Krita

Reacties

nieuwe versie 5.0.6

Krita valt voor mij de categorie Topsoftware.

nieuwe versie 4.4.8

@Willem III

Als eerste er bestaan geen domme vragen. Wel helaas mensen die niet iedere vraag respecteren.

Vroeger, voor het jaar 2000 had je een 2D videokaart standaard. Wil je iets doen met 3D, moest je wel een 3D-grafischekaart erbij zetten. Nu is de 3D-grafischekaart in een 2D-videokaart verwerkt. In principe praten ze ‘vandaag de dag’ alleen nog over een 3D-videokaart.

Dankzij de geïntegreerde grafische chip (iGPU) hoeft erop vandaag geen losse videochip meer geplaatst te worden, want de iGPU zit sinds een aantal jaren standaard in de processor.

Voor foto- en videobewerking heb je geen snelle “extra” grafisch kaart nodig. Het meeste rekenwerk wordt gedaan door de processor. Hier raad ik aan minimaal een intel core i5, 8GB werkgeheugen en 240GB opslag. Kun je de komende jaren nog goed mee voorruit.

Ten tweede, helaas ik heb nog geen ervaring met Krita, maar ga het wel eens proberen. Is het niets, verwijder ik het programma.
Ten derde, een budget pc of laptop, dan wel refurbished (gereviseerd door fabrikant). Het kan beide, ligt aan wat je makkelijk vindt. Voor mij zal een budget pc/laptop misschien al snel voor een ander een duurdere kunnen zijn of wel erg budget. Ik kan niet in iemand zijn portemonnee kijken en beoordelen wat voor hem/haar budget is. Dus ik probeer hier een paar pc’s en laptops te plaatsen die hopelijk voor u budget zijn.

Nieuw: HP 260 G3 Desktop Mini PC met Intel Core i5, 8GB werkgeheugen, 256GB opslag. Voor 429 euro

Nieuw: Dell OptiPlex 3070 met Intel Core i5, 8GB werkgeheugen, 256GB opslag. Voor 499 euro.

Refurbished: HP ProDesk 600 of EliteDesk 800, beide met Intel Core i5, 8GB werkgeheugen, 240GB opslag. Voor ongeveer 260 t/m 300 euro.

Laptop refurbished: HP Elitebook 820G1 of G2 met Intel Core i5, 8GB werkgeheugen, 240GB opslag. Voor ongeveer 320 t/m 380 euro.

Van merken als Lenovo of Medion kun je beter een beetje bij weg blijven. Ik sta er niet op te springen om ieder jaar iets te laten repareren of dat hij snel inlevert in kwaliteit. Zelf werk ik al meer dan 20 jaar met HP of Dell en weinig tot bijna nooit problemen mee gehad (zelfs niet na 10 jaar).

Hopelijk hebt u hier iets aan.

@Nathalie
Jouw reactie is respectloos en eerlijk gezegd behoorlijk onbeschoft. Jij bent zeker nooit een newbie geweest. Google is natuurlijk helemaal niets vergeleken bij jou, want jij weet natuurlijk alles al.
Je reactie is discriminerend en totaal niet inhoudelijk. Onbegrijpelijk dat de moderator jouw egocentrische gebral geplaatst heeft.

Ja Willem III?

"En wat is het verschil tussen een videokaart en een grafische kaart"

Gefeliciteerd met dé vraag van de eeuw! In de volgende 100 jarige cyclus zal wellicht een soort van zoekmachine het levenslicht zien ...
Disclaiming: domme vragen bestaan niet, zeggen ze. Hum...

Ik zou heel graag willen werken met Krita, ik wil mijn oude windows 7 pro PC gebruiken. Je kunt een hele repository vinden van alle vorige versies van Krita, en mijn pc zou geschikt zijn.
Programma wordt snel geïnstalleerd, echter de meer geavanceerde filters doen de software compleet vastlopen.

Komt dit omdat ik geen grafische kaart heb?

En wat is het verschil tussen een videokaart en een grafische kaart, of is daar geen verschil?

Zijn er professionals die ervaring hebben met Krita, die mij een budget pc kunnen aanraden?

Bij voorbaat dank!

het duur best wel lang om te downloaden

Als je naar de download pagina gaat, gewoon op de blauwe download knop klikken. Je hoeft niet te doneren. Het ging hier zonder problemen, heb Windows 10 speciaal opgestart om het te testen. N.a.v. de commentaren.

Krita wil ik graag proberen, maar ik heb nog niets gezien. Eerst zou ik moeten betalen/doneren voordat ik iets kan proberen?

Pagina's