FastStone Photo Resizer

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

FastStone Photo Resizer is een handig programma om snel meerdere foto's te verkleinen of aan te passen. Heb je tientallen of honderden foto's die je snel wilt converteren, hernoemen, roteren of verkleinen dan is FastStone Photo Resizer ideaal!

FastStone Photo Resizer is van de maker van FastStone Image Viewer. Met dit handige tooltje kun je heel snel honderden foto's in batch tegelijkertijd bewerken. Je kunt foto's:
- verkleinen
- hernoemen
- roteren
- kleur aanpassen
- bijsnijden
- tekst en watermerken toevoegen

Je kunt kiezen uit Batch Convert en Batch Rename. Je kunt foto's toevoegen via de Add of Add all knoppen.Bij Batch Convert zet je een vinkje bij 'Use Advanced Options' en klik je vervolgens op de gelijknamige knop. Daarna verschijnt een venster met tabbladen voor resize, rotate, crop enzovoort. Kies de bewerking die je wilt gebruiken, zet er een vinkje bij en kies de gewenste instellingen. Klik OK en een Output Folder (map) en je kunt gaan converteren door op de Convert knop te klikken.


Hoofdvenster FastStone Photo Resizer


Geavanceerde opties

Het is even uitproberen hoe het werkt maar daarna converteert FastStone Photo Resizer heel snel je foto's. FastStone Photo Resizer draait voor honderden vakantiefoto's zijn hand niet om. Het programma is niet in het Nederlands, maar je krijgt geen overbodige extraatjes bij de installatie aangeboden.

Inst

Reacties

Eigenlijk een overbodig programma, omdat deze mogelijkheden al in FastStone Image Viewer bij Extra --> Converteren/Herbenoemen aanwezig zijn.
Wie de Image Viewer dus al gebruikt, hoeft de Photo Resizer niet te installeren.

@Theo. Net even een testje gedaan en ik kan alle formaten aangeven. Ook is er nog het uitklapmenu waar je bv het standaard formaat 320 x 240 op kunt geven.
Overigens gebruik ik deze functie gewoon vanuit Faststone Imageviewer, maar krijg dan hetzelfde schermpje.

Hoi, met deze erg handige photoresizer kon ik eerder foto's omzetten van bijv. 76 dpi naar 300 dpi. Nu heb ik kortgeleden een nieuwe laptop aangeschaft en het programma er weer opgezet. Maar nu lukt dit niet meer. Ik geef bij advanced options aan dat de dpi naar 300 moet (2 velden), maar het werkt niet. Wat doe ik verkeerd?

Deze functies (weet niet allemaal) zitten ook in Faststone Image viewer. Ook voor meerdere bestanden tegelijk. Beide niets mis mee en zeer positief over.
Jammer dat ze nog geen Linux variant hebben.

Op zoek naar een alternatief van het standaard Microsoft programma waarmee ik niet alles kan wat ik vroeger wel kon.

Ah, okee, had ik niet gezien of verkeerd begrepen.

FastStone Photo Resizer maakt ook deel uit van FastStone Image Viewer

Menu -> Extra -> Converteren/Herbenoemen

En is dan nog in het Nederlands ook

Ha, ik dacht eindelijk een nieuwe versie maar het is nog steeds de versie van augustus 2017.
Goed en simpel programma, ik gebruik al jaren de portable versie.

Gebruik het al jaren net als Fastone Image viewer, goede gratis software die niet met popups blijft komen. Een donatie is welkom en terecht.

Dit programma gebruik ik al enkele jaren met tevredenheid om foto`s voor een site te verkleinen en om per mail te versturen. De rename functie is ook handig.

Pagina's