Skype

Voor Windows, macOS en Linux
Webapplicatie in de cloud
Voor Android, iOS en Windows Mobile
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.8 (514 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Skype is een programma om wereldwijd gratis mee te bellen via internet (VoIP, Voice over IP). Zo heeft u nooit meer hoge telefoonkosten. Het enige wat u nodig heeft is een pc met internetverbinding, een headset of microfoon en de Skype-software. In 2011 is Skype overgenomen door Microsoft en is er verregaande integratie met Outlook en andere Microsoft-diensten. Skype is beschikbaar voor desktop, tablet en mobiel.

Als u Skype op uw pc heeft kunt u gratis met iedereen bellen die de software ook op zijn pc heeft geïnstalleerd. Het principe is heel simpel: u maakt een gratis Skype-account aan, zoekt op naam en/of plaats naar anderen die ook een Skype-account hebben, u voegt deze mensen aan uw Skype telefoonlijst toe en u kunt met ze bellen.


Hoofdvenster Skype (klik voor groter)

Als uw contacten ook on line zijn kunt u ze bellen. Wanneer uw contact opneemt, kunt u via uw headset of microfoon en speaker onbeperkt met ze praten.

Skype biedt verder de volgende mogelijkheden:
- vergaderen met meerdere mensen (videoconferenties)
- videogesprekken (webcam benodigd)
- bellen en sms'en naar vaste en mobiele nummers tegen gereduceerd tarief (hiervoor moet u een beltegoed kopen)
- chatten

En als u geen zin hebt om iemand te spreken kunt u ook even chatten via Skype. Ook kan er gewisseld worden tussen gesprekken en kunnen gesprekken worden opgenomen. Groepsvideo-bellen is ook mogelijk.

Sinds Microsoft in 2011 Skype heeft overgenomen kunt u ook inloggen met Microsoft-accounts (Windows Live/MSN, Hotmail/Outlook.com) en is Skype verregaand geïntegreerd in mailprogramma Outlook (vanaf versie 2010) en op de website van maildienst Outlook.com. In de loop van 2013 is Windows Live Messenger (MSN) opgegaan in Skype, dat dan één programma voor online communicatie is geworden.

Sinds juni 2015 is er ook de webdienst Skype voor Web waarmee u in uw browser kunt videobellen (Chrome en Edge alleen) en chatten. Skype Vertaler maakt het mogelijk gesprekken live te vertalen. Voor Nederlands kunnen vooralsnog alleen chats vertaald worden.

Vanaf eind 2017 kun je met alle Skype varianten chatten met diverse 'bots' (robots), die met behulp van kunstmatige intelligentie geautomatiseerde antwoorden geven.

Lees hier over de verschillen tussen Skype Store App, Skype Desktop App en Skype Web

DL

Website: 

Skype

Skype voor Web (videobellen en chatten in uw browser, alleen Chrome en Edge worden ondersteund, Firefox en Safari niet!)

Deel deze download: 

Reacties

las dat skype 7 straks geen ondersteuning meer krijgt dus skype 8 maar gedownload, kan nu geen contactpersonen verwijderen en dan dat vervelende zwaaiende icoontje als je op een contactpersoon klikt. Conclusie de vernieuwde versie van skype is nog steeds waardeloos.
Jammer dat versie 7 classic niet meer reageert. Hoop dat de nieuwe versie van skype behoorlijk verbeterd wordt.

Toch eens kijken of dit redelijk alternatief is >

It's time to ditch Skype and TeamSpeak.

All-in-one voice and text chat for gamers that's free, secure, and works on both your desktop and phone. Stop paying for TeamSpeak servers and hassling with Skype. Simplify your life.

zie alleen geen video ondersteuning maar daar is mee te leven..

Discord dus > https://discordapp.com/

Inderdaad. Skype is iets van vroeger. Tegenwoordig is iedereen 24/7 via Videobellen in Whatsapp te bereiken en daarmee is Skype overbodig geworden.

Sinds Skype door Microsoft is overgenomen is het toch waardeloos. Als je het even niet gebruikt wordt het gedeactiveerd, en vroeger kon je dat met een knop weer reactiveren, maar dat doen ze niet meer. Nu moet je bellen of sms'en of tegoed kopen. Ik gebruikt het al lang niet meer. Met Whatsapp, Signal en Messenger kun je ook bellen en video bellen. Via Wifi helemaal gratis.

En nu weer slecht news: na hetuitstel van het stoppen van classic Skype na veel protesten komt er toch weer een nwe datum dat dit wel gaat gebeuren : Microsoft maakt een overstap van Skype 7 Classic naar Skype 8 vanaf november verplicht voor personen die de voipclient nog willen gebruiken. De nieuwe datum volgt op uitstel nadat gebruikers klaagden dat ze niet wilden overstappen.

Voor desktopgebruikers maakt Microsoft de overstap vanaf 1 november verplicht, voor mobiele gebruikers vanaf 15 november. Daarna stopt de ondersteuning voor Skype 7.

Grrrrr!

Hoi, hoe heb je dat gedaan? Ik wil ook terug naar de klassieke versie op mijn PC

"Nog een tijdje" inderdaad. De bedoeling was de stekker eruit in september. Nu misschien een paar maanden later (is mijn inschatting). Skype is niet meer wat het geweest is. Ik heb het al van m'n telefoon gegooid en binnenkort waarschijnlijk ook van m'n PC. Jarenlang abonnee geweeest, maar steeds duurder en de het programma steeds minder.

Skype heeft de strijd al verloren en dit zijn de laatste stuiptrekkingen! Over een paar jaar is Skype begraven naast MSN, Netscape etc.

Vandaag nogmaals geprobeerd op een nieuwe laptop de nieuwste versie, maar is nog steeds waardeloos!!

Nogmaals.. Msoft heeft besloten-onder druk van oa Skype forummers!- de Classic Skype versie nog tijdje langer te ondersteunen!

Lees> https://tweakers.net...

En ja! het heeft geholpen!!
Msoft heeft nu besloten de classic versie nog tijd langer te ondersteunen!

https://tweakers.net...

Eindelijk eens goed nieuws! ;-)

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
noorweg_n