Skype

Geschikt voor: 
Voor Windows, macOS en Linux
Webapplicatie in de cloud
Voor Android, iOS en Windows Mobile
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.8 (514 stemmen)
Actueel: 

5 augustus 2018
Skype 8.27 is verschenen en wordt de komende weken uitgerold. Wijzigingen deze uitgave van de videobel-software zijn nog niet bekend. In versie 8.26 zijn de Instellingen verbeterd.

2 november 2017
De nieuwe Skype voor Windows 7 en 8, Mac en Linux is te downloaden. Deze uitgaves hebben dezelfde veranderingen ondergaan als Skype voor Android en iOS deze zomer, met een nieuw, lichter uiterlijk en de nadruk op chat en het delen van foto's en momenten. Voor Windows 10 zijn de veranderingen ingevoerd in december 2017.

Beschrijving: 

Skype is een programma om wereldwijd gratis mee te bellen via internet (VoIP, Voice over IP). Zo heeft u nooit meer hoge telefoonkosten. Het enige wat u nodig heeft is een pc met internetverbinding, een headset of microfoon en de Skype-software. In 2011 is Skype overgenomen door Microsoft en is er verregaande integratie met Outlook en andere Microsoft-diensten. Skype is beschikbaar voor desktop, tablet en mobiel.

Als u Skype op uw pc heeft kunt u gratis met iedereen bellen die de software ook op zijn pc heeft geïnstalleerd. Het principe is heel simpel: u maakt een gratis Skype-account aan, zoekt op naam en/of plaats naar anderen die ook een Skype-account hebben, u voegt deze mensen aan uw Skype telefoonlijst toe en u kunt met ze bellen.


Hoofdvenster Skype onder Ubuntu Linux (klik voor groter)

Als uw contacten ook on line zijn kunt u ze bellen. Wanneer uw contact opneemt, kunt u via uw headset of microfoon en speaker onbeperkt met ze praten.

Skype biedt verder de volgende mogelijkheden:
- vergaderen met meerdere mensen (videoconferenties)
- videogesprekken (webcam benodigd)
- bellen en sms'en naar vaste en mobiele nummers tegen gereduceerd tarief (hiervoor moet u een beltegoed kopen)
- videobellen met Facebook contacten

En als u geen zin hebt om iemand te spreken kunt u ook even chatten via Skype. Ook kan er gewisseld worden tussen gesprekken en kunnen gesprekken worden opgenomen. Facebook-integratie en groepsvideo-bellen zijn ook mogelijk.

Sinds Microsoft in 2011 Skype heeft overgenomen kunt u ook inloggen met Facebook- en Microsoft-accounts (Windows Live/MSN, Hotmail/Outlook.com) en is Skype verregaand geïntegreerd in mailprogramma Outlook (vanaf versie 2010) en op de website van maildienst Outlook.com. In de loop van 2013 is Windows Live Messenger (MSN) opgegaan in Skype, dat dan één programma voor online communicatie is geworden.

Sinds juni 2015 is er ook de webdienst Skype voor Web waarmee u in uw browser kunt videobellen (daarvoor dient u wel een plugin te installeren) en chatten. Skype Vertaler maakt het mogelijk gesprekken live te vertalen. Voor Nederlands kunnen vooralsnog alleen chats vertaald worden.

Vanaf eind 2017 kun je met alle Skype varianten chatten met diverse 'bots' (robots), die met behulp van kunstmatige intelligentie geautomatiseerde antwoorden geven.

Categorie: 
Internet telefonie
Versienummer: 
8.27 & 12.1813 (Windows 10)
Laatst gewijzigd: 
5 augustus 2018
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
Skype toont reclame in de interface
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 

Skype

Skype voor Web (videobellen en chatten in uw browser, plugin benodigd)

Download: 

Download Skype voor Windows

Updaten naar de laatste versie kan ook vanuit Skype zelf onder menu Help | Controleren op nieuwe versies

Download Skype app voor Windows 10 uit Microsoft Store

Download de klassieke versie van Skype voor Windows, Mac of Linux

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Bij de installatie - en ook bij het updaten! - wordt gevraagd of u Bing als zoekmachine en MSN als startpagina wilt instellen. Haal de vinkjes weg als u hier niet van gediend bent.

U kunt ook kiezen om Skype niet te laten opstarten met Windows en om Skype Klik-en-bel niet in uw browser te installeren.

Skype toont reclame in de interface.

Deel deze download: 

Reacties

Nogmaals.. Msoft heeft besloten-onder druk van oa Skype forummers!- de Classic Skype versie nog tijdje langer te ondersteunen!

Lees> https://tweakers.net...

De nieuwe versie van skype is waardeloos, instellingen werken niet in één woord "waardeloos" Ben van ellende weer teruggegaan naar het klassieke skype en alle moeilijkheden zijn opgelost!!

En ja! het heeft geholpen!!
Msoft heeft nu besloten de classic versie nog tijd langer te ondersteunen!

https://tweakers.net...

Eindelijk eens goed nieuws! ;-)

Op het forum van Skype zelf is al een toppic geopend om de classic versie te behouden > https://answers.micr...

Skype classic dus hier > https://go.skype.com...

van https://support.skyp...

Do I have to upgrade to the latest version?
Running the latest version of Skype will ensure that you have the best possible Skype experience.

Updating to version 8 of Skype is not mandatory at this time, but support for version 7 of Skype (also known as classic Skype) will be ending in September 2018.

We want to ensure that you have the smoothest upgrade experience and are able to upgrade when it is most convenient for you. Upgrade today so that you don’t experience any interruptions in Skype service in the future.

Bah!

Die nwste skype 8 versies zijn qua opmaak en gebruik absoluut echt slecht.. !

En gelukkig kan je nu via de officiele skype pagina ook de oude classic versie nog ophalen! ( even op pijltje achter dat blauwe menu klikken ! )

Dit bericht is ook alweer achterhaald bij de laatste versie van Skype..er is nu geen dload optie naar de classic versie .. die is er nog wel maar dan de 7 versie zie hieronder...

Kan je de pagina doorgeven waar je dit op vond? Ik vind het namelijk niet :( en zou dolgraag ook terug de oude versie hebben, ik vind die nieuwere ook maar niets

Hee An.. de laatste classic/normale! versie van Skype is versie 7.41.0.101 gewoon te dloaden via deze > https://go.skype.com...
maar daar blijft het ook bij..;
geen klassieke versies in de nwe Skype 8 versies..
En nog slechter news.. ondersteuning van de 7 versies word gestopt in september 2018.. :-)
Dus allemaal heel hard klagen in het officiele skype forum!!!!

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
n_orwegen