IrfanView

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

IrfanView is een snel en multifunctioneel fotoprogramma. Je kunt afbeeldingen vlug aanpassen en bekijken en ook batch-bewerkingen uitvoeren op meerdere foto's tegelijk. Verder is IrfanView heel geschikt om slideshows (diavoorstellingen) en screenshots mee te maken en bovendien kun je er filmpjes mee afspelen.

Handig is dat IrfanView eenvoudige fotobewerking en de weergave van afbeeldingen combineert. Daarom is het al jaren bestaande IrfanView ook een veelgebruikt programma bij cursussen fotobewerking. Met IrfanView kun je foto's vergroten, verkleinen, roteren, kleurcorrectie en filters toepassen enzovoort.


IrfanView

Voordelen ten opzichte van sommige andere programma's zijn dat IrfanView snel is en weinig geheugen gebruikt. Bovendien worden - zeker als je de plugins ook installeert - zeer veel afbeeldingssoorten ondersteund. En als uniek extraatje kun je bijna alle video- en audiobestanden afspelen met IrfanView, dat dus ook nog een mediaspeler is (daarvoor dien je wel de plugins te downloaden en installeren). Lees hier de lijst met bestandsindelingen (grafisch en audio/video) die worden ondersteund.

Voor het bewerken of converteren van meerdere foto's tegelijk (in batch) is IrfanView onmisbaar. Tientallen foto's verkleinen of omzetten naar een andere afbeeldingsformaat gaat razendsnel.

IrfanView beschikt ook over een plugin - IrfanPaint - om mee te tekenen. Deze is niet heel uitgebreid maar biedt enkele basisfuncties.

Al met al is IrfanView een snel en compleet programma waarmee je bijna alle afbeeldingen kunt bewerken en weergeven. De interface is wel wat ouderwets. Het Nederlandse taalpakket dien je los te installeren.

Inst

Uitleg: 

 

Reacties

Al jaren ben ik een tevreden gebruiker van Irfanview. Maar op mijn nieuwe compi met W11pro krijg ik met geen mogelijkheid Irfanview als standaardapp voor mijn jpg-bestanden.
Zijn er meer mensen die daar problemen mee hebben?

@overstapper
IrfanView zou met plugins (zie bij Downloads) wel AVIF moeten kunnen openen:
https://www.irfanvie...

Plugins:
https://www.fosshub....

Irfan View was altijd mijn favoriet maar begint een beetje achter te lopen.
kan bijvoorbeeld avif niet openen. Ik ben daarom overgestapt op XN View.

nieuwe versie 4.62

@Redactie
Jammer dat je niets meer verneemt van Fast Image Viewer. Laatste update is van Maart 10 2020.

@Nico Kindt
Bij ons werkt de download van het bestand in Firefox wel. Waarschijnlijk heb je Google Chrome als browser. Deze blokkeert tegenwoordig downloads via een http-verbinding.

We hebben nu de downloads aangepast naar https-verbinding dus het zou weer moeten werken in Chrome.

De link om de irfan view schell extension te downloaden werkt niet.

nieuwe versie 4.56

@reinhild
Lees hierboven bij Downloads de stappen. Bij stap 3 dien je een los taalpakket te installeren voor Nederlands.

Beste
kan ik het in het Nederlands down loaden zo ja welke handeling moet ik dan doen
Grt

Pagina's