ProtonMail

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

ProtonMail is zeer goed beveiligde webmaildienst van Zwitserse makelij. End-to-end encryption is standaard en twee factor authenticatie kun je natuurlijk instellen. De mailservers staan bovendien in Zwitserland en vallen onder de strenge privacywetten aldaar. Voor mensen die privacy belangrijk vinden is dit dé webmaildienst. De gratis versie van ProtonMail biedt een mailbox van 1 GB. Er zijn ook apps voor Android en iOS.

ProtonMail heeft privacy en beveiliging hoog in het vaandel staan. De webmaildienst wordt onder andere gebruikt door activisten en journalisten die niet afgeluisterd willen worden. ProtonMail biedt natuurlijk end-to-end encryption (versleuteling van afzender tot ontvanger) zodat niemand je mail kan inzien onderweg. Ook twee-factor authenticatie tweestapsverificatie is natuurlijk aanwezig: dit kun je inschakelen onder Settings | Security - Enable two-factor authentication (als je Nederlands als taal wilt instellen, doe je dat onder Settings | Account | Language).


De webmail interface van ProtonMail

Het aanmaken van een mail-account kan anoniem en IP-adressen worden niet gelogd door ProtonMail. De makers - voormalig onderzoekers van CERN - gaan er ook prat op dat ze uit Zwitserland komen waar zeer strenge privacywetten gelden. ProtonMail is een aanrader voor mensen die hun privacy belangrijk vinden! De gratis versie kent wel enige beperkingen (tot 1 GB opslag, 150 berichten per dag - bekijk hier de verschillen met de betaalde versies), maar je kunt er prima mee mailen.

Lees hier meer over de beveiliging van ProtonMail

Inst

Hulp en ondersteuning: 

Reacties

1 GB ? : JA ALS JE OOK DE MOBILE APP ERBIJ NEEMT KRIJG JE 1GB ANDERS KRIJG JE MAAR 500 MB

ProtonMail review: Is secure email really secure?

https://www.techspot...

Ben ik nu zo stom en jullie wat slimmer?
Waarom zou ik het protonmail Free downloaden terwijl het webmail is en het werkt ook als je registreert en daarna bezoekt na weer even het adres intikken Inloggen en het werkt zonder gedoe.
Daarbij vele andere Webmail Diensten werken ook zo.
Downloads wil ik liever niet want ik gebruik het enkel om te registreren voor een Gamesite.
Nooit geen klachten en het werkt goed.

Nou reageerde ik op jou dus aub even omdraaien.
Nu wordt ik dus vervelend of ik was het al.'lol'.

Even navraag nog betreffende de protonmail (App iOS).
Bij binnenkomst email zie ik dat niet terug op de App,een 1 of hoeveel emails er zijn.
In de Instellingen zie ik dat ook niet terug of het zit in de Free App van protonmail.com
We horen het wel hoop ik.

Tja op Facebook had ik het zo ingesteld dat er geen email of bericht naar mijn mobiel kon komen want dan kon je elk moment aan de slag.
Per email heb ik wel contacten gekregen en je kon ook direct chatten.
Duidelijk niks voor mij en ik verliet Facebook voorgoed en contacten verwateren.
Protonmail.com + App op mijn iPhone merk je niet eens en ik vind het beter dan gmail bijv met al die gekoppelde accounts.

Hallo Flairix,

In de 12 jaren dat ik bij Yahoo! Mail zit, is er nog nooit een contact binnengerold.

Dat is enkel maar goed vind ik.
Maak een account bij Yahoo/mail en al die andere grote jongens en die willen nou juist zoveel mogelijk contacten van Facebook Twitter en andere (a) Sociale Platforms bij jou binnen zien rollen.
Nou dan is protonmail perfect al kan ik nog niet echt oordelen omdat ik Proton pas enkele dagen gebruik maar nog geen enkele klacht heb.

WhatsApp heeft end-to-end encryptie dus berichten en foto's kan Facebook niet bekijken. Wel weet Facebook met wie je contact hebt via WhatsApp en hoe laat.
https://www.gratisso...
https://www.gratisso...

Dit in reactie op Anoniem een stuk hieronder

WhatsApp is van Facebook en alles wat je daar schrijft en foto's die je verstuurd worden opgeslagen en geanalyseerd. Denk niet dat jouw privacy wordt beschermd op WhatsApp.