WeTransfer

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Wil je in een keer heel veel foto's of grote bestanden versturen naar vrienden of familie dan lukt dat meestal niet met de mail. De meeste mailproviders stellen een limiet aan de grootte van bijlagen en ook de mailboxen van ontvangers kunnen vaak niet honderden MB's verwerken. Een oplossing hiervoor is de webdienst WeTransfer waarmee je tot 2 GB aan bestanden of foto's kunt verzenden aan maximaal 3 personen.

Je kunt de drie mailadressen van vrienden of familie invullen op de website en vervolgens kun je de gewenste foto's, muziek, video of andere bestanden uploaden naar WeTransfer door op het plusje te klikken. Je contacten ontvangen daarna een mailtje met een downloadlink, zodat ze alle bestanden kunnen binnenhalen naar hun eigen pc.

WeTransfer versleutelt de verbindingen en biedt aan om tot 2 GB aan maximaal 3 personen te versturen. Registratie is niet eens nodig (maar dan moet je wel een verificatiecode invullen die je eerst toegemaild krijgt) en een downloadlink blijft een week geldig.

WeTransfer is ideaal om honderden vakantiefoto's, filmpjes of andere grote bestanden te mailen aan veel ontvangers. En nooit meer klachten over volle inboxen of meldingen dat bijlagen in de mail te groot zijn.

iOS
Wil je op een makkelijke manier heel veel foto's of filmpjes uitwisselen met familie of vrienden dan is de WeTransfer app ideaal. Je kunt tot 2 GB aan video's en foto's delen met anderen. Dus al je vakantiefoto's of filmpjes van je kinderen kun je via WeTransfer versturen.

De app is heel simpel: je selecteert de foto's en filmpjes die je wilt delen, vult het e-mail-adres van je familie of vrienden in en stuurt alle bestanden. De ontvanger krijgt vervolgens een linkje toegestuurd waar hij de foto's en video's kan downloaden. Net als bij de webdienst van WeTransfer. Een Android-app is er vreemd genoeg niet.

Inst

Reacties

Nog steeds met vakantie? ;-)

@Michaël
Dank voor de tip, we gaan er na de vakantie naar kijken.

@redactie
Wat vinden jullie van Filemail (https://www.filemail...)? Is een gelijkaardige dienst voor het versturen van grote bestanden. De download link blijft ook 7 dagen geldig maar in tegenstelling tot WeTransfert kan je tot 5GB versturen.
Voor veelvuldig gebruik hebben ze daarbovenop een handige desktop applicatie waardoor je niet steeds naar hun website moet surfen om files te vesturen.

@Twink
Je hebt gelijk! We hebben de tekst en de afbeelding bijgewerkt.

Ik heb het idee dat de beschrijving hierboven toch weer eens enige redactie nodig heeft, zeker nu WeTransfer op 18 van de Top 21 van 2021 staat.
Het blijft een prima manier om grote bestanden te sturen, nu alleen naar 3 personen per keer. Tevens is de retentie naar 1 week teruggezet. Ook moet je bij incidenteel gebruik zonder registratie elke keer een verificatiecode invullen. WeTransfer Pro is prachtig, maar voor velen te kostbaar.

Ik gebruik al jàààren wetransfer. Nu lukt het plots niet meer. De site opent niet meer. Waar vind ik elders de download voor windows? Zo kan ik het programma toch opnieuw installeren op mijn pc. Thanx

Goede ervaring mee. Hoe Wetransfer precies werkt, staat hier actueler beschreven met behulp van screenshots:
https://www.gerbengv...

prima

Als je binnen korte tijd (ongeveer een maand) 3 of 4 grote bestanden verstuurt wordt je daarna verwezen naar de betaalde versie. Dat is een beperking.
Ik doe het nu maar met Firefox-send of nog makkelijker Telegram-Desktop.

Zeker zo goed als WeTransfer is TransferXL.com

Pagina's