Gratis browser beveiliging

Hieronder vindt u een overzicht van gratis beveiligingssoftware voor uw internet browser. Meestal in de vorm van een werkbalk of knop voor Internet Explorer, Firefox en Google Chrome, die waarschuwt als u besmette pagina's bezoekt en die uw zoekresultaten in Google, Bing en Yahoo! scant.

Omdat de meeste gevaren van internet komen kan extra beveiliging van uw browser geen kwaad. Bedenk wel dat uw surfervaring enige vertraging kan ondervinden door de controle van alle links en zoekresultaten. Ook hebben alle moderne browsers en veel anti-virus producten tegenwoordig zelf ingebouwde beveiliging tegen malware- en phishing sites. Het gebruik van meer dan één is niet aan te raden, omdat internetten dan een stuk trager zal verlopen.

SpywareBlaster

Voor Windows
6.875

SpywareBlaster is een programmaatje om met name Internet Explorer te immuniseren voor allerlei gevaren op internet. Voor Firefox-gebruikers worden tracking cookies geblokkeerd (maar dat doet Firefox zelf ook al) en in Google Chrome bepaalde scripts en tracking cookies. SpywareBlaster bood vroeger nuttige browser-bescherming, maar heeft tegenwoordig wat minder waarde.

Installatie: 
Let op bij de installatie
Versienummer: 
6.0
Taal: 
Engels

HitmanPro.Alert

Voor Windows
6.86806

De makers van anti-malware-programma HitmanPro hebben een aparte tool die uw browser controleert op verdachte en schadelijke activiteiten van banking Trojans (een groep malware die financiële gegegevens - en geld - probeert te stelen) en andere malware die uw browser manipuleert. HitmanPro.Alert waarschuwt in alle grote browsers onder Windows tegen dit soort malware. Ook anti-keylogger-functionaliteit en webcambescherming zijn ingebouwd. De gratis versie verwijdert geen malware.

Installatie: 
Let op bij de installatie
Versienummer: 
3.8.21 build 945
Taal: 
Nederlands en Engels

WOT Web of Trust

Voor Windows, macOS en Linux
6.6157

Web of Trust (WOT) is een addon voor Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Safari en Opera die waarschuwt tegen onbetrouwbare websites. Betrouwbaarheid, privacy en kindveiligheid worden beoordeeld door de grote gebruikersschare van WOT. WOT werkt in alle grote browsers op Windows, Mac en Linux.

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!
Privacy: 
Verzamelt/verkoopt algemene, geanonimiseerde gegevens
Taal: 
Engels

BitDefender TrafficLight

Voor Windows, macOS en Linux
6.35088

BitDefender TrafficLight is de browserbeveiliging van anti-virus producent BitDefender. TrafficLight beschermt Firefox, Google Chrome en Safari onder Windows, macOS en Linux tegen malware, phishing websites en besmette zoekresultaten. Voordeel is dat geen extra werkbalk aan uw browser wordt toegevoegd.

Installatie: 
100% schoon
Versienummer: 
3.1.7
Taal: 
Engels