digiKam

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

digiKam is een open source fotobeheerder en fotobewerkingsprogramma. Met digiKam kun je foto's beheren, importeren, bewerken en delen.

digiKam is ideaal om foto's, video's en raw-afbeeldingen direct te importeren van je camera of externe opslag (SD cards, USB disks). Je kunt je fotocollectie beheren, organiseren en doorzoeken met digiKam. En je kunt makkelijk foto's exporteren naar veel online diensten, zoals Google, Dropbox, Facebook enzovoort.

digiKam kan ook overweg met raw-foto's en video's en heeft diverse tools om foto's te bewerken. Verder kan digiKam automatisch lenscorrecties toepassen op foto's.

digiKam is een zeer uitgebreide fotobeheerder waarmee je grote collecties kunt beheren en afbeeldingen kunt bewerken. Een aanrader voor gevorderde fotoliefhebbers.

Website producent: 

Reacties

De link haalt de 7.7.0 versie op ipv 7.8.0

dit programma werkt niet iop mijn computer met Win11, er is iets met een sql database die hij niet kan vinden. Het programma start dus niet op.

ik kom er nu achter dat Showfoto veel sneller reageert dan Digicam ..beide progs worden geïnstalleerd.. wist ik veel

intel Core i3 7 th gen met ssd schijf en voeldoende RAM is eigenlijk nog te zwak voor deze prog.. En wat jammer voor mij want Digicam is een geweldige prog maar op mijn pc zo traag als...

@Louis: Dat ligt eraan of je met Windows of macOS werkt. Bij de Mac: Onder de naam van de app: Preferences - en de taal kun je instellen via Help-menu.
Ik denk dat je bij Windows even door de menu's heen moet gaan, meestal onder het Extra-menu.

Hoe geraak ik bij de instellingen?

Inmiddels versie 7.0 - een fikse verbetering. Een paar fotovrienden van mij heb ik een demo gegeven van enkele mogelijkheden, en het resultaat is dat met name Picasa wordt ingeruild voor Digikam. Vooral verminderen van ruis, verscherpen, en de uitgebreide mogelijkheden voor het spelen met belichting en kleur zijn zeer in trek.

@Ronnie
Ja dat klopt. Toen stond Digikam nog bij de Voorgestelde software:
https://www.gratisso...

Nu bij de officiële collectie gratis software. Dat is het verschil.
 

Grappig en apart.
"12 maart 2020
Fotobeheerder digiKam is toegevoegd aan GratisSoftware.nl."
De 1e reactie stamt uit 9 februari 2020 ??

Wie voor macOS een goed alternatief zoekt voor het niet meer functionerende Google Picasa is met digiKam goed uit. Dezelfde (en meer!) mogelijkheden voor beheer en bewerking, in een uiterlijk wat eenvoudig jasje en een misschien iets steilere leercurve. Mits goed ingesteld is het een heerlijk programma. Let er wel op dat na installatie het inlezen van fotobestanden in de map Afbeeldingen enige tijd duurt.
Let er vooral op dat je versie 6.4 (momenteel de laatste) hebt, in de vorige versie zaten enkele vervelende bugs, die er nu uit zijn.