Skype

Voor Windows, macOS en Linux
Webapplicatie in de cloud
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.8 (526 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Skype is een programma om wereldwijd gratis mee te bellen via internet (VoIP, Voice over IP). Zo heeft u nooit meer hoge telefoonkosten. Het enige wat u nodig heeft is een pc met internetverbinding, een headset of microfoon en de Skype-software. In 2011 is Skype overgenomen door Microsoft en is er verregaande integratie met Outlook en andere Microsoft-diensten. Skype is beschikbaar voor desktop, tablet en mobiel.

Als u Skype op uw pc heeft kunt u gratis met iedereen bellen die de software ook op zijn pc heeft geïnstalleerd. Het principe is heel simpel: u maakt een gratis Skype-account aan, zoekt op naam en/of plaats naar anderen die ook een Skype-account hebben, u voegt deze mensen aan uw Skype telefoonlijst toe en u kunt met ze bellen.


Hoofdvenster Skype (klik voor groter)

Als uw contacten ook on line zijn kunt u ze bellen. Wanneer uw contact opneemt, kunt u via uw headset of microfoon en speaker onbeperkt met ze praten.

Skype biedt verder de volgende mogelijkheden:
- vergaderen met meerdere mensen (videoconferenties)
- videogesprekken (webcam benodigd)
- bellen en sms'en naar vaste en mobiele nummers tegen gereduceerd tarief (hiervoor moet u een beltegoed kopen)
- chatten

En als u geen zin hebt om iemand te spreken kunt u ook even chatten via Skype. Ook kan er gewisseld worden tussen gesprekken en kunnen gesprekken worden opgenomen. Groepsvideo-bellen is ook mogelijk.

Sinds Microsoft in 2011 Skype heeft overgenomen kunt u ook inloggen met Microsoft-accounts (Windows Live/MSN, Hotmail/Outlook.com) en is Skype verregaand geïntegreerd in mailprogramma Outlook (vanaf versie 2010) en op de website van maildienst Outlook.com. In de loop van 2013 is Windows Live Messenger (MSN) opgegaan in Skype, dat dan één programma voor online communicatie is geworden.

Sinds juni 2015 is er ook de webdienst Skype voor Web waarmee u in uw browser kunt videobellen (Chrome en Edge alleen) en chatten. Skype Vertaler maakt het mogelijk gesprekken live te vertalen. Voor Nederlands kunnen vooralsnog alleen chats vertaald worden.

Vanaf eind 2017 kun je met alle Skype varianten chatten met diverse 'bots' (robots), die met behulp van kunstmatige intelligentie geautomatiseerde antwoorden geven.

Lees hier over de verschillen tussen Skype Store App, Skype Desktop App en Skype Web

DL

Inst

Website producent: 

Skype

Skype voor Web (videobellen en chatten in uw browser, Chrome, Safari en Edge worden ondersteund, Firefox  nog niet!)

Deel deze download: 

Reacties

Waar staat dan in het menu help en feedback "het downloaden van een nieuwe versie van skype"

@Pjotr en @DB

Bedankt voor de feedback! Tekst is aangepast:
De desktop-applicatie van Skype (die je zelf gedownload hebt via de Skype-website) kan bijgewerkt worden onder drie-puntjes-menu | Ondersteuning en feedback

De standaard voorgeïnstalleerde Skype-app op Windows 10 wordt bijgewerkt via Microsoft Store

waar blijft het antwoord op de vraag van Pjotr van 27 jun 2019???

ook mijn voorkeur gaat uit naar whats app en viber , vooral omdat meer mensen dat op de mobile telefoon hebben en omdat ik in het buitenland woon is whats app bellen makkelijker

Updaten naar de laatste versie kan ook vanuit Skype zelf onder menu Help | Controleren op nieuwe versies......
1) Er is geen menu Help, wel Help en feedback.
2) In help en feedback, is geen optie Controleren op nieuwe versies

las dat skype 7 straks geen ondersteuning meer krijgt dus skype 8 maar gedownload, kan nu geen contactpersonen verwijderen en dan dat vervelende zwaaiende icoontje als je op een contactpersoon klikt. Conclusie de vernieuwde versie van skype is nog steeds waardeloos.
Jammer dat versie 7 classic niet meer reageert. Hoop dat de nieuwe versie van skype behoorlijk verbeterd wordt.

Toch eens kijken of dit redelijk alternatief is >

It's time to ditch Skype and TeamSpeak.

All-in-one voice and text chat for gamers that's free, secure, and works on both your desktop and phone. Stop paying for TeamSpeak servers and hassling with Skype. Simplify your life.

zie alleen geen video ondersteuning maar daar is mee te leven..

Discord dus > https://discordapp.com/

Inderdaad. Skype is iets van vroeger. Tegenwoordig is iedereen 24/7 via Videobellen in Whatsapp te bereiken en daarmee is Skype overbodig geworden.

Sinds Skype door Microsoft is overgenomen is het toch waardeloos. Als je het even niet gebruikt wordt het gedeactiveerd, en vroeger kon je dat met een knop weer reactiveren, maar dat doen ze niet meer. Nu moet je bellen of sms'en of tegoed kopen. Ik gebruikt het al lang niet meer. Met Whatsapp, Signal en Messenger kun je ook bellen en video bellen. Via Wifi helemaal gratis.

En nu weer slecht news: na hetuitstel van het stoppen van classic Skype na veel protesten komt er toch weer een nwe datum dat dit wel gaat gebeuren : Microsoft maakt een overstap van Skype 7 Classic naar Skype 8 vanaf november verplicht voor personen die de voipclient nog willen gebruiken. De nieuwe datum volgt op uitstel nadat gebruikers klaagden dat ze niet wilden overstappen.

Voor desktopgebruikers maakt Microsoft de overstap vanaf 1 november verplicht, voor mobiele gebruikers vanaf 15 november. Daarna stopt de ondersteuning voor Skype 7.

Grrrrr!