Microsoft Copilot

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Sinds eind 2023 zijn er speciale apps van Microsofts slimme AI assistent Copilot voor Android en iOS. Eerder kon je overigens al Bing Chat downloaden voor je smartphone als AI assistent met dezelfde functies (Microsoft blijft zelfs nu nog de namen Bing Chat en Copilot door elkaar gebruiken).

Copilot maakt gebruik van ChatGPT van OpenAI als taalmodel, dus de resultaten zullen vergelijkbaar zijn. Met slimme AI assistent Copilot voor Android en iOS kun je onder andere:

  • vragen beantwoorden
  • samenvattingen van teksten, onderwerpen of webpagina's maken
  • plaatjes creëren
  • teksten vertalen
  • verhalen of mailtjes schrijven
  • en veel meer

Je stelt zelf vragen of geeft opdrachten met steekwoorden en Copilot gaat voor je aan de slag. Controleer wel altijd de resultaten die Copilot geeft want er kunnen fouten in zitten en AI assistenten kunnen gaan hallucineren zoals dat genoemd wordt (antwoorden gaan verzinnen). Lees hier onze uitgebreide uitleg over hoe kunstmatige intelligentie werkt en wat je ermee kunt.

Je kunt Copilot nu als apps voor Android en iOS downloaden, in de zijbalk van Microsoft Edge gebruiken, via Microsofts Copilot website proberen in je browser, of in Windows 11 en 10 gebruiken (volgt vermoedelijk in 2024 in Europa).

Je kunt Copilot zonder registreren gebruiken, maar als je beperkingen zoals aantal vragen wilt omzeilen of plaatjes wilt creëren dan zul je moeten inloggen met een Microsoft-account.

Copilot zal voor gebruikers variëren van leuk speelgoed tot onmisbaar tijdens het werk. Er zijn nog veel vragen wat betreft privacy en kwaliteit van de antwoorden, maar de kunstmatige intelligentie revolutie is ook voor consumenten begonnen.

Copilot maakt gebruik van ChatGPT van OpenAI