IrfanView

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Geschikt voor: 
Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.3 (1155 stemmen)
Actueel: 

28 februari 2018
IrfanView 4.51 is uitgebracht. In deze uitgave van de populaire fotobewerker worden foutjes opgelost, enkele nieuwe mogelijkheden toegevoegd (zoals het instellen van de bestandsgrootte als je opslaat als jpg) en verbeteringen aan plugins doorgevoerd. Ook is de website van IrfanView voor het eerst in vijftien jaar (?) vernieuwd.

Beschrijving: 

IrfanView is een snel en multifunctioneel fotoprogramma. U kunt afbeeldingen vlug aanpassen en bekijken en ook batch-bewerkingen uitvoeren op meerdere foto's tegelijk. Verder is IrfanView heel geschikt om slideshows (diavoorstellingen) en screenshots mee te maken en bovendien kunt u er filmpjes mee afspelen.

Handig is dat IrfanView eenvoudige fotobewerking en de weergave van afbeeldingen combineert. Daarom is het al jaren bestaande IrfanView ook een veelgebruikt programma bij cursussen fotobewerking. Met IrfanView kunt u foto's vergroten, verkleinen, roteren, kleurcorrectie en filters toepassen enzovoort.


IrfanView

Voordelen ten opzichte van sommige andere programma's zijn dat IrfanView snel is en weinig geheugen gebruikt. Bovendien worden - zeker als u de plugins ook installeert - zeer veel afbeeldingssoorten ondersteund. En als uniek extraatje kunt u bijna alle video- en audiobestanden afspelen met IrfanView, dat dus ook nog een mediaspeler is (daarvoor dient u wel de plugins te downloaden en installeren). Lees hier de lijst met bestandsindelingen (grafisch en audio/video) die worden ondersteund.

Voor het bewerken of converteren van meerdere foto's tegelijk (in batch) is IrfanView onmisbaar. Tientallen foto's verkleinen of omzetten naar een andere afbeeldingsformaat gaat razendsnel.

IrfanView beschikt ook over een plugin - IrfanPaint - om mee te tekenen. Deze is niet heel uitgebreid maar biedt enkele basisfuncties.

Al met al is IrfanView een snel en compleet programma waarmee u bijna alle afbeeldingen kunt bewerken en weergeven. De interface is wel wat ouderwets. Het Nederlandse taalpakket dient u los te installeren.

Categorie: 
Fotobewerking
Versienummer: 
4.51
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Sinds 2015 is er ook een 64-bit versie van IrfanView. Deze werkt sneller en beter met (grote) afbeeldingen. Niet alle plugins zijn echter voor de 64-bit versie beschikbaar. Zorg dat u de bijpassende plugins downloadt (32-bit en 32-bit plugins of 64-bit en 64-bit plugins)!

Download IrfanView 64-bit via FossHub

Download IrfanView 32-bit via FossHub

Plugins
Aanbevolen wordt om ook de plugins te downloaden en installeren omdat u dan veel meer functionaliteit krijgt.
Download IrfanView 64-bit plugins via FossHub

Download IrfanView 32-bit plugins via FossHub

Download IrfanView Shell Extension plugin (klik op de link)
De Shell Extension plugin voegt enkele operaties van IrfanView toe aan het context menu van Windows Verkenner (bij rechtsklikken op bestanden)

Nederlandse vertaling
Download Nederlands taalpakket
(Installeer dit taalpakket. Stel vervolgens in IrfanView Nederlands als standaardtaal in onder Options | Change language. Kies Nederlands en klik OK)

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Let op! Bij de installatie krijgt u de vraag of u Amazon 1Button App (of Google Toolbar of Google Chrome) ook wilt installeren. Als u dat niet wilt moet u die opties uitzetten, door de vinkjes weg te halen!


Haal de vinkjes weg en klik Volgende

Hulp en ondersteuning: 

Stel vragen over IrfanView in het GratisSoftware.nl Forum

Tips
IrfanView: Maak een panorama foto

Nederlandse handleidingen voor IrfanView zijn overal op internet te vinden. Zoek bijvoorbeeld via Google op 'handleiding irfanview' of 'cursus irfanview' en u zult er vele vinden. Hieronder enkele:
Foto's bewerken met IrfanView
Handleiding IrfanView

Uitleg: 

 

Deel deze download: 

Reacties

Ik wil alleen maar mijn naam op de foto plaatsten hoe doe ik dat??

deze links buiten gebruik; Handleiding IrfanView (PDF)
Speciale effecten met IrfanView
zijn buiten gebruik

Dank voor het melden. Enkele nieuwe links toegevoegd.

handleidingen nl in pdf >
media.leidenuniv.nl/legacy/Handleiding%20Irfanview.pdf
www.solveg.nl/irfanv...
https://www.stijn.be...

De downloadlink voor de 64-bit versie werkt voor geen meter.
Via de homepage van de producent is de juiste methode.

Nieuwe linkjes toegevoegd

Geen probleem, link werkt perfect

Je vraag kan nooit dom zijn, het antwoord is misschien makkelijk.
Ik heb zelf ook een iMac 12 inch , ik heb zelf op iMac een programma Paralles geïnstalleerd en daarnaast eveneens Windows for The Mac.
Hierdoor kan je zowel op je mac werken, als ook met programma's die uitsluitend voor windows geschikt zijn.
Ik heb een Genealogie programma wat uitsluitend onder windows werkt, vandaar dat ik het weet.
Er bestaat ook nog een andere variant, met een ander programma , ben de naam even kwijt, maar dan moet je je mac afsluiten en opnieuw opstarten met windows. Dit te omslachtig. Dit advies heb ik zelf ook gekregen en opgevolgd. het werk nu al meer dan 5 jaar. subliem

Hier kan je de 64-bit versie direct downloaden via de producent.
http://irfanview.inf...
Schitterend programma dat ik al jaren gebruik.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
dui_sland