Dropbox

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Gratis online opslag van bestanden bestaat natuurlijk al een tijdje. Maar zo elegant als DropBox dit doet waarschijnlijk nog niet. Bovendien is het met DropBox mogelijk om bestanden te synchroniseren tussen meerdere computers. Voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS.

Het Amerikaanse bedrijf DropBox biedt 2 GB gratis online opslagruimte. Om DropBox te gebruiken moet je eerst de gratis software downloaden en installeren. Hierna start je DropBox en creëer je met een (geldig) e-mailadres je online backup van gegevens. Vervolgens maakt DropBox automatisch op je pc (onder Mijn Documenten) een map genaamd DropBox aan.
 
Om deze map DropBox draait alles. Als je documenten in deze map op je pc plaatst worden deze automatisch gesynchroniseerd met je online opslagruimte (je hebt dus een actieve internetverbinding nodig). Als je bestanden verwijdert uit deze map worden ze ook online verwijderd. Ook kun je in de map DropBox nieuwe mappen aanmaken en bestanden verplaatsen, wijzigen of hernoemen. Alle veranderingen worden dan online netjes bijgehouden.

Je kunt tot 2 GB bestanden in deze map DropBox op je pc plaatsen. Het maakt niet uit wat voor soort bestanden. Let er wel op dat de map genaamd Public ook door anderen te raadplegen is. Andere mappen (ook die je zelf aanmaakt) zijn privé. Wel kun je mappen of bestanden makkelijk delen met anderen door met de rechtermuis erop te klikken en te kiezen voor het menu DropBox - Share of DropBox - Copy public link.

Het interessante is nu dat je ook op je laptop, tweede pc, werk-pc of mobiele telefoon DropBox kunt installeren en kunt inloggen op dezelfde account die je eerder hebt aangemaakt. Hierna wordt op deze computer ook een map DropBox gemaakt die altijd gesynchroniseerd wordt met de online opslagruimte. En ook als je op deze pc wijzigingen aanbrengt in de bestanden in de map DropBox dan worden deze weer terug gesynchroniseerd, zodat je op al je computers dezelfde bestanden kunt gebruiken.

Mocht je op een pc werken waar geen DropBox op geïnstalleerd is (het programmaatje moet namelijk wel altijd draaien - en een actieve internetverbinding hebben - om te kunnen blijven synchroniseren) dan kun je altijd nog via de webinterface inloggen op je account en met bestanden werken. In de map Photos kun je trouwens foto's plaatsen die je online direct als fotoalbum kunt bekijken.

DropBox biedt gratis 2 GB online opslagruimte. Het programmaatje is te downloaden voor Windows, macOS en Linux en ook voor iPhone/iPad, Windows Mobile of Android.

Inst

Reacties

nieuwe versie 189.4.8395

nieuwe versie 188.4.6302

nieuwe versie 187.4.5691

nieuwe versie 186.4.6207

nieuwe versie 185.4.6054

nieuwe versie 184.4.6543

nieuwe versie 183.4.7058

nieuwe versie 179.4.4917

nieuwe versie 178.4.4811

Waardeloos programma
Als je het de-installeerd blijft te in je computer hangen

Pagina's