Gratis firewalls

Hieronder vindt u gratis firewalls. In tegenstelling tot de standaard Windows Firewall filteren en beschermen deze gratis firewalls behalve het inkomende internetverkeer ook de uitgaande verbindingen. Extra beveiliging dus, maar ook ingewikkelder, omdat u goed moet weten welke applicaties u toestemming moet geven om het internet op te gaan.

LuLu

Voor macOS
7.5625

LuLu is een gratis open source firewall voor macOS. LuLu is een personal firewall die controleert welke applicaties contact met internet willen op je Mac. Je kunt daarna de uitgaande verbindingen van apps toestaan of blokkeren. Simpel maar doeltreffend. Voor ervaren gebruikers!

Installatie: 
100% schoon
Versienummer: 
2.4.1
Taal: 
Engels

Comodo Internet Security Premium

Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android
7.3969

Comodo Internet Security is een gratis beveiligingspakket dat Comodo Firewall en Comodo Antivirus integreert. Dus firewall en anti-virus in één. Handige extra is een beveiligde virtuele omgeving om bijvoorbeeld te internet bankieren en winkelen. Er zijn ook Comodo anti-virus producten voor Mac, Linux en Android.

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!
Versienummer: 
12.2.2.8012
Taal: 
Nederlands en Engels

Windows Firewall Control

Voor Windows
7.20833

Windows Firewall Control is, zoals de naam al zegt, een applicatie om de ingebouwde firewall in Windows te controleren. Je kunt met Windows Firewall Control heel makkelijk het uitgaande verkeer van toepassingen toestaan of blokkeren. Een prima ouderwetse (in de goede zin van het woord) firewall met een prettige, eenvoudige interface. Wel voor gevorderden!

Installatie: 
Let op bij de installatie
Versienummer: 
6.8.2.0
Taal: 
Nederlands en Engels

ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall

Voor Windows
6.17374

ZoneAlarm is de bekendste gratis firewall, die geroemd wordt om zijn gebruikersvriendelijkheid. De meldingen die ZoneAlarm geeft zijn duidelijk en u kunt altijd meer informatie opzoeken op de site van Zone Labs. Sinds 2012 biedt ZoneAlarm gratis geïntegreerde anti-virus aan, maar u kunt ook kiezen voor alleen de firewall.

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!
Versienummer: 
15.8.200.19118
Taal: 
Engels