Dropbox

Voor Windows, macOS en Linux
Webapplicatie in de cloud
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.7 (193 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Gratis online opslag van bestanden bestaat natuurlijk al een tijdje. Maar zo elegant als DropBox dit doet waarschijnlijk nog niet. Bovendien is het met DropBox mogelijk om bestanden te synchroniseren tussen meerdere computers. Voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS.

Het Amerikaanse bedrijf DropBox biedt 2 GB gratis online opslagruimte. Om DropBox te gebruiken moet u eerst de gratis software downloaden en installeren. Hierna start u DropBox en creëert u met een (geldig) e-mailadres uw online backup van gegevens. Vervolgens maakt DropBox automatisch op uw pc (onder Mijn Documenten) een map genaamd DropBox aan.
 
Om deze map DropBox draait alles. Als u documenten in deze map op uw pc plaatst worden deze automatisch gesynchroniseerd met uw online opslagruimte (u heeft dus een actieve internetverbinding nodig). Als u bestanden verwijdert uit deze map worden ze ook online verwijderd. Ook kunt u in de map DropBox nieuwe mappen aanmaken en bestanden verplaatsen, wijzigen of hernoemen. Alle veranderingen worden dan online netjes bijgehouden.

U kunt tot 2 GB bestanden in deze map DropBox op uw pc plaatsen. Het maakt niet uit wat voor soort bestanden. Let er wel op dat de map genaamd Public ook door anderen te raadplegen is. Andere mappen (ook die u zelf aanmaakt) zijn privé. Wel kunt u mappen of bestanden makkelijk delen met anderen door met de rechtermuis erop te klikken en te kiezen voor het menu DropBox - Share of DropBox - Copy public link.

Het interessante is nu dat u ook op uw laptop, tweede pc, werk-pc of mobiele telefoon DropBox kunt installeren en kunt inloggen op dezelfde account die u eerder heeft aangemaakt. Hierna wordt op deze computer ook een map DropBox gemaakt die altijd gesynchroniseerd wordt met de online opslagruimte. En ook als u op deze pc wijzigingen aanbrengt in de bestanden in de map DropBox dan worden deze weer terug gesynchroniseerd, zodat u op al uw computers dezelfde bestanden kunt gebruiken.

Mocht u op een pc werken waar geen DropBox op geïnstalleerd is (het programmaatje moet namelijk wel altijd draaien - en een actieve internetverbinding hebben - om te kunnen blijven synchroniseren) dan kunt u altijd nog via de webinterface inloggen op uw account en met bestanden werken. In de map Photos kunt u trouwens foto's plaatsen die u online direct als fotoalbum kunt bekijken.

DropBox biedt gratis 2 GB online opslagruimte. Het programmaatje is te downloaden voor Windows, macOS en Linux en ook voor iPhone/iPad, Windows Mobile of Android.

Website: 
Deel deze download: 

Reacties

Dropbox heeft zijn hoogte punt ook gehad, met max 3 computers
Onedrive en google drive zijn uitstekende gratis vervangers, of anders de USB stick.

@Arend
Gebruik @naam dan is het ook duidelijk.

Waarom kan je niet meer op een individueel bericht reageren?

Ik was een fan van Dropbox vanwege de eenvoud, 'het veiligheidsniveau en de ondersteuning van meerdere besturingssystemen. Maar ik gebruik het niet meer. De software vergt steeds meer CPU-, geheugen en schijfcapaciteit. Ook krijgen ze te veel MS / Apple neigingen. Google drive is voor mij nog wel interessant.

@Arend
Volgens mij onbeperkt eerst.

Jullie schreven: 'De gratis versie van Dropbox kun je nog maar met maximaal drie apparaten gebruiken.'
Aangezien ik geen DropBox gebruik weet ik niet hoeveel het ervoor waren. Hoeveel is er nu ingeleverd?

Een beetje belachelijk hé deze gaat overal mijn foto's zoeken als ik een usb of sd plaats. En kan dit niet ongedaan maken bij de gratis versie.

Gss spreekt van versie 56.4.94 als laatste versie, echter op mijn Mac staat dropbox met versie 55.4.171 en die wordt automatisch bijgewerkt door Dropbox Update althans dat beweert Dropbox. Zit er verschil in de versienummers voor Windows en Macosx? Zo ja, wil Gss dat dan graag in het vervolg vermelden zo nee, is er dan een oorzaak aan te wijzen voor het niet updaten van mijn Mac-versie?
Groet,
Lewieke

Usb stickje in de zak en je hebt al die "in the cloud" zever niet nodig !

Inderdaad, waarom?
Bij One Drive heb ik 30Gb gratis en is van alle apparaten te benaderen.
Heb nog niet eens over Google Drive.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
eng_land