Skype

Actueel: 

13 april 2017
Skype 7.35 voor Windows is verschenen. Wijzigingen in deze uitgave van de videobellen applicatie van Microsoft zijn nog niet bekendgemaakt.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.8 (512 stemmen)
Voor Windows, macOS en Linux
Webapplicatie in de cloud
Voor Android, iOS en Windows Mobile
Beschrijving: 

Skype is een programma om wereldwijd gratis mee te bellen via internet (VoIP, Voice over IP). Zo heeft u nooit meer hoge telefoonkosten. Het enige wat u nodig heeft is een pc met internetverbinding, een headset of microfoon en de Skype-software. In 2011 is Skype overgenomen door Microsoft en is er verregaande integratie met Outlook en andere Microsoft-diensten. Skype is beschikbaar voor desktop, tablet en mobiel.

Als u Skype op uw pc heeft kunt u gratis met iedereen bellen die de software ook op zijn pc heeft geïnstalleerd. Het principe is heel simpel: u maakt een gratis Skype-account aan, zoekt op naam en/of plaats naar anderen die ook een Skype-account hebben, u voegt deze mensen aan uw Skype telefoonlijst toe en u kunt met ze bellen.


Hoofdvenster Skype (klik voor groter)

Als uw contacten ook on line zijn kunt u ze bellen. Wanneer uw contact opneemt, kunt u via uw headset of microfoon en speaker onbeperkt met ze praten.

Skype biedt verder de volgende mogelijkheden:
- vergaderen met meerdere mensen (videoconferenties)
- videogesprekken (webcam benodigd)
- bellen en sms'en naar vaste en mobiele nummers tegen gereduceerd tarief (hiervoor moet u een beltegoed kopen)
- videobellen met Facebook contacten

En als u geen zin hebt om iemand te spreken kunt u ook even chatten via Skype. Ook kan er gewisseld worden tussen gesprekken en kunnen gesprekken worden opgenomen. Facebook-integratie en groepsvideo-bellen zijn ook mogelijk.

Sinds Microsoft in 2011 Skype heeft overgenomen kunt u ook inloggen met Facebook- en Microsoft-accounts (Windows Live/MSN, Hotmail/Outlook.com) en is Skype verregaand geïntegreerd in mailprogramma Outlook (vanaf versie 2010) en op de website van maildienst Outlook.com. In de loop van 2013 is Windows Live Messenger (MSN) opgegaan in Skype, dat dan één programma voor online communicatie is geworden.

Sinds juni 2015 is er ook de webdienst Skype voor Web waarmee u in uw browser kunt videobellen (daarvoor dient u wel een plugin te installeren) en chatten. Skype Vertaler maakt het mogelijk gesprekken live te vertalen. Voor Nederlands kunnen vooralsnog alleen chats vertaald worden.

In Windows 10 versie 1607 zit standaard de Skype Preview Universal Windows Platform app geïntegreerd. In de Skype Preview kun je chatten met diverse 'bots' (robots), die met behulp van kunstmatige intelligentie geautomatiseerde antwoorden geven.

Categorie: 
Internet telefonie
Versienummer: 
7.35
Laatst gewijzigd: 
13 april 2017
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
Skype toont reclame in de interface
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 

Skype

Skype voor Web (videobellen en chatten in uw browser, plugin benodigd)

Download: 

Download Skype voor Windows
(u moet misschien eerst inloggen met uw Skype-naam of Microsoft- of Facebook-account of een account aanmaken voordat u Skype kunt downloaden)

Updaten naar de laatste versie kan ook vanuit Skype zelf onder menu Help | Controleren op nieuwe versies

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Bij de installatie - en ook bij het updaten! - wordt gevraagd of u Bing als zoekmachine en MSN als startpagina wilt instellen. Haal de vinkjes weg als u hier niet van gediend bent.

U kunt ook kiezen om Skype niet te laten opstarten met Windows en om Skype Klik-en-bel niet in uw browser te installeren.

Skype toont reclame in de interface.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

hoezo vs 7.35. Ik had nog steeds vs. 7.32 waarvan de updatecontrole steeds aangaf dat ie up-to-date was. Nu zelf Skype via de link gedownload, en heb nu vs. 7.33 gekregen. Die geeft ook weer aan up-to-date te zijn ..... (ik gebruik Win7/32bit)

Sinds Skype overgenomen is door Microsoft is deze zo goed als waardeloos geworden. De zoveelste software dat maar half werkt.

Is het ook mogelijk om een link te plaatsen voor de Full-version?????
Dan hoef je alleen deze te downloaden ipv van eerst naarde Skypewebsite te gaan, een lite versie te downloaden die dan weer de Full-version download :(

Beetje omslactig :)

Bedankt voor de link, was meer bedoeld voor de readktie

skype nieuwe versie geupdate en kan niet meer bellen 0o

Link naar Skype windowsversie dload gewoon nog steeds de vorige versie!!

ik werk met Compaq en heb nu hetzelfde probleem µ
s

Ik kan niet meer skypen. Graag weer skype op mijn laptop.

ik ook niet meer sinds hun updating !

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
noorwege_