Gratis firewalls

Hieronder vind je gratis firewalls. In tegenstelling tot de standaard Windows Firewall filteren en beschermen deze gratis firewalls behalve het inkomende internetverkeer ook de uitgaande verbindingen. Extra beveiliging dus, maar ook ingewikkelder, omdat je goed moet weten welke applicaties je toestemming moet geven om het internet op te gaan.

Windows Firewall Control

Gewoon goed
Voor Windows
7.90244

Windows Firewall Control is, zoals de naam al zegt, een applicatie om de ingebouwde firewall in Windows te controleren. Je kunt met Windows Firewall Control heel makkelijk het uitgaande verkeer van toepassingen toestaan of blokkeren. Een prima ouderwetse (in de goede zin van het woord) firewall met een prettige, eenvoudige interface. Wel voor gevorderden!

Installatie: 
Let op bij de installatie
Versienummer: 
6.11.0.0
Taal: 
Nederlands en Engels

LuLu

Gewoon goed
Voor macOS
7.61111

LuLu is een gratis open source firewall voor macOS. LuLu is een personal firewall die controleert welke applicaties contact met internet willen op je Mac. Je kunt daarna de uitgaande verbindingen van apps toestaan of blokkeren. Simpel maar doeltreffend. Voor ervaren gebruikers!

Installatie: 
100% schoon
Versienummer: 
2.5.1
Taal: 
Engels

Comodo Internet Security Premium

Afgeraden door GratisSoftware.nl
Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android
7.40553

Comodo Internet Security is een gratis beveiligingspakket dat Comodo Firewall en Comodo Antivirus integreert. Dus firewall en anti-virus in één. Handige extra is een beveiligde virtuele omgeving om bijvoorbeeld te internet bankieren en winkelen. Er zijn ook Comodo anti-virus producten voor Mac, Linux en Android.

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!
Versienummer: 
12.2.4.8032
Taal: 
Nederlands en Engels