KritaOok op GratisSoftware.nl:

Reacties

Als iemand Krita probeert te installeren of de portable versie te draaien onder Windows en het lukt niet, dan kunnen er twee of drie zaken aan de hand zijn. Je kan Krita gedownload hebben van een andere plek dan https://krita.org/do... of http://downloads.kde..., waar mee geknoeid kan zijn, of je download is beschadigd. Gebruik de md5sum om vast te stellen of de download goed is (http://download.kde....).

Of er is iets met je PC aan de hand; je kan "veiligheids software" draaien zoals sandboxie of een slechte virusscanner. Je display driver kan out of date zijn (zet opengl uit in Krita voordat je een bestand aanmaakt om die hypothese te testen). Je kunt een probleem hebben met kapot geheugen.

Ik maak zelf de Linux (appimage en snap), OSX en Windows builds en test die op alle hardware die ik heb (Windows 7, 8, 10 allemaal 64 bits), OSX El Capitan en OpenSUSE en Ubuntu. Als het daar niet op draait releasen we niet.

leuk

Programma werkt fantastisch en in 64 bit ! ! ! En volledig in het Nederlands ! ! !
Op de site zelf staan verschillende versies, iedereen moet even kijken welke voor hem of haar geschikt is ! ! !

Getest op windows in het Nederlands. Portable versie gekozen van portableapps.com Goed programma.

Draai Krita onder linux in het nederlands. Is de windows versie in het Nederlands te zetten?

Linux install is ook !@#$% Jammer dat dit kennelijk niet wordt getest.

Nou dat wordt 'm dus niet.
Na mislukte pogingen om de krita installer voor 64-bits pc's te gebruiken, is het ook niet gelukt met de 32-bits versie. Deze installeert weliswaar de software, maar dan krijg je bericht dat het niet raadzaam is de 32-bits versie te draaien op een 64-bits pc, en slaat de boel weer vast. Krita zou sowieso moeten draaien op mijn pc omdat ik de pro versie heb van windows 7. Jammer, het leek me wel wat.

Tja, ik heb tweemaal geprobeerd om dit te installeren. Mijn OS is windows 7,
de eerste keer liep de installatie vast, de tweede keer kreeg ik de melding dat ik opnieuw moest installeren omdat het bestand kritaui.dll ontbrak. Ik weet het niet hoor...

Hai, Krita wordt steeds mooier. Je kunt in CMYK mode werken! Dat is niet mogelijk in GIMP of Inkscape.
Krita kan ook SVG bestanden openen, heel handig als je in Inkscape iets maakt en dit naar CMYK wilt omzetten, dan kun je dit in Krita doen.

De SVG bestanden zijn slechts deels bewerkbaar, maar hopelijk wordt deze functie binnenkort verbeterd.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
grieken_and