IrfanView

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.4 (1178 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

IrfanView is een snel en multifunctioneel fotoprogramma. U kunt afbeeldingen vlug aanpassen en bekijken en ook batch-bewerkingen uitvoeren op meerdere foto's tegelijk. Verder is IrfanView heel geschikt om slideshows (diavoorstellingen) en screenshots mee te maken en bovendien kunt u er filmpjes mee afspelen.

Handig is dat IrfanView eenvoudige fotobewerking en de weergave van afbeeldingen combineert. Daarom is het al jaren bestaande IrfanView ook een veelgebruikt programma bij cursussen fotobewerking. Met IrfanView kunt u foto's vergroten, verkleinen, roteren, kleurcorrectie en filters toepassen enzovoort.


IrfanView

Voordelen ten opzichte van sommige andere programma's zijn dat IrfanView snel is en weinig geheugen gebruikt. Bovendien worden - zeker als u de plugins ook installeert - zeer veel afbeeldingssoorten ondersteund. En als uniek extraatje kunt u bijna alle video- en audiobestanden afspelen met IrfanView, dat dus ook nog een mediaspeler is (daarvoor dient u wel de plugins te downloaden en installeren). Lees hier de lijst met bestandsindelingen (grafisch en audio/video) die worden ondersteund.

Voor het bewerken of converteren van meerdere foto's tegelijk (in batch) is IrfanView onmisbaar. Tientallen foto's verkleinen of omzetten naar een andere afbeeldingsformaat gaat razendsnel.

IrfanView beschikt ook over een plugin - IrfanPaint - om mee te tekenen. Deze is niet heel uitgebreid maar biedt enkele basisfuncties.

Al met al is IrfanView een snel en compleet programma waarmee u bijna alle afbeeldingen kunt bewerken en weergeven. De interface is wel wat ouderwets. Het Nederlandse taalpakket dient u los te installeren.

DL

Website: 
Hulp en ondersteuning: 

Tips
IrfanView: Maak een panorama foto

Nederlandse handleidingen voor IrfanView zijn overal op internet te vinden. Zoek bijvoorbeeld via Google op 'handleiding irfanview' of 'cursus irfanview' en u zult er vele vinden. Hieronder enkele:
Foto's bewerken met IrfanView
Handleiding IrfanView

Uitleg: 

 

Deel deze download: 

Reacties

Ik heb de app geïnstalleerd. Dit voor de tweede keer, persoonlijk vind ik het één van de slechtste fotoprograms. Slideshow muziek afspelen doet het niet. U moet de muziek bovenaan zetten, maar speelt niets af, ook geen mogelijkheid om overgangen. Tekstballonnen veel te ingewikkeld. Retoucheren of klonen werkt niet nauwkeurig. Het gaat er bij mij voor de tweede maal terug af. Ik hou het bij Fastone

Heel hartelijk bedankt, Anoniem, voor je snelle antwoord. Erg handig! Voor mij een grote opluchting.

In de nieuwe versie verschijnen bij de foto's geen Irfanview pictogrammen meer. Alle foto's verschijnen met het Windows Fotopictogram, dat ik onduidelijk vind. Bovendien moet je een foto openen in twee clics. Hoe krijg ik het voor elkaar om alle foto's te voorzien van een mooi rood Irfanview pictogram, zodat ik er gewoon op kan dubbelklikken?

Makkelijkste, lichtste en verreweg allersnelste programma om plaatjes en foto's mee te bekijken en om zelfs eenvoudige bewerkingen mee te doen! En dat voor Freeware. Nog nooit betere alternatief tegengegekomen in de afgelopen 20 jaar

Nederlandse talen pakket moet je apart downloden

Bij staat allen in het Duits en Engels te krijgen.

Ik wil alleen maar mijn naam op de foto plaatsten hoe doe ik dat??

Dank voor het melden. Enkele nieuwe links toegevoegd.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
oostenri_k