digiKam

Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.7 (24 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

digiKam is een open source fotobeheer en fotobewerkingsprogramma. Met digiKam kun je foto's beheren, importeren, bewerken en delen.

digiKam is ideaal om foto's, video's en raw-afbeeldingen direct te importeren van je camera of externe opslag (SD cards, USB disks). Je kunt je fotocollectie beheren, organiseren en doorzoeken met digiKam. En je kunt makkelijk foto's exporteren naar veel online diensten, zoals Google, Dropbox, Facebook enzovoort.

digiKam kan ook overweg met raw-foto's en video's en heeft diverse tools om foto's te bewerken. Verder kan digiKam automatisch lenscorrecties toepassen op foto's.

digiKam is een zeer uitgebreide fotobeheerder waarmee je grote collecties kunt beheren en afbeeldingen kunt bewerken. Een aanrader voor gevorderde fotoliefhebbers.

 

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

@Ronnie
Ja dat klopt. Toen stond Digikam nog bij de Voorgestelde software:
https://www.gratisso...

Nu bij de officiële collectie gratis software. Dat is het verschil.
 

Grappig en apart.
"12 maart 2020
Fotobeheerder digiKam is toegevoegd aan GratisSoftware.nl."
De 1e reactie stamt uit 9 februari 2020 ??

Wie voor macOS een goed alternatief zoekt voor het niet meer functionerende Google Picasa is met digiKam goed uit. Dezelfde (en meer!) mogelijkheden voor beheer en bewerking, in een uiterlijk wat eenvoudig jasje en een misschien iets steilere leercurve. Mits goed ingesteld is het een heerlijk programma. Let er wel op dat na installatie het inlezen van fotobestanden in de map Afbeeldingen enige tijd duurt.
Let er vooral op dat je versie 6.4 (momenteel de laatste) hebt, in de vorige versie zaten enkele vervelende bugs, die er nu uit zijn.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
oostenr_jk