Encyclopedieën & naslagwerken

Hieronder vindt u gratis software en apps op het gebied van naslagwerken. Dit zijn onder andere encyclopedieën, woordenboeken en andere naslagwerken.

Onze Taal

Voor Android en iOS
7.83333

Slecht in d's en t's: hoe zat het ook alweer met 't Kofschip? En is het hun, hen of ze? Even groot dan of als? En wat heeft de uitdrukking 'ammehoela!' met een Afghaanse koning te maken? Waar komt epibreren vandaan?

Taal: 
Nederlands

IMDb

Webapplicatie in de cloud
Voor Android en iOS
7.71429

IMDb staat bekend om de enorme hoeveelheid informatie op het gebied van films en tv en met de app kun je dit ook allemaal op je telefoon of tablet opzoeken. Via de app kun je miljoenen films, acteurs en regisseurs opzoeken.

Taal: 
Nederlands

Wikipedia

Voor Windows
Webapplicatie in de cloud
Voor Android en iOS
7

Bijna iedereen gebruikt wel eens Wikipedia om iets op te zoeken en met de Wikipedia app kan dit ook op je smartphone of tablet. De app werkt eigenlijk precies hetzelfde als de website en alles wordt zo geschaald dat het goed op het kleinere scherm van je telefoon past.

Taal: 
Nederlands en Engels

Thuisarts.nl

Gewoon goed
Webapplicatie in de cloud
6.78571

Thuisarts.nl is de officiële website van het Nederlandse Huisartsen Genootschap. Als je ziek bent of betrouwbare informatie over gezondheid zoekt dan is dit de aangewezen bron! Thuisarts.nl biedt een overzicht van de meest voorkomende klachten en ziektes en geeft advies wat je moet doen, wanneer je naar een arts moet gaan - en wat je eventueel zelf kunt doen.

Taal: 
Nederlands