Gezondheid & fitness

Hieronder vindt u gratis software en apps op het gebied van gezondheid en fitness. Dit zijn onder andere apps met medische informatie en fitness-apps, met name op het gebied van hardlopen en wielrennen. Ook anti-rsi vindt u hier.

f.lux

Gewoon goed
Voor Windows, macOS en Linux
8.38095

f.lux is een klein programmaatje voor Windows, Mac en Linux dat 's avonds de kleuren van je scherm minder fel en blauw maakt. Door het blauwe licht van alle schermen (pc, laptop, tablet en telefoon) slapen we minder goed. f.lux gaat dit tegen door de kleuren te dimmen en geler te maken. Beter voor je nachtrust.

Installatie: 
100% schoon
Versienummer: 
4.134
Taal: 
Engels

Stretchly

Gewoon goed
Voor Windows, macOS en Linux
7.55556

Stretchly is een open source anti-RSI programma dat ervoor zorgt dat je voldoende pauzes neemt als je achter je beeldscherm aan het werk bent. Ook stelt Stretchly enkele oefeningen voor tijdens de pauzes.

Installatie: 
100% schoon
Versienummer: 
1.15.1
Taal: 
Nederlands en Engels

GGD reist mee

Voor Android en iOS
7.5

Ga je op reis buiten Europa, dan heb je vaak vaccinaties nodig. Met de gratis app 'GGD reist mee' weet je gelijk welke inentingen je voor elk land moet hebben. En je kunt meteen een afspraak maken met de GGD om je te laten vaccineren.

Taal: 
Nederlands

Workrave

Gewoon goed
Voor Windows en Linux
7.28125

Workrave is een uitstekend anti-RSI programma waarmee je een muisarm kunt (proberen te) voorkomen. Deze Nederlandse software is een uitstekend gratis anti-RSI-programma. Workrave zorgt ervoor dat je voldoende pauzes in acht neemt tijdens je werk (of hobby natuurlijk) en biedt ook voorbeeldoefeningen om je spieren te ontspannen.

Installatie: 
100% schoon
Versienummer: 
1.10.52
Taal: 
Nederlands en Engels

Strava

Webapplicatie in de cloud
Voor Android en iOS
7.04762

Strava was oorspronkelijk vooral op wielrenners gericht maar is tegenwoordig ook heel populair onder hardlopers. Strava houdt natuurlijk met GPS de basics bij van je sportsessie: zoals tijd, afstand, snelheid en verbruikte calorieën. En je loop- of fietsroute kun je naderhand op de kaart zien. Segmenten zijn de slagroom op de taart: stukjes van een route waarop je kunt proberen een record te vestigen door de strijd aan te gaan met alle andere lopers en renners die dit parcours afgelegd hebben.

Taal: 
Nederlands en Engels

Thuisarts.nl

Gewoon goed
Webapplicatie in de cloud
6.78571

Thuisarts.nl is de officiële website van het Nederlandse Huisartsen Genootschap. Als je ziek bent of betrouwbare informatie over gezondheid zoekt dan is dit de aangewezen bron! Thuisarts.nl biedt een overzicht van de meest voorkomende klachten en ziektes en geeft advies wat je moet doen, wanneer je naar een arts moet gaan - en wat je eventueel zelf kunt doen.

Taal: 
Nederlands

Runkeeper

Best goed, maar met duidelijke nadelen
Voor Android en iOS
6.47222

RunKeeper is een app die je hardlooptijden bijhoudt. Behalve tijd kun je ook afstand, snelheid en verbruikte calorieën opslaan. En je looproute kun je op de kaart weergeven. RunKeeper maakt gebruik van de GPS in je smartphone om deze gegevens te verzamelen. Met de RunKeeper app kun je ook muziek draaien als je sport en bepaalde trainingsschema's volgen.

Taal: 
Nederlands en Engels

EHBO

Voor Android en iOS
6.4

Brandwonden, valpartijen, verstuikte enkels, verslikkingen, bewusteloosheid, vergiftiging, wespensteek: wat moet je doen bij een ongeluk? En wat moet je vooral niet doen? Voordat je in paniek raakt kun je de gratis EHBO-app van het Nederlandse Rode Kruis raadplegen die adviezen geeft over tientallen ongevallen in en om huis.

En om professionele hulp in te schakelen kun je de route vinden naar de dichtstbijzijnde EHBO-post in ziekenhuis of huisartsenpost. Ook kun je gelijk 112 bellen. Handig is dat tevens instructies voor reanimatie worden geboden.

Taal: 
Nederlands

Google Fit

Voor Android en iOS
6.19048

Google Fit is de fitness-app van de zoekgigant, waarmee je kunt bijhouden hoeveel je wandelt, fietst en hardloopt op een dag. Google Fit telt je stappen, houdt de duur van je activiteiten bij, meet de afstand die je aflegt en maakt een schatting van je verbruikte calorieën. Je kunt dagelijkse doelen stellen (stappen en uren beweging) en Fit registreert automatisch of je wandelt, rent of fietst.

Taal: 
Nederlands en Engels