Skype

Geschikt voor: 
Voor Windows, macOS en Linux
Webapplicatie in de cloud
Voor Android, iOS en Windows Mobile
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.8 (514 stemmen)
Actueel: 

12 oktober 2018
Skype 8.32 is verschenen. Wijzigingen in deze versie van de videobelsoftware zijn nog niet bekend.

Vanaf november stopt Microsoft de ondersteuning voor Skype 7 en ben je gedwongen over te stappen op Skype 8, zo meldt Tweakers. Gebruikers krijgen eind oktober een mail hierover en worden in de weken daarna in fasen verplicht om te upgraden naar Skype 8. Microsoft werkt intussen nog aan allerlei verbeteringen om Skype 8 meer op versie 7 te laten lijken.

Beschrijving: 

Skype is een programma om wereldwijd gratis mee te bellen via internet (VoIP, Voice over IP). Zo heeft u nooit meer hoge telefoonkosten. Het enige wat u nodig heeft is een pc met internetverbinding, een headset of microfoon en de Skype-software. In 2011 is Skype overgenomen door Microsoft en is er verregaande integratie met Outlook en andere Microsoft-diensten. Skype is beschikbaar voor desktop, tablet en mobiel.

Als u Skype op uw pc heeft kunt u gratis met iedereen bellen die de software ook op zijn pc heeft geïnstalleerd. Het principe is heel simpel: u maakt een gratis Skype-account aan, zoekt op naam en/of plaats naar anderen die ook een Skype-account hebben, u voegt deze mensen aan uw Skype telefoonlijst toe en u kunt met ze bellen.


Hoofdvenster Skype onder Ubuntu Linux (klik voor groter)

Als uw contacten ook on line zijn kunt u ze bellen. Wanneer uw contact opneemt, kunt u via uw headset of microfoon en speaker onbeperkt met ze praten.

Skype biedt verder de volgende mogelijkheden:
- vergaderen met meerdere mensen (videoconferenties)
- videogesprekken (webcam benodigd)
- bellen en sms'en naar vaste en mobiele nummers tegen gereduceerd tarief (hiervoor moet u een beltegoed kopen)
- videobellen met Facebook contacten

En als u geen zin hebt om iemand te spreken kunt u ook even chatten via Skype. Ook kan er gewisseld worden tussen gesprekken en kunnen gesprekken worden opgenomen. Facebook-integratie en groepsvideo-bellen zijn ook mogelijk.

Sinds Microsoft in 2011 Skype heeft overgenomen kunt u ook inloggen met Facebook- en Microsoft-accounts (Windows Live/MSN, Hotmail/Outlook.com) en is Skype verregaand geïntegreerd in mailprogramma Outlook (vanaf versie 2010) en op de website van maildienst Outlook.com. In de loop van 2013 is Windows Live Messenger (MSN) opgegaan in Skype, dat dan één programma voor online communicatie is geworden.

Sinds juni 2015 is er ook de webdienst Skype voor Web waarmee u in uw browser kunt videobellen (daarvoor dient u wel een plugin te installeren) en chatten. Skype Vertaler maakt het mogelijk gesprekken live te vertalen. Voor Nederlands kunnen vooralsnog alleen chats vertaald worden.

Vanaf eind 2017 kun je met alle Skype varianten chatten met diverse 'bots' (robots), die met behulp van kunstmatige intelligentie geautomatiseerde antwoorden geven.

Categorie: 
Internet telefonie
Versienummer: 
8.32 & 12.1815 (Windows 10)
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
Skype toont reclame in de interface
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 

Skype

Skype voor Web (videobellen en chatten in uw browser, plugin benodigd)

Download: 

Download Skype voor Windows

Updaten naar de laatste versie kan ook vanuit Skype zelf onder menu Help | Controleren op nieuwe versies

Download Skype app voor Windows 10 uit Microsoft Store

Download de klassieke versie van Skype voor Windows, Mac of Linux

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Bij de installatie - en ook bij het updaten! - wordt gevraagd of u Bing als zoekmachine en MSN als startpagina wilt instellen. Haal de vinkjes weg als u hier niet van gediend bent.

U kunt ook kiezen om Skype niet te laten opstarten met Windows en om Skype Klik-en-bel niet in uw browser te installeren.

Skype toont reclame in de interface.

Deel deze download: 

Reacties

las dat skype 7 straks geen ondersteuning meer krijgt dus skype 8 maar gedownload, kan nu geen contactpersonen verwijderen en dan dat vervelende zwaaiende icoontje als je op een contactpersoon klikt. Conclusie de vernieuwde versie van skype is nog steeds waardeloos.
Jammer dat versie 7 classic niet meer reageert. Hoop dat de nieuwe versie van skype behoorlijk verbeterd wordt.

Toch eens kijken of dit redelijk alternatief is >

It's time to ditch Skype and TeamSpeak.

All-in-one voice and text chat for gamers that's free, secure, and works on both your desktop and phone. Stop paying for TeamSpeak servers and hassling with Skype. Simplify your life.

zie alleen geen video ondersteuning maar daar is mee te leven..

Discord dus > https://discordapp.com/

Sinds Skype door Microsoft is overgenomen is het toch waardeloos. Als je het even niet gebruikt wordt het gedeactiveerd, en vroeger kon je dat met een knop weer reactiveren, maar dat doen ze niet meer. Nu moet je bellen of sms'en of tegoed kopen. Ik gebruikt het al lang niet meer. Met Whatsapp, Signal en Messenger kun je ook bellen en video bellen. Via Wifi helemaal gratis.

Inderdaad. Skype is iets van vroeger. Tegenwoordig is iedereen 24/7 via Videobellen in Whatsapp te bereiken en daarmee is Skype overbodig geworden.

En nu weer slecht news: na hetuitstel van het stoppen van classic Skype na veel protesten komt er toch weer een nwe datum dat dit wel gaat gebeuren : Microsoft maakt een overstap van Skype 7 Classic naar Skype 8 vanaf november verplicht voor personen die de voipclient nog willen gebruiken. De nieuwe datum volgt op uitstel nadat gebruikers klaagden dat ze niet wilden overstappen.

Voor desktopgebruikers maakt Microsoft de overstap vanaf 1 november verplicht, voor mobiele gebruikers vanaf 15 november. Daarna stopt de ondersteuning voor Skype 7.

Grrrrr!

Nogmaals.. Msoft heeft besloten-onder druk van oa Skype forummers!- de Classic Skype versie nog tijdje langer te ondersteunen!

Lees> https://tweakers.net...

"Nog een tijdje" inderdaad. De bedoeling was de stekker eruit in september. Nu misschien een paar maanden later (is mijn inschatting). Skype is niet meer wat het geweest is. Ik heb het al van m'n telefoon gegooid en binnenkort waarschijnlijk ook van m'n PC. Jarenlang abonnee geweeest, maar steeds duurder en de het programma steeds minder.

Skype heeft de strijd al verloren en dit zijn de laatste stuiptrekkingen! Over een paar jaar is Skype begraven naast MSN, Netscape etc.

De nieuwe versie van skype is waardeloos, instellingen werken niet in één woord "waardeloos" Ben van ellende weer teruggegaan naar het klassieke skype en alle moeilijkheden zijn opgelost!!

Hoi, hoe heb je dat gedaan? Ik wil ook terug naar de klassieke versie op mijn PC

En ja! het heeft geholpen!!
Msoft heeft nu besloten de classic versie nog tijd langer te ondersteunen!

https://tweakers.net...

Eindelijk eens goed nieuws! ;-)

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
fra_krijk