Gratis PDF maken of bewerken

Hieronder vindt u gratis software in de categorie PDF maken en bewerken. Deze software wordt als virtuele printer op uw pc geïnstalleerd waarna u vanuit elk programma een bestand kunt omzetten naar een pdf'je door het menu Bestand | Afdrukken te gebruiken en onder printer de geïnstalleerde virtuele printer te kiezen. Daarna slaat u een bestand op als pdf (u print niet echt). Ook software om PDF'jes samen te voegen, te splitsen, te draaien of meer staat hier.

In Windows 10 en 11 en macOS zit tegenwoordig een ingebouwde functie om pdf'jes van documenten te maken. Daar heeft u dus geen extra pdf software meer voor nodig!

PDF Creator

Afgeraden door GratisSoftware.nl
Voor Windows
8.0452

Na installatie van PDF Creator kun je vanuit bijna elk programma via het menu bestand | afdrukken een document omzetten naar een PDF'je. PDF Creator werkt als een virtuele printer: je drukt de bestanden niet af, maar slaat ze op als PDF. Erg handig om van steeds in opmaak verspringende Word-documenten een sjiek uitziend PDF-bestand te produceren. Let wel goed op bij de installatie van PDF Creator voor alle onnodige extraatjes!

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!
Versienummer: 
5.2.2
Taal: 
Nederlands en Engels

Nitro Reader

Afgeraden door GratisSoftware.nl
Voor Windows
7.79268

Nitro Reader is gratis pdf lezer die een beperktere gratis variant naast de Pro-versie biedt. Behalve snel pdf'jes bekijken kunt u met Nitro Reader ook van andere documenten pdf'jes maken.

Installatie: 
Let op bij de installatie
Versienummer: 
13
Taal: 
Nederlands en Engels

CutePDF Writer

Redelijk, maar er zijn veel betere programma's
Voor Windows
7.7

CutePDF Writer is een eenvoudig maar doeltreffend programma. Na installatie kun je vanuit bijna elk programma via het menu Bestand | Afdrukken een bestand opslaan in PDF-formaat. CutePDF Writer werkt als virtuele printer, dus je kunt bijvoorbeeld vanuit Word, Photoshop of een andere applicatie PDF'jes maken: je kiest dan CutePDF Writer als 'printer' (in plaats van je gewone printer) in het venster met afdruk-opties en slaat het bestand op als PDF.

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!
Versienummer: 
4.0
Taal: 
Nederlands en Engels

PrimoPDF

Best goed, maar met duidelijke nadelen
Voor Windows
7.6383

Na installatie kunt u vanuit bijna elk programma via het menu 'Bestand | Afdrukken' een pdf'je maken met PrimoPDF. PrimoPDF werkt als virtuele printer: u kiest bij het afdrukken PrimoPDF als 'printer' en slaat het bestand op als PDF. PrimoPDF biedt verder de mogelijkheid om de PDF-kwaliteit in te stellen geoptimaliseerd voor print, scherm of ebook.

Installatie: 
100% schoon
Versienummer: 
5.1.0.2
Taal: 
Nederlands en Engels

Microsoft Lens

Gewoon goed
Voor Android en iOS
5.92593

Microsoft Lens is een heel handige app van Microsoft waarmee je documenten, visitekaartjes, rekeningen, kassabonnen, posters en zelfs whiteboards en schoolborden mee kunt inscannen met je telefoon of tablet. Microsoft Lens digitaliseert de tekst via OCR (optical character recognition), waarna je het bestand op kunt slaan in OneDrive als Word-document, PowerPoint-presentatie, OneNote-notitie, afbeelding of PDF. Het opgeslagen bestand kun je vervolgens bewerken en doorzoeken. Microsoft Lens werk zeer goed, ook als de genomen scan niet optimaal is.

Installatie: 
100% schoon
Versienummer: 
2.72 (iOS) & 16.0.16130.20128 (Android)
Taal: 
Nederlands en Engels