Google Foto's

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Fotobewerking, Online opslag, Fotobeheer
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

Google Foto's is de foto-app van Google voor Android en iOS. Ook is er een gelijknamige webdienst. Google Foto's biedt - sinds 1 juni 2021 - 15 GB opslag van foto's en video's. Verder zijn er de geweldige auto-awesome functies waarmee geanimeerde GIF'jes van een reeks afbeeldingen en collages en albums van je foto's worden gemaakt. Met Google Foto's kun je verder afbeeldingen bewerken (bijsnijden, licht en kleur aanpassen, effecten en filters toepassen en meer) en delen met anderen. Een aanrader om eens uit te proberen.

Foto's kunnen gegroepeerd worden per locatie, getoonde objecten en soorten. Google Foto's is een prachtige app met als voordelen de grote opslag-capaciteit en de auto-awesome functies waarmee heel leuke dingen gedaan worden.

Nadeel is en blijft (we hebben het over Google...) de privacy. De zoekgigant zal niet nalaten zoveel mogelijk informatie over je te verzamelen voor marketing- en advertentie-doeleinden. Maar wie daarmee kan leven - een gegeven gratis paard moet je misschien niet in de bek kijken - heeft een geweldige app en online webdienst aan Google Foto's.

Voor Windows- en Mac-gebruikers is er een Desktop foto uploader om automatisch je afbeeldingen in Google Foto's op te slaan. Bewerkingen en het delen van foto's op je pc, laptop of Mac doe je verder door in te loggen bij de webdienst Google Foto's in je browser.

Houd in de Android- en iOS-app en op de website ook vooral de Highlights in de gaten: daar vind je alle foto's van 1 of meer jaren geleden. Ook zijn er animaties, collages en albums die Google automatisch voor je maakt.

inst

Reacties

Ik bedoel dus fotos, documenten etcetera.

Of gewoon sd kaart, of usb stick, externe hardeschijf gebuiken. Ik gebruik de
Hardeschijf van mijn tablet maar heb ook sd kaart en usb stick hier voor om bestanden op te slaan. Maar misschien koop ik ook nog wel een laptop met Windows 10 of anders.

Je kunt natuurlijk ook een tweede account bij Google aanmaken, heb je weer 15GB ;)

@Roel
Dit wordt inderdaad een groot probleem wat Stack betreft aangezien ik en verschillende mensen deze dienst gebruiken om grote bestanden op te slaan zoals back-ups, en te delen voor ons werk.
Eerst schenken ze de mensen een gratis account en na verloop van tijd willen ze er geld uitslaan.

In plaats van een hoop praatjes te verkopen dat het echt niet meer werkt omwille van veiligheidsproblemen zouden ze beter eerlijk zijn en gewoon zeggen dat ze er nu eindelijk eens aan willen gaan verdienen.

Iedereen heeft het waarschijnlijk moeilijk met deze coronacrisis en zit in slechte papieren, maar kom er dan ook voor uit dat gratis niet meer kan.

Wat Google betreft is het voor mij geen groot probleem, ik heb er wel wat foto's staan maar voor ik er 15 GB heb staan gaat er wel wat tijd over en kan ik sommige eventueel wel verwijderen.

Dat is dan de 2e. Weliswaar blijft er nog iets, maar toch niet meer onbeperkt. Ook Stack stopt er mee. Men zegt dat de gratis accounts technische problemen veroorzaken en dat men daarom stopt met het gratis aanbod. Februari 2021 is het einde. Waar kun je nu nog terecht? Je wordt gelokt met gratis aanbod en na een aantal jaren dwingt men je haast een betaald abonnement te nemen. Jammer.

Das een klote programma, synchroniseert niet meer tussen drive en foto's, niet met de telefoon, men had picassa, wat super was, en nu dit

google foto's ipv picasa

gratis download

Maar, ik denk nog wel dat de echte slimme begaafde hackers vrijwel overal in kunnen komen, als ze er echt werk van maken...

Dat zou inderdaad ook een mogelijkheid zijn...

Pagina's