IrfanView

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.4 (1197 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

IrfanView is een snel en multifunctioneel fotoprogramma. U kunt afbeeldingen vlug aanpassen en bekijken en ook batch-bewerkingen uitvoeren op meerdere foto's tegelijk. Verder is IrfanView heel geschikt om slideshows (diavoorstellingen) en screenshots mee te maken en bovendien kunt u er filmpjes mee afspelen.

Handig is dat IrfanView eenvoudige fotobewerking en de weergave van afbeeldingen combineert. Daarom is het al jaren bestaande IrfanView ook een veelgebruikt programma bij cursussen fotobewerking. Met IrfanView kunt u foto's vergroten, verkleinen, roteren, kleurcorrectie en filters toepassen enzovoort.


IrfanView

Voordelen ten opzichte van sommige andere programma's zijn dat IrfanView snel is en weinig geheugen gebruikt. Bovendien worden - zeker als u de plugins ook installeert - zeer veel afbeeldingssoorten ondersteund. En als uniek extraatje kunt u bijna alle video- en audiobestanden afspelen met IrfanView, dat dus ook nog een mediaspeler is (daarvoor dient u wel de plugins te downloaden en installeren). Lees hier de lijst met bestandsindelingen (grafisch en audio/video) die worden ondersteund.

Voor het bewerken of converteren van meerdere foto's tegelijk (in batch) is IrfanView onmisbaar. Tientallen foto's verkleinen of omzetten naar een andere afbeeldingsformaat gaat razendsnel.

IrfanView beschikt ook over een plugin - IrfanPaint - om mee te tekenen. Deze is niet heel uitgebreid maar biedt enkele basisfuncties.

Al met al is IrfanView een snel en compleet programma waarmee u bijna alle afbeeldingen kunt bewerken en weergeven. De interface is wel wat ouderwets. Het Nederlandse taalpakket dient u los te installeren.

DL

Inst

Website producent: 
Hulp en ondersteuning: 

Tips
IrfanView: Maak een panorama foto

Nederlandse handleidingen voor IrfanView zijn overal op internet te vinden. Zoek bijvoorbeeld via Google op 'handleiding irfanview' of 'cursus irfanview' en u zult er vele vinden. Hieronder enkele:
Foto's bewerken met IrfanView
Handleiding IrfanView

Uitleg: 

 

Deel deze download: 

Reacties

@Nico Kindt
Bij ons werkt de download van het bestand in Firefox wel. Waarschijnlijk heb je Google Chrome als browser. Deze blokkeert tegenwoordig downloads via een http-verbinding.

We hebben nu de downloads aangepast naar https-verbinding dus het zou weer moeten werken in Chrome.

De link om de irfan view schell extension te downloaden werkt niet.

nieuwe versie 4.56

@reinhild
Lees hierboven bij Downloads de stappen. Bij stap 3 dien je een los taalpakket te installeren voor Nederlands.

Beste
kan ik het in het Nederlands down loaden zo ja welke handeling moet ik dan doen
Grt

@Té Kenaar, misschien staat hier iets tussen?
https://www.gratisso...

@Té
Je kunt hier een hele lijst vinden:
https://www.gratisso...

En voor anderen is het wel prettig als je noemt welke programma's je bedoelt.

Er zijn veel betere programma's te verkrijgen, met meer mogelijkheden en filters of effecten !

Ik heb de app geïnstalleerd. Dit voor de tweede keer, persoonlijk vind ik het één van de slechtste fotoprograms. Slideshow muziek afspelen doet het niet. U moet de muziek bovenaan zetten, maar speelt niets af, ook geen mogelijkheid om overgangen. Tekstballonnen veel te ingewikkeld. Retoucheren of klonen werkt niet nauwkeurig. Het gaat er bij mij voor de tweede maal terug af. Ik hou het bij Fastone

Heel hartelijk bedankt, Anoniem, voor je snelle antwoord. Erg handig! Voor mij een grote opluchting.

Pagina's