Gezondheid & fitness

Hieronder vindt u gratis software en apps op het gebied van gezondheid en fitness. Dit zijn onder andere apps met medische informatie en fitness-apps, met name op het gebied van hardlopen en wielrennen. Ook anti-rsi vindt u hier.

f.lux

Voor Windows, macOS en Linux
8.125
Installatie: 
100% schoon

f.lux is een klein programmaatje voor Windows, Mac en Linux dat 's avonds de kleuren van je scherm minder fel en blauw maakt. Door het blauwe licht van alle schermen (pc, laptop, tablet en telefoon) slapen we minder goed. f.lux gaat dit tegen door de kleuren te dimmen en geler te maken. Beter voor je nachtrust.

Versienummer: 
4.118
Taal: 
Engels

GGD reist mee

Voor Android en iOS
7.5

Ga je op reis buiten Europa, dan heb je vaak vaccinaties nodig. Met de gratis app 'GGD reist mee' weet je gelijk welke inentingen je voor elk land moet hebben. En je kunt meteen een afspraak maken met de GGD om je te laten vaccineren.

Taal: 
Nederlands

Workrave

Voor Windows en Linux
7.38182
Installatie: 
100% schoon

Workrave is een uitstekend anti-RSI programma waarmee u een muisarm kunt (proberen te) voorkomen. Deze Nederlandse software is een van de weinige gratis anti-RSI-programma's die er bestaan. Workrave zorgt ervoor dat u voldoende pauzes in acht neemt tijdens uw werk (of hobby natuurlijk) en biedt ook voorbeeldoefeningen om uw spieren te ontspannen.

Versienummer: 
1.10.1
Taal: 
Nederlands en Engels

Thuisarts.nl

Webapplicatie in de cloud
7.16667

Thuisarts.nl is de officiële website van het Nederlandse Huisartsen Genootschap. Als je ziek bent of betrouwbare informatie over gezondheid zoekt dan is dit de aangewezen bron! Thuisarts.nl biedt een overzicht van de meest voorkomende klachten en ziektes en geeft advies wat je moet doen, wanneer je naar een arts moet gaan - en wat je eventueel zelf kunt doen.

Taal: 
Nederlands

Strava

Webapplicatie in de cloud
Voor Android en iOS
7.16667

Strava was oorspronkelijk vooral op wielrenners gericht maar is tegenwoordig ook heel populair onder hardlopers. Strava houdt natuurlijk met GPS de basics bij van je sportsessie: zoals tijd, afstand, snelheid en verbruikte calorieën. En je loop- of fietsroute kun je naderhand op de kaart zien. Segmenten zijn de slagroom op de taart: stukjes van een route waarop je kunt proberen een record te vestigen door de strijd aan te gaan met alle andere lopers en renners die dit parcours afgelegd hebben.

Taal: 
Nederlands en Engels

Looptijden.nl

Voor Android en iOS
6.84615

Looptijden.nl is een gratis app van de gelijknamige website om je hardlooptijden bij te houden. Looptijden.nl meet - via de GPS van je telefoon - de afstand die je loopt en berekent gelijk je gemiddelde snelheid. Onderweg kun je de route zien die je loopt. Tijden kun je gelijk publiceren op Looptijden.nl, Twitter en FaceBook.

Taal: 
Nederlands en Engels

Endomondo

Voor Android en iOS
6.63265

Endomondo is een van de populairste apps waarmee je tijd, afstand, snelheid en verbruikte calorieën van je trainingen en wedstrijden kunt bijhouden. Ideaal voor hardlopers, wielrenners, wandelaars en andere duursporters. Ook kan Endomondo via GPS je route op de kaart weergeven en bewaren.

Taal: 
Nederlands en Engels

Google Fit

Voor Android en iOS
6.45

Google Fit is de fitness-app van de zoekgigant, waarmee je kunt bijhouden hoeveel je wandelt, fietst en hardloopt op een dag. Google Fit telt je stappen, houdt de duur van je activiteiten bij, meet de afstand die je aflegt en maakt een schatting van je verbruikte calorieën.

Taal: 
Nederlands en Engels

Runkeeper

Voor Android en iOS
6.42647

RunKeeper is een app die je hardlooptijden bijhoudt. Behalve tijd kun je ook afstand, snelheid en verbruikte calorieën opslaan. En je looproute kun je op de kaart weergeven. RunKeeper maakt gebruik van de GPS in je smartphone om deze gegevens te verzamelen. Met de RunKeeper app kun je ook muziek draaien als je sport en bepaalde trainingsschema's volgen.

Taal: 
Nederlands en Engels

EHBO

Voor Android en iOS
6.4

Brandwonden, valpartijen, verstuikte enkels, verslikkingen, bewusteloosheid, vergiftiging, wespensteek: wat moet je doen bij een ongeluk? En wat moet je vooral niet doen? Voordat je in paniek raakt kun je de gratis EHBO-app van het Nederlandse Rode Kruis raadplegen die adviezen geeft over tientallen ongevallen in en om huis.

Taal: 
Nederlands