Zoom

Voor Windows, macOS en Linux
Webapplicatie in de cloud
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7 (2 stemmen)

Info

Details
Versienummer: 
5.6.5
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Categorie: 
Internet telefonie
Taal: 
Engels
Omschrijving software: 

Zoom is een videobeldienst die tijdens het begin van de corona-crisis in 2020 heel populair geworden is. Je kunt met de gratis versie van Zoom videobellen of telefonisch vergaderen met maximaal honderd mensen. En met een tijdslimiet van 40 minuten.

Zoom is een gebruikersvriendelijk programma waarmee je kunt videobellen met groepen, televergaderen (teleconferenties) of online les kunt geven. In de betaalde versie kun je langer dan veertig minuten bellen (maar je kunt natuurlijk ook een nieuwe sessie starten).

Begin 2020 toen Zoom snel populair werd, waren er veel zorgen over de beveiliging en privacy van Zoom. Inmiddels lijkt de producent zijn zaken wat beter op orde te hebben. Veel lekken zijn dichtgeplakt en de beveiliging is aangescherpt (onder andere is de verbinding nu standaard beveiligd). Over het privacybeleid van Zoom, en welke persoonlijke gegevens het bedrijf deelt met anderen, kun je hier lezen.

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

nieuwe versie 5.6.5

nieuwe versie 5.6.4.

nieuwe versie 5.6.3.

nieuwe versie 5.6.1.

@Nico
Is aangepast. Engels inderdaad.

Op deze web site staat vermeld dat zoom ook in het nederlands beschikbaar is. Maar als ik het programma installeer en daarna in zoom de taal wil
instellen nederlands. Staat in de talen lijst van zoom het nederlands niet vermeld.

Ik heb zoom proberen intestellen in het nedderlands.
En heb bij talen en er is in de lijst bij zoom geen nederlands beschikbaar dus is ook niet instellen. in het nederlands. Ik heb bij instellingen van zoom gekeken en geen nederlands te vinden.

@HappyLinuxUser
De genoemde beveiligingsproblemen zijn wel opgelost. Privacy is wat anders. Zoom deelt gegevens met derden. Dat is bekend. Maar Google en Microsoft verzamelen ook je gegevens met hun videobel-apps. Dan moet je Signal gebruiken als je dat niet wilt (of de meeste Linux apps).

Ik zou dan toch nog maar even hier kijken. Deze is van April, maar ik kan mij niet voorstellen, dat dit nu allemaal aangepast is.

https://www.techzine...

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
portu_al