ProtonMail

Voor Windows, macOS en Linux
Webapplicatie in de cloud
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.1 (14 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

ProtonMail is zeer goed beveiligde webmaildienst van Zwitserse makelij. End-to-end encryption is standaard en twee factor authenticatie kun je natuurlijk instellen. De mailservers staan bovendien in Zwitserland en vallen onder de strenge privacywetten aldaar. Voor mensen die privacy belangrijk vinden is dit dé webmaildienst. De gratis versie van ProtonMail biedt een mailbox van 500 MB. Er zijn ook apps voor Android en iOS.

ProtonMail heeft privacy en beveiliging hoog in het vaandel staan. De webmaildienst wordt onder andere gebruikt door activisten en journalisten die niet afgeluisterd willen worden. ProtonMail biedt natuurlijk end-to-end encryption (versleuteling van afzender tot ontvanger) zodat niemand je mail kan inzien onderweg. Ook twee-factor authenticatie tweestapsverificatie is natuurlijk aanwezig: dit kun je inschakelen onder Settings | Security - Enable two-factor authentication (als je Nederlands als taal wilt instellen, doe je dat onder Settings | Account | Language).


De webmail interface van ProtonMail

Het aanmaken van een mail-account kan anoniem en IP-adressen worden niet gelogd door ProtonMail. De makers - voormalig onderzoekers van CERN - gaan er ook prat op dat ze uit Zwitserland komen waar zeer strenge privacywetten gelden. ProtonMail is een aanrader voor mensen die hun privacy belangrijk vinden! De gratis versie kent wel enige beperkingen (500 MB opslag, 150 berichten per dag - bekijk hier de verschillen met de betaalde versies), maar je kunt er prima mee mailen.

Lees hier meer over de beveiliging van ProtonMail

DL

Deel deze download: 

Reacties

Ben ik nu zo stom en jullie wat slimmer?
Waarom zou ik het protonmail Free downloaden terwijl het webmail is en het werkt ook als je registreert en daarna bezoekt na weer even het adres intikken Inloggen en het werkt zonder gedoe.
Daarbij vele andere Webmail Diensten werken ook zo.
Downloads wil ik liever niet want ik gebruik het enkel om te registreren voor een Gamesite.
Nooit geen klachten en het werkt goed.

Nou reageerde ik op jou dus aub even omdraaien.
Nu wordt ik dus vervelend of ik was het al.'lol'.

Even navraag nog betreffende de protonmail (App iOS).
Bij binnenkomst email zie ik dat niet terug op de App,een 1 of hoeveel emails er zijn.
In de Instellingen zie ik dat ook niet terug of het zit in de Free App van protonmail.com
We horen het wel hoop ik.

WhatsApp is van Facebook en alles wat je daar schrijft en foto's die je verstuurd worden opgeslagen en geanalyseerd. Denk niet dat jouw privacy wordt beschermd op WhatsApp.

WhatsApp heeft end-to-end encryptie dus berichten en foto's kan Facebook niet bekijken. Wel weet Facebook met wie je contact hebt via WhatsApp en hoe laat.
https://www.gratisso...
https://www.gratisso...

Dit in reactie op Anoniem een stuk hieronder

Beveligd in android en ios? Zijn er echt nog mensen die dit geloven? Werkelijk??

ja, dus kan ik beter oplichten

Het beste E-mail program wat er is
Gebruik ik al jaren

Ik wil mijn outlook mail account inzetten aar dat gaat niet. Gebruikersnaam en wachtwoord ingezet. Dan krijg ik de melding dat dit niet goed is. Weet iemand hier een oplossing voor?

ProtonMail is een webmaildienst. Dus je moet gebruikmaken van ProtonMail zelf (en een protonmail-adres aanmaken). Het is geen mail-programma waarbij je andere mailadressen kunt gebruiken.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_rankrijk