FastStone Photo Resizer

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (8 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

FastStone Photo Resizer is een handig programma om snel meerdere foto's te verkleinen of aan te passen. Heb je tientallen of honderden foto's die je snel wilt converteren, hernoemen, roteren of verkleinen dan is FastStone Photo Resizer ideaal!

FastStone Photo Resizer is van de maker van FastStone Image Viewer. Met dit handige tooltje kun je heel snel honderden foto's in batch tegelijkertijd bewerken. Je kunt foto's:
- verkleinen
- hernoemen
- roteren
- kleur aanpassen
- bijsnijden
- tekst en watermerken toevoegen

Je kunt kiezen uit Batch Convert en Batch Rename. Je kunt foto's toevoegen via de Add of Add all knoppen.Bij Batch Convert zet je een vinkje bij 'Use Advanced Options' en klik je vervolgens op de gelijknamige knop. Daarna verschijnt een venster met tabbladen voor resize, rotate, crop enzovoort. Kies de bewerking die je wilt gebruiken, zet er een vinkje bij en kies de gewenste instellingen. Klik OK en een Output Folder (map) en je kunt gaan converteren door op de Convert knop te klikken.


Hoofdvenster FastStone Photo Resizer


Geavanceerde opties

Het is even uitproberen hoe het werkt maar daarna converteert FastStone Photo Resizer heel snel je foto's. FastStone Photo Resizer draait voor honderden vakantiefoto's zijn hand niet om. Het programma is niet in het Nederlands, maar je krijgt geen overbodige extraatjes bij de installatie aangeboden.

DL

Deel deze download: 

Reacties

Deze functies (weet niet allemaal) zitten ook in Faststone Image viewer. Ook voor meerdere bestanden tegelijk. Beide niets mis mee en zeer positief over.
Jammer dat ze nog geen Linux variant hebben.

Op zoek naar een alternatief van het standaard Microsoft programma waarmee ik niet alles kan wat ik vroeger wel kon.

Ah, okee, had ik niet gezien of verkeerd begrepen.

FastStone Photo Resizer maakt ook deel uit van FastStone Image Viewer

Menu -> Extra -> Converteren/Herbenoemen

En is dan nog in het Nederlands ook

Ha, ik dacht eindelijk een nieuwe versie maar het is nog steeds de versie van augustus 2017.
Goed en simpel programma, ik gebruik al jaren de portable versie.

Gebruik het al jaren net als Fastone Image viewer, goede gratis software die niet met popups blijft komen. Een donatie is welkom en terecht.

Dit programma gebruik ik al enkele jaren met tevredenheid om foto`s voor een site te verkleinen en om per mail te versturen. De rename functie is ook handig.

Er is geen nieuwere versie, maar hij is nu pas voor het eerst vermeld op GratisSoftware.nl (zie boven), vandaar het 'nieuw'.

@ de redactie::

Vreemd, ik heb versie 3.8 al sinds 18/2/2017 op mijn PC staan.
Op de website van Faststone (ik volg enkel jullie link) wordt versie 3.8 van 17/2/2017 aangeboden. Dat klopt dus met mijn versie op mijn PC. Ga ik rechtstreeks naar hun site, vind ik ook geen nieuwere versie. Is die er wel?
Waar halen jullie de nieuwe versie van 1/2/2018 met dezelfde versienummer vandaan?

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
fran_rijk