Zoho Office

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Zoho is een gratis online office pakket dat vergelijkbaar is met Google Documenten. U met elke internet browser naar Zoho gaan, inloggen en documenten, spreadsheets en presentaties openen, bewerken en opslaan. Zoho beschikt bovendien over meer webdiensten, zoals Mail, Calendar, Planner en Chat. Inloggen met een Google of Facebook Account is ook mogelijk.

Zoho Office Suite bestaat uit tekstverwerker Zoho Writer, Zoho Sheet (spreadsheets), Zoho Show (presentaties) en meer. Writer, Sheet en Show kunnen documenten openen en bewerken van onder andere Microsoft Office. Realtime samenwerking is mogelijk. Ook is er een plugin voor Microsoft Office om offline met Zoho te werken.


Zoho Writer

Handig is dat Zoho een mobiele webdienst heeft, waardoor Writer, Sheet, Show, Calendar en Mail overal bereikbaar zijn. Ook zijn er apps voor iPhone en Android om toegang tot de mobiele site te krijgen.

Zoho biedt 1 GB gratis opslag. Zoho Writer, Sheet en Show zijn gratis. Voor zakelijk gebruik zijn er aanvullende gratis diensten als CRM, Projects en Recruit waar voor extra functies betaald moet worden. U kunt gratis registreren bij Zoho, maar u kunt ook uw Google account, Facebook account of Yahoo! account gebruiken om in te loggen.

Zoho Writer, Sheet en Show is vertaald in het Nederlands en is bereikbaar met elke browser in Windows, Mac OS X en Linux. JavaScript en cookies moeten wel aanstaan in uw browser.

Reacties

Wel wat kort door de bocht in bovenstaande reacties. Waarom online: omdat je inderdaad overal je documenten bechikbaar hebt (ook via je smartphone o.a.) Offline: installaties op je eigen pc kun je op orde hebben, maar zit je een keer ergens anders (en stel je hebt je externe drive bij je) dan moet je maar afwachten of daar dezelfde versie gebruikt wordt. Privacy? Ik denk persoonlijk niet dat iemand achter de schermen van die online opslagdiensten geïnteresseerd is in wat ik typ en opsla. Mijn concurrenten en of kennissen die niet alles van me hoeven te weten, die zullen het echt nog steeds niet weten (wellicht nog eerder via de andere optie: externe schijf kan fysiek gestolen worden of zoekraken.....). Ik vertrouw online echt wel. Daarnaast is integratie mogelijk met je alom vertrouwde office programma's en kun je ook offline werken met die 'online producten'. Uiteraard blijft het ook een kwestie van gevoel.....

Op het eerste gezicht vind ik het een mooie tekstverwerker met erg veel goed uitgewerkte functies voor een gratis word. Ook vind ik het makkelijk om overal bezig te kunnen met de bestanden. Omdat ik geen legitieme windows heb leek mij dit een geweldige oplossing voor word 2010, nu vind ik het alleen moeilijk om de bestanden op een zodanige manier op te slaan dat ik ze ook weer kan versturen naar anderen. Misschien een minpuntje. Kan ook aan mij liggen.
Voor de rest doet het zeker niet onder aan word 2010.
Er zal vast ook goed met de geuploade bestanden omgaan. Maar toch begrijp ik het gevoel van mensen dat wel erg weinig prive blijft.
Groet, Tycho

Ik vind het toch een beetje tricky. Geef mij maar een off-line opslag icm Open Office e/o MS Office. Voor de vertrouwelijkheid zul je toch de discipline moeten opbrengen om zééééér regelmatig moeten back-uppen op je eigen locale medium.

Natuurlijk is het handig om als back-up gebruik te kunnen maken van cloud-services. Maar wat gebeurt er met de opgeslagen data "ergens in the cloud"? Wordt die bekeken etc? Mijn idee is om gewoon Open Office e/o MS Offce te gebruiken en dagelijks een beack-up te maken op een externe harde schijf of (beter) USB stick. Dan kun je héééééééééééééééééééél veel kB's kwijt aan data.

Hm, ik denk er hetzelfde over.
Het enige nut lijkt me, dat men met dergelijke applicaties niet vastzit aan een lokatie - overal ter wereld kan ik nu - tegelijk met anderen - aan documenten werken.
Dit lijkt me handig voor sommige bedrijven.
Maar om reeds genoemde privacy-redenen zal een dergelijk bedrijf er verstandig aan doen zélf een server met webapplicaties in te richten.

Aan de andere kant zijn dit soort projecten vaak wel nuttig, om vooruitgang te boeken in de technische kant van het verhaal. Ik bedoel: e.e.a. wordt nu door een groter publiek getest.

Ik blijf echter huiverig, om mijn bestanden op die manier over te dragen aan een derde partij.....

Lijkt op het eerste gezicht een leuke online dienst.
Maar waarom zou ik op mijn thuiscomputer een online office pakket gebruiken? Het nut hiervan ontgaat mij volledig. Hetzelfde gaat op voor Google Docs.
Ik vraag mij altijd af welk belang de aanbieder hier bij heeft. Documenten meelezen?
Weet u het?