Gratis browser beveiliging

Hieronder vind je een overzicht van gratis beveiligingssoftware voor je internet browser. Meestal in de vorm van een werkbalk of knop voor Edge, Firefox en Google Chrome, die waarschuwt als je besmette pagina's bezoekt en die je zoekresultaten in Google, Bing en Yahoo! scant.

Omdat de meeste gevaren van internet komen kan extra beveiliging van je browser geen kwaad. Bedenk wel dat je surfervaring enige vertraging kan ondervinden door de controle van alle links en zoekresultaten. Ook hebben alle moderne browsers en veel anti-virus producten tegenwoordig zelf ingebouwde beveiliging tegen malware- en phishing sites. Het gebruik van meer dan één is niet aan te raden, omdat internetten dan een stuk trager zal verlopen.

HitmanPro.Alert

Best goed, maar met duidelijke nadelen
Voor Windows
6.91391

De makers van anti-malware-programma HitmanPro hebben een aparte tool die je browser controleert op verdachte en schadelijke activiteiten van banking Trojans (een groep malware die financiële gegegevens - en geld - probeert te stelen) en andere malware die je browser manipuleert. HitmanPro.Alert waarschuwt in alle grote browsers onder Windows tegen dit soort malware. Ook anti-keylogger-functionaliteit en webcambescherming zijn ingebouwd. De gratis versie verwijdert geen malware.

Installatie: 
Let op bij de installatie
Versienummer: 
3.8.26 build 979
Taal: 
Nederlands en Engels

SpywareBlaster

Best goed, maar met duidelijke nadelen
Voor Windows
6.875

SpywareBlaster was een programmaatje om met name Internet Explorer te immuniseren voor allerlei gevaren op internet. Maar omdat Internet Explorer uitgefaseerd is door Microsoft heeft Spywareblaster hier zijn nut verloren. Wel worden nu Chrome, Edge, Firefox en op Chromium en Firefox gebaseerde browsers beschermd tegen tracking cookies en bepaalde schadelijke scripts. En kun je sommige schadelijke websites blokkeren.

Installatie: 
Let op bij de installatie
Versienummer: 
6.0
Taal: 
Engels

WOT Web of Trust

Afgeraden door GratisSoftware.nl
Voor Windows, macOS en Linux
6.80705

Web of Trust (WOT) is een addon voor Firefox, Google Chrome, Safari en Opera die waarschuwt tegen onbetrouwbare websites. Betrouwbaarheid, privacy en kindveiligheid worden beoordeeld door de grote gebruikersschare van WOT. WOT werkt in alle grote browsers op Windows, Mac en Linux.

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!
Privacy: 
Verzamelt/verkoopt algemene, geanonimiseerde gegevens
Taal: 
Engels

BitDefender TrafficLight

Voor Windows, macOS en Linux
6.35088

BitDefender TrafficLight is de browserbeveiliging van anti-virus producent BitDefender. TrafficLight beschermt Firefox, Google Chrome en Safari onder Windows, macOS en Linux tegen malware, phishing websites en besmette zoekresultaten. Voordeel is dat geen extra werkbalk aan je browser wordt toegevoegd.

Installatie: 
100% schoon
Versienummer: 
3.1.7
Taal: 
Engels