus ook niet uw eigen geripte cd's (die u in de winkel gekocht heeft), gekopieerde dvd's of software waar u voor betaald heeft aanbieden via file sharing-programma's. U mag voor de Nederlandse wet alleen muziek, filmpjes, foto's, software enzovoort uitwisselen waar geen rechten op berusten. Dus eigengemaakte muziek, afbeeldingen, documenten en filmpjes mogen altijd. Open source software is ook toegestaan. Of muziek en films die de auteurs vrij ter beschikking hebben gesteld (bijvoorbeeld onder de Creative Commons-licentie).

Disclaimer: iedereen is zelf verantwoordelijk voor de bestanden die hij downloadt en aanbiedt met de besproken software en ook voor de gevolgen die daaruit (kunnen) voortvloeien. Aan informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. GratisSoftware.nl aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor negatieve consequenties die ontstaan door gebruikmaking van informatie en software op deze pagina.

Transmission

Gewoon goed
Voor Windows, macOS en Linux
8.52083

Bij de meeste bittorrent-programma's krijg je tegenwoordig allerlei toolbars en andere adware meegeleverd als je niet oplet. Transmission is anders. Deze snelle en lichte bittorrent-client is vrij van gebundelde software en doet zijn werk uitstekend. Met Transmission kun je via torrents software en meer downloaden. Het uiterlijk van Transmission is zonder poespas en extra toeters en bellen.

Installatie: 
100% schoon
Versienummer: 
4.0.6
Taal: 
Engels

qBittorrent

Gewoon goed
Voor Windows, macOS en Linux
8.14286

qBittorrent is een open source alternatief voor µTorrent. qBittorrent is een kleine en snelle torrentclient om bestanden mee te downloaden. Groot voordeel is dat je geen onnodige toolbars krijgt aangeboden tijdens de installatie.

Installatie: 
100% schoon
Versienummer: 
4.6.5
Taal: 
Nederlands en Engels

µTorrent

Afgeraden door GratisSoftware.nl
Voor Windows, macOS en Linux
Webapplicatie in de cloud
Voor Android
7.77778

µTorrent (spreek uit MicroTorrent) is een klein en snel torrent-programma dat weinig geheugen gebruikt. Met µTorrent kun je software en meer downloaden.

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!
Versienummer: 
3.6.0
Taal: 
Nederlands en Engels

FrostWire

Afgeraden door GratisSoftware.nl
Voor Windows, macOS en Linux
7.77387

FrostWire is een kloon van LimeWire. Met FrostWire kun je precies hetzelfde als wat met LimeWire kon. Gratis downloaden via bittorrents is nog nooit zo makkelijk geweest.

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!
Versienummer: 
6.13.1
Taal: 
Nederlands en Engels

Tribler

Voor Windows, macOS en Linux
6.85714

Tribler is een open source bittorrent- en p2p-applicatie die op termijn de mogelijkheid moet gaan bieden om anoniem bestanden te downloaden via een soort TOR-netwerk (hoewel de ontwikkelaars waarschuwen dat dit onderdeel nog niet waterdicht is). Privacy en anonimiteit staan hoog in het vaandel. Onion Routing en gedeeltelijke encryptie moeten hiervoor zorgen. Tribler is ontwikkeld door de TU van Delft.

Installatie: 
100% schoon
Versienummer: 
7.14.0
Taal: 
Engels