IrfanView

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.3 (1134 stemmen)

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Voor Windows
Actueel: 

11 oktober 2017
IrfanView 4.50 is uitgebracht. In deze uitgave van de populaire fotobewerker worden foutjes opgelost, enkele nieuwe mogelijkheden toegevoegd en verbeteringen aan plugins doorgevoerd. IrfanView is nu overgezet naar Unicode en kan ook overweg met iPhone PNG foto's.

Beschrijving: 

IrfanView is een snel en multifunctioneel fotoprogramma. U kunt afbeeldingen vlug aanpassen en bekijken en ook batch-bewerkingen uitvoeren op meerdere foto's tegelijk. Verder is IrfanView heel geschikt om slideshows (diavoorstellingen) en screenshots mee te maken en bovendien kunt u er filmpjes mee afspelen.

Handig is dat IrfanView eenvoudige fotobewerking en de weergave van afbeeldingen combineert. Daarom is het al jaren bestaande IrfanView ook een veelgebruikt programma bij cursussen fotobewerking. Met IrfanView kunt u foto's vergroten, verkleinen, roteren, kleurcorrectie en filters toepassen enzovoort.


IrfanView

Voordelen ten opzichte van sommige andere programma's zijn dat IrfanView snel is en weinig geheugen gebruikt. Bovendien worden - zeker als u de plugins ook installeert - zeer veel afbeeldingssoorten ondersteund. En als uniek extraatje kunt u bijna alle video- en audiobestanden afspelen met IrfanView, dat dus ook nog een mediaspeler is (daarvoor dient u wel de plugins te downloaden en installeren). Lees hier de lijst met bestandsindelingen (grafisch en audio/video) die worden ondersteund.

Voor het bewerken of converteren van meerdere foto's tegelijk (in batch) is IrfanView onmisbaar. Tientallen foto's verkleinen of omzetten naar een andere afbeeldingsformaat gaat razendsnel.

IrfanView beschikt ook over een plugin - IrfanPaint - om mee te tekenen. Deze is niet heel uitgebreid maar biedt enkele basisfuncties.

Al met al is IrfanView een snel en compleet programma waarmee u bijna alle afbeeldingen kunt bewerken en weergeven. De interface is wel wat ouderwets. Het Nederlandse taalpakket dient u los te installeren.

Categorie: 
Fotobewerking
Versienummer: 
4.50
Laatst gewijzigd: 
11 oktober 2017
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Sinds 2015 is er ook een 64-bit versie van IrfanView. Deze werkt sneller en beter met (grote) afbeeldingen. Niet alle plugins zijn echter voor de 64-bit versie beschikbaar. Voor de meeste gebruikers zal de 32-bit versie de beste optie zijn. Zorg dat u de bijpassende plugins downloadt (32-bit en 32-bit plugins of 64-bit en 64-bit plugins)!

Download IrfanView 32-bit via de producent

of

Download IrfanView 32-bit via MajorGeeks

Download IrfanView 64-bit via de producent

Plugins
Aanbevolen wordt om ook de plugins te downloaden en installeren omdat u dan veel meer functionaliteit krijgt.
Download IrfanView 32-bit plugins via MajorGeeks

Download IrfanView 64-bit plugins via MajorGeeks

Download IrfanView Shell Extension plugin (klik op de link)
De Shell Extension plugin voegt enkele operaties van IrfanView toe aan het context menu van Windows Verkenner (bij rechtsklikken op bestanden)

Nederlandse vertaling
Download Nederlands taalpakket
(Installeer dit taalpakket. Stel vervolgens in IrfanView Nederlands als standaardtaal in onder Options | Change language. Kies Nederlands en klik OK)

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Let op! Bij de installatie krijgt u de vraag of u Amazon 1Button App (of Google Toolbar of Google Chrome) ook wilt installeren. Als u dat niet wilt moet u die opties uitzetten, door de vinkjes weg te halen!


Haal de vinkjes weg en klik Volgende

Hulp en ondersteuning: 

Stel vragen over IrfanView in het GratisSoftware.nl Forum

Tips
IrfanView: Maak een panorama foto

Nederlandse handleidingen voor IrfanView zijn overal op internet te vinden. Zoek bijvoorbeeld via Google op 'handleiding irfanview' of 'cursus irfanview' en u zult er vele vinden. Hieronder enkele:
Handleiding IrfanView (PDF)
Speciale effecten met IrfanView

Uitleg: 

 

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Je vraag kan nooit dom zijn, het antwoord is misschien makkelijk.
Ik heb zelf ook een iMac 12 inch , ik heb zelf op iMac een programma Paralles geïnstalleerd en daarnaast eveneens Windows for The Mac.
Hierdoor kan je zowel op je mac werken, als ook met programma's die uitsluitend voor windows geschikt zijn.
Ik heb een Genealogie programma wat uitsluitend onder windows werkt, vandaar dat ik het weet.
Er bestaat ook nog een andere variant, met een ander programma , ben de naam even kwijt, maar dan moet je je mac afsluiten en opnieuw opstarten met windows. Dit te omslachtig. Dit advies heb ik zelf ook gekregen en opgevolgd. het werk nu al meer dan 5 jaar. subliem

Hier kan je de 64-bit versie direct downloaden via de producent.
http://irfanview.inf...
Schitterend programma dat ik al jaren gebruik.

Heb deze op 13-02-2016 geprobeerd te installeren, kan niet. Mededeling dat bestand is beschadigd.

Dank, is aangepast.

Ik krijg steeds de melding: handtekening is beschadigd of ongeldig.

Ik gebruik dit programma al vele jaren op mijn computer, maar nu heb ik het op mijn laptop gezet en het is totaal anders , op mijn computer kan ik zelf instellen of ik de foto's die ik maak vierkant of langwerpig wil of het totale beeld, die optie mis in nu.
Normaal als ik mijn pijl van mijn muis op een foto of beeld zet en ik maak een vierkant groot of klein dat kan nu niet. Is echt balen, ik kan er niks mee nu ik snap het niet. :((

kan ik met dit progamma ook bewegende afbeeldingen krijgen voor facebook?

Misschien een HELE DOMME vraag maar kan ik Irfanview ook downloaden voor mijn mac :-)

Je kan het wellicht downloaden, maar of het werkt is een ander verhaal !

Een heel fijn programma. Ik heb `m direct weer geïnstalleerd.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zwitser_and