Skype

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Skype is een programma om wereldwijd gratis mee te bellen via internet (VoIP, Voice over IP). Zo heb je nooit meer hoge telefoonkosten. Het enige wat je nodig hebt is een pc met internetverbinding, een headset of microfoon en de Skype-software. In 2011 is Skype overgenomen door Microsoft en is er verregaande integratie met Outlook en andere Microsoft-diensten. Skype is beschikbaar voor desktop, tablet en mobiel.

Als je Skype op je pc hebt kun je gratis met iedereen bellen die de software ook op zijn pc heeft geïnstalleerd. Het principe is heel simpel: je maakt een gratis Skype-account aan, zoekt op naam en/of plaats naar anderen die ook een Skype-account hebben, je voegt deze mensen aan je Skype telefoonlijst toe en je kunt met ze bellen.


Hoofdvenster Skype (klik voor groter)

Als je contacten ook on line zijn kun je ze bellen. Wanneer je contact opneemt, kun je onbeperkt met ze praten.

Skype biedt verder de volgende mogelijkheden:
- vergaderen met meerdere mensen (videoconferenties)
- videogesprekken (webcam benodigd)
- bellen en sms'en naar vaste en mobiele nummers tegen gereduceerd tarief (hiervoor moet je een beltegoed kopen)
- chatten

En als je geen zin hebt om iemand te spreken kun je ook even chatten via Skype. Ook kan er gewisseld worden tussen gesprekken en kunnen gesprekken worden opgenomen. Groepsvideo-bellen is eveneens mogelijk.

Sinds Microsoft in 2011 Skype heeft overgenomen kun je ook inloggen met Microsoft-accounts (Windows Live/MSN, Hotmail/Outlook.com) en is Skype verregaand geïntegreerd in mailprogramma Outlook (vanaf versie 2010) en op de website van maildienst Outlook.com. In de loop van 2013 is Windows Live Messenger (MSN) opgegaan in Skype, dat dan één programma voor online communicatie is geworden.

Sinds juni 2015 is er ook de webdienst Skype voor Web waarmee je in je browser kunt videobellen en chatten. Skype Vertaler maakt het mogelijk gesprekken live te vertalen. Voor Nederlands kunnen vooralsnog alleen chats vertaald worden.

Vanaf eind 2017 kun je met alle Skype varianten chatten met diverse 'bots' (robots), die met behulp van kunstmatige intelligentie geautomatiseerde antwoorden geven.

Lees hier over de verschillen tussen Skype Store App, Skype Desktop App en Skype Web

Inst

Reacties

als je skype download voor Windows (dus niet de store app) dan wordt niet 8.87 gedownload maar 8.86.0.409

Ik blijf het vervelend vinden dat je een Skype account niet kunt verwijderen tenzij je de hele account (ook de mail, etc) verwijdert. Daarnaast gaat Skype ook niet fijn om met de privacy, onder contact personen staan connecties die zelfs niet meer leven, en er worden 'contacten' genoemd die je niet wilt. Niet gebruiksvriendelijk...

Waar staat dan in het menu help en feedback "het downloaden van een nieuwe versie van skype"

@Pjotr en @DB

Bedankt voor de feedback! Tekst is aangepast:
De desktop-applicatie van Skype (die je zelf gedownload hebt via de Skype-website) kan bijgewerkt worden onder drie-puntjes-menu | Ondersteuning en feedback

De standaard voorgeïnstalleerde Skype-app op Windows 10 wordt bijgewerkt via Microsoft Store

waar blijft het antwoord op de vraag van Pjotr van 27 jun 2019???

ook mijn voorkeur gaat uit naar whats app en viber , vooral omdat meer mensen dat op de mobile telefoon hebben en omdat ik in het buitenland woon is whats app bellen makkelijker

Updaten naar de laatste versie kan ook vanuit Skype zelf onder menu Help | Controleren op nieuwe versies......
1) Er is geen menu Help, wel Help en feedback.
2) In help en feedback, is geen optie Controleren op nieuwe versies

las dat skype 7 straks geen ondersteuning meer krijgt dus skype 8 maar gedownload, kan nu geen contactpersonen verwijderen en dan dat vervelende zwaaiende icoontje als je op een contactpersoon klikt. Conclusie de vernieuwde versie van skype is nog steeds waardeloos.
Jammer dat versie 7 classic niet meer reageert. Hoop dat de nieuwe versie van skype behoorlijk verbeterd wordt.

Toch eens kijken of dit redelijk alternatief is >

It's time to ditch Skype and TeamSpeak.

All-in-one voice and text chat for gamers that's free, secure, and works on both your desktop and phone. Stop paying for TeamSpeak servers and hassling with Skype. Simplify your life.

zie alleen geen video ondersteuning maar daar is mee te leven..

Discord dus > https://discordapp.com/

Inderdaad. Skype is iets van vroeger. Tegenwoordig is iedereen 24/7 via Videobellen in Whatsapp te bereiken en daarmee is Skype overbodig geworden.