Gezondheid & fitness

Hieronder vindt u gratis software en apps op het gebied van gezondheid en fitness. Dit zijn onder andere apps met medische informatie en fitness-apps, met name op het gebied van hardlopen en wielrennen. Ook anti-rsi vindt u hier.

f.lux

Voor Windows, macOS en Linux
8.84615
Installatie: 
100% schoon

f.lux is een klein programmaatje voor Windows, Mac en Linux dat 's avonds de kleuren van je scherm minder fel en blauw maakt. Door het blauwe licht van alle schermen (pc, laptop, tablet en telefoon) slapen we minder goed. f.lux gaat dit tegen door de kleuren te dimmen en geler te maken. Beter voor je nachtrust.

Versienummer: 
4.120
Taal: 
Engels

GGD reist mee

Voor Android en iOS
7.5

Ga je op reis buiten Europa, dan heb je vaak vaccinaties nodig. Met de gratis app 'GGD reist mee' weet je gelijk welke inentingen je voor elk land moet hebben. En je kunt meteen een afspraak maken met de GGD om je te laten vaccineren.

Taal: 
Nederlands

Workrave

Voor Windows en Linux
7.32143
Installatie: 
100% schoon

Workrave is een uitstekend anti-RSI programma waarmee u een muisarm kunt (proberen te) voorkomen. Deze Nederlandse software is een uitstekend gratis anti-RSI-programma. Workrave zorgt ervoor dat u voldoende pauzes in acht neemt tijdens uw werk (of hobby natuurlijk) en biedt ook voorbeeldoefeningen om uw spieren te ontspannen.

Versienummer: 
1.10.48
Taal: 
Nederlands en Engels

Strava

Webapplicatie in de cloud
Voor Android en iOS
7.3

Strava was oorspronkelijk vooral op wielrenners gericht maar is tegenwoordig ook heel populair onder hardlopers. Strava houdt natuurlijk met GPS de basics bij van je sportsessie: zoals tijd, afstand, snelheid en verbruikte calorieën. En je loop- of fietsroute kun je naderhand op de kaart zien. Segmenten zijn de slagroom op de taart: stukjes van een route waarop je kunt proberen een record te vestigen door de strijd aan te gaan met alle andere lopers en renners die dit parcours afgelegd hebben.

Taal: 
Nederlands en Engels

Thuisarts.nl

Webapplicatie in de cloud
7.16667

Thuisarts.nl is de officiële website van het Nederlandse Huisartsen Genootschap. Als je ziek bent of betrouwbare informatie over gezondheid zoekt dan is dit de aangewezen bron! Thuisarts.nl biedt een overzicht van de meest voorkomende klachten en ziektes en geeft advies wat je moet doen, wanneer je naar een arts moet gaan - en wat je eventueel zelf kunt doen.

Taal: 
Nederlands

Google Fit

Voor Android en iOS
6.45

Google Fit is de fitness-app van de zoekgigant, waarmee je kunt bijhouden hoeveel je wandelt, fietst en hardloopt op een dag. Google Fit telt je stappen, houdt de duur van je activiteiten bij, meet de afstand die je aflegt en maakt een schatting van je verbruikte calorieën.

Taal: 
Nederlands en Engels

Runkeeper

Voor Android en iOS
6.41429

RunKeeper is een app die je hardlooptijden bijhoudt. Behalve tijd kun je ook afstand, snelheid en verbruikte calorieën opslaan. En je looproute kun je op de kaart weergeven. RunKeeper maakt gebruik van de GPS in je smartphone om deze gegevens te verzamelen. Met de RunKeeper app kun je ook muziek draaien als je sport en bepaalde trainingsschema's volgen.

Taal: 
Nederlands en Engels

EHBO

Voor Android en iOS
6.4

Brandwonden, valpartijen, verstuikte enkels, verslikkingen, bewusteloosheid, vergiftiging, wespensteek: wat moet je doen bij een ongeluk? En wat moet je vooral niet doen?

Taal: 
Nederlands

Stretchly

Voor Windows, macOS en Linux
6.33333
Installatie: 
100% schoon

Stretchly is een open source anti-RSI programma dat ervoor zorgt dat je voldoende pauzes neemt als je achter je beeldscherm aan het werk bent. Ook stelt Stretchly enkele oefeningen voor tijdens de pauzes.

Versienummer: 
1.8.0
Taal: 
Nederlands en Engels