Google Drive

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Google Drive is het antwoord van Google op DropBox en OneDrive. Sinds april 2012 biedt Google Drive gratis online opslag en synchronisatie voor Windows, Mac, iOS en Android.

Na jarenlange geruchten heeft Google pas in 2012 een eigen clouddienst voor online opslag en synchronisatie geïntroduceerd: Google Drive. Drive biedt - samen met je Google/Gmail-account - 15 GB gratis opslag en kent nauwe integratie met Google Docs.

Je kunt documenten en spreadsheets bewerken vanuit Google Drive/Google Docs en delen met anderen. Ook kun je HD-video, Adobe Illustrator- en Photoshop-bestanden openen in je browser (ook al heb je die applicaties niet op je pc).

Handig is dat je met Google Drive ook documenten kunt inscannen. Klik op de blauwe plus onderaan (Nieuw) en kies dan voor Scannen.

Met Drive heeft Google het nog ontbrekende puzzelstukje toegevoegd aan zijn brede scala van clouddiensten. Er zijn applicaties voor Windows, macOS, iPhone en iPad en Android.

Reacties

Ik vind het jammer dat ze labels hebben afgeschaft / verwijderd. Buiten dat prima programma.

De documenten scanner functie is waardeloos. Alleen maar onscherpe resultaten. Je kunt net zo goed gewoon foto's maken van betreffende documenten en deze bijsnijden.

Is het toegestaan om je muziekcollectie te uploaden, of mag dit niet ivm auteursrechten?

Fijne app. Verbinden met andere apparaten erg makkelijk. 1 nadeel voor naar mening; als ik de foto's opnieuw download verminderd de kwaliteit zichtbaar.
Verder mooi overzichtelijk en zoals genoemd: fijne app om mee te werken. Maar voor de professionele foto's neig ik toch naar Flickr.

Goedemiddag,

Kun je Google Drive gebruiken als backup/reservekopie voor je Word-bestanden, foto's etc.?

Hartelijk dank voor uw reactie!
Groet, Jeannet

Is nu aangepast in de tekst.

Ook hier achterhaalde info! Google drive standaard gratis 15 GB!

mooie uitvinding