Darktable

Reacties

Is het nog steeds zo dat Darktabel voor Windows een beperktere functionaliteit heeft? Het zelfde zinnetje staat er al "sinds 2017". Je mag toch verwachten dat er vijf jaar later geen verschil meer is tussen de diverse platforms?

3.6.0 maar met flatpack zal er wel snel een update komen in Linux :)

Darktable is ook instelbaar in het nederlands.

@ F de Munnik
Meldingen van Microsoft Defender SmartScreen betekenen lang niet altijd dat software schadelijk is, maar vaak ook dat de uitgever onbekend is of dat de software niet heel veel gedownload wordt. Lees hier meer over de werking van Smart Screen:
https://www.gratisso...

De door de heer of mevrouw F de Munnik beschreven melding betekent niet meer en niet minder dan dat de ontwikkelaar het programma niet aan Microsoft heeft aangeboden om (wellicht tegen betaling) het programma te laten keuren voor gebruik met Windows. Er zijn meer hele goede programma's die deze melding in het geweten van Windows oproepen en altijd gaat het dan om programma's die gratis zijn en waarvan de ontwikkelaar zich de kosten bespaart om een "goed"keurende knik van Microsoft te krijgen. Kortom, het kan gewoon geïnstalleerd worden en gebruikt. Als je twijfelt maak dan voor installatie een herstelpunt zodat je altijd naar de oude situatie kunt terug gaan.

Uw pc wordt beschermd

Ik zou iedereen aanraden dit programma niet te downloaden na de volgende melding.
"Met Microsoft Defender SmartScreen is voorkomen dat een onbekende app is gestart. Het uitvoeren van deze app kan een risico voor uw pc vormen.
App:darktable-3.4.0-win64.exe. Uitgever: Onbekende uitgever."

is inmiddels 3.0 orc al niet uit?

Zojuist de laatste versie gedownload via Google en niet via Microsoft egde. Nu geen melding van een virus (verwijdering).
Denk dat het probleem dus bij EDGE zit.

Beste Willem, Ik zou darktable eens terug verwijderen en ook in AppData\Local de map darktable eens verwijderen. Misschien dan ook nog eens CCleaner laten lopen en register opkuisen en dan darktable terug installeren.

Jan Willem, ik kan niet onmiddellijk de reden van de fout bedenken.
Verleden week was er in Kortrijk (België) in Vormingplus een initiatiecurus Darktable. Er waren vijftig aanwezigen. Iedereen moest zijn laptop meebrengen. Er waren mensen met windows 7,10, linux en apple. Iedereeen kon darktable downloaden en installeren zonder enig probleem. Dus ik denk dat er iets niet klopt bij uw PC. Zoek eens op Google Kevin Vermassen, dat is de IT-er die de initatiecursus gaf en die in juli bij ons een uitgebreide cursus darktable gaat geven in juli. Ondertussen zoek ik ook eens wat de reden van de fout kan zijn.

Pagina's