Pinta

Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.4 (32 stemmen)

Info

Details
Versienummer: 
1.7
Licentie: 
Open source
Categorie: 
Fotobewerking
Taal: 
Engels
Omschrijving software: 

Pinta is een snelle open source fotobewerker die gemodelleerd is naar Paint.NET. Pinta heeft een overzichtelijke interface en kan bijna alles wat de gevestigde namen onder de gratis fotobewerkingsapplicaties ook kunnen.

Afbeeldingen bewerken, effecten toepassen, met lagen (layers) werken en ook tekenen is mogelijk met Pinta. Handig is dat je al je acties ongedaan kunt maken via de History.

Pinta is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. Je moet .NET op je Windows-pc hebben, tijdens de installatie wordt ook Gtk# gedownload en geïnstalleerd.

Download

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

Pinta is voor mij onbruikbaar in Kubuntu, althans, dat is mijn ervaring met Pinta geïnstalleerd via de package manager, in Kubuntu 18.04.
Pinta loopt vast (hangt) zodra een bewerking wordt toegepast op een afbeelding.
Ik lees dezelfde ervaringen met Pinta op Ubuntu 20.04.
De problematiek met Pinta wordt beschreven in posts op diverse fora en in reacties bij diverse artikelen, en in de Pinta bug-tracker.
Hier en daar wordt aangegeven dat het probleem verholpen zou kunnen worden door een nieuwere versie van Mono te installeren, anderen geven aan dat de problematiek daarmee niet opgelost wordt.
Hier één van de bug-vermeldingen:
https://bugs.launchp...
Veel meer bug-meldingen, waaronder diverse vermeldingen van crashes:
https://bugs.launchp...

Ik had Pinta geïnstalleerd omdat het me een mooie middenweg tussen Gwenview image viewer en GIMP leek, aanvullend op de bewerkingsopties in Gwenview, maar niet zo complex als GIMP.
Gezien het feit dat Pinta onbruikbaar bleek, en ik geen zin heb om te gaan experimenteren met nieuwer versies van Pinta en/of Mono van buiten de package manager, heb ik aanvullend op Gwenview toch gekozen voor GIMP.
Pinta en de automatisch meegeïnstalleerde Mono packages (dependencies) heb ik verwijderd.

@jvdstegen
Merkwaardig. Ik neem aan dat je gewoon het Windows-bestand hebt gedownload en geprobeerd te installeren:
https://github.com/P...

Er gebeurd gewoon niets als ik op de installer klik, normaal installeert een programma dan, maar hier gebeurd gewoon helemaal niets, geen foutmelding gewoon niets nada niets.

@JvdStegen
Waarom is Pinta niet te installeren?

@GJS
We hebben uitleg over Installatie en Scan toegevoegd (tabbladen naast Download hierboven). Pinta krijgt een melding van SmartScreen omdat de uitgever onbekend is bij Microsoft. Alle bekende virusscanners van VirusTotal (Bitdefender, Kaspersky, Avira, Avast, TrendMicro, McAfee, Symantec - en ok Microsoft) beschouwen Pinta als veilig.

Lijkt me een leuk programma maar het is niet te installeren.

Echt leuk progamaatje, bij installatie en bij opslaan na bewerking microsoft beveiliging toestemming moeten geven. Klinkt als een vals positieve melding door microsoft maar ik ben daar als gebruiker best happy mee, want het dwingt je tot extra opletten of je deze software wel wilt.

Pinta werkt goed onder Linux Mint en doet erg denken aan Photofiltre (voor Windows).

Pinta is Paint.NET voor Linux.
.NET is eigenlijk een beetje bedoeld als een virtuele machine.
Ontwikkel ene keer en kan op elk platform dat de .NET runtime ondersteunt werken.
Dat Pinta bestaat is eigenlijk een beetje een gigantische rode vlag voor Mono en .NET. Betekent dat deze technologie gebruiken eigenlijk niet zo goed werkt als het zou moeten.

Het lijkt erg op Paint.net ...

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
noorweg_n