Google Documenten

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Google Documenten is het online antwoord van Google op Microsoft Office. U hoeft geen office-pakket op uw pc geïnstalleerd hebben, maar kunt via uw internet browser (Edge, Firefox, Safari en Chrome) documenten, spreadsheets en presentaties openen, bewerken en opslaan. U kunt deze bestanden vervolgens met Google Documenten bewaren op uw eigen account. Zo kunt u thuis, op het werk en tijdens vakanties altijd bij uw documenten. Er zijn ook Google Docs apps voor Android en iOS.

Google Documenten (Google Docs) is het online kantoorpakket van Google. Het bestaat uit een tekstverwerker, spreadsheet-applicatie en presentatieprogramma. Google Documenten kan overweg met de gangbare Microsoft Office formaten als Word documenten (doc), Excel sheets (xls) en Powerpoint presentaties (ppt). Ook het Open Document Format (odf) wordt ondersteund.


Google Documenten

U kunt zo aan de slag met Google Documenten als u al een Gmail-account heeft. Anders kunt u gratis een Google account aanmaken. Google Documenten is in het Nederlands vertaald en heeft Nederlandse spellingcontrole. De applicatie biedt bovendien online opslagruimte voor 5000 documenten. Handig is dat u ook met meerdere mensen tegelijkertijd aan documenten kunt werken door ze te delen met anderen.

Google Documenten is een heel aardig kantoorpakket, maar sommige geavanceerde functies zult u (nog) missen. Voordeel is wel dat Google Documenten volop in ontwikkeling is. Dus wie weet hoever de webapplicatie van Google kan komen. Extraatjes zijn dat u de revisiegeschiedenis van documenten kunt bekijken en dat u documenten als webpagina kunt publiceren (en openstellen voor anderen).

Android en iOS
Google Documenten is Googles alternatief voor Word op smartphone en tablet. Je kunt documenten maken en bewerken en daarnaast is het mogelijk om samen met andere gebruikers te werken aan hetzelfde bestand. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor mensen die samen aan een project werken. Google Documenten werkt zowel online als offline. Je bestanden worden voortdurend automatisch online opgeslagen zodat je nooit je werk kwijtraakt als je vergeet op te slaan. Zo kan je op elk moment verder werken aan je documenten op elk apparaat.

De interface van Google Documenten is zeer overzichtelijk en strak vormgegeven en sluit mooi aan bij de andere apps van Google. Google Documenten is gratis te downloaden voor Android, iPhone en iPad.

Reacties

Wanneer krijgt deze app het nieuwe design waar de meeste Google apps naar zijn veranderd?

?

stoom van mij, en ik maar denken dat google van microsoft was
stom hè, maar als dat zo zou zijn was het ook vam die bill dingens geweest

Toegang tot MS online workspace is geblokkeerd voor Linux-gebruikers. Google Docs werkt perfect met ALLE gangbare besturingssystemen...

Daarom staat je Gil Bates woekerprogramma hier niet bij sukkel!

geef mij maar microsoft office live workspace ;-)