Darktable

Reacties

is inmiddels 3.0 orc al niet uit?

Zojuist de laatste versie gedownload via Google en niet via Microsoft egde. Nu geen melding van een virus (verwijdering).
Denk dat het probleem dus bij EDGE zit.

Beste Willem, Ik zou darktable eens terug verwijderen en ook in AppData\Local de map darktable eens verwijderen. Misschien dan ook nog eens CCleaner laten lopen en register opkuisen en dan darktable terug installeren.

Jan Willem, ik kan niet onmiddellijk de reden van de fout bedenken.
Verleden week was er in Kortrijk (België) in Vormingplus een initiatiecurus Darktable. Er waren vijftig aanwezigen. Iedereen moest zijn laptop meebrengen. Er waren mensen met windows 7,10, linux en apple. Iedereeen kon darktable downloaden en installeren zonder enig probleem. Dus ik denk dat er iets niet klopt bij uw PC. Zoek eens op Google Kevin Vermassen, dat is de IT-er die de initatiecursus gaf en die in juli bij ons een uitgebreide cursus darktable gaat geven in juli. Ondertussen zoek ik ook eens wat de reden van de fout kan zijn.

Jose Decuypere, heb Darktable er weer opgezet maar krijg direct weer het zelfde problemen met onderstaande foutmelding:
C:\Jan Willem\AppData\Local\darktable/data.db met de tekst er onder dat het database lock-bestand een DIP die blijkbaar nog actief in mijn systeem is: 12468

Weet jij wat er dan aan de hand is, ik begrijp er in ieder geval niets van.

Raar dat Jan Willem zegt dat darktable instabiel is. Ik test dit programma nu al zes maanden als alternatief voor Lightroom en ik ben er heel tevreden over. Ik heb nu nog niets gemerkt van mindere functionaliteit dan Lightroom. En stabiliteit absoluut geen probleem. Ik denk dat Jan Willem ens zijn PC zal moeten onderzoeken. er is waarschijnlijk daar iets mis mee. Ik heb al meer dan 300 foto's in RAW ontwikkeld met zeer grote tevredenheid.

Programma is zeer onstabiel, heb het programma er weer afgehaald, van het bewerken van foto's is niets van gekomen. Heeft moeite met opstarten, zegt dat weer dat op het opstarten niet reageert, daarna toch maar weer wel. En de fotomap, die kan het programma helemaal niet vinden.

Bij het downloaden van de execute file krijg ik de melding dat het een virus bevat.
Wat is het probleem?

Ik heb nu al een tweehonderdtal foto's ontwikkeld met zeer grote tevredenheid. Tot nu toe heb ik geen beperkingen tegengekomen.
Online vindt je een Nederlandstalige handleiding. Maar het is niet moeilijker om er mee te werken dan met Lightroom.

Bij mij werkt DARKTABLE niet waarschijnlijk om dat dit een 32 bits systeem is. Is hier niet een DARKTABLE programma voor?

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
nede_land