Skitch

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Categorie: 
Fotobewerking
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

Skitch is een handige en doeltreffende applicatie om even snel wat krabbeltjes op een foto te zetten. Een pijltje of wat aantekeningen ter verduidelijking, een cirkel, tekst of labels - Skitch heeft alle gereedschappen om snel te schetsen op een afbeelding. Je kunt de foto bijsnijden of er met de hand op tekenen. Ook schermafbeeldingen kun je zo annoteren.

Skitch opent foto's en pdf'jes om te bewerken. Voor de pdf-functionaliteit moet je echter betalen na een proefperiode van 30 dagen. Schermafbeeldingen kun je met de Windows- en Mac-versie ook maken en bewerken. Met de apps voor Android en iPhone en iPad kun je behalve op foto's nog op kaarten en websites schrijven en tekenen. Ten slotte kun je op een leeg vel tekenen.

Het resultaat van je krabbels, notities en schetsen kun je vervolgens delen met anderen via mail, Facebook, Twitter, WhatsApp of andere apps. Ook kun je ze afdrukken of opslaan in notitie-app Evernote - want Skitch is van Evernote. Skitch is een hele handige en leuke applicatie die zowel voor desktop als mobiel beschikbaar is.

inst

Reacties

Evernote/ Skitch lijkt alleen nog Mac en iOS te ondersteunen.

Heeft iemand een simpel Windows-alternatief een pijl op een schermafbeelding te plaatsen en als JPEG op te slaan? MS-Paint en LO-Draw zijn mij bekend maar vind ik voor deze toepassing niet echt handig.

Haai