PhotoFiltre

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

PhotoFiltre is een zeer goede, uitgebreide foto-editor met een gebruikersvriendelijke interface. Het programma beschikt over alle standaardfuncties om afbeeldingen te bewerken en foto's te retoucheren. Ook lagen worden ondersteund. Bovendien kun je nog plugins downloaden voor extra effecten.

Met PhotoFiltre kun je helderheid, contrast, kleur, verzadiging en gamma correctie aanpassen. Ook bevat het fotobewerkingsprogramma tientallen artistieke filters, zoals waterverf, pasteltinten, Indische inkt, pointillisme, en puzzelstukjes.

Verder kun je verschillende soorten selecties maken en heb je diverse tekengereedschappen (zoals toverstokje, pipet, spuitbus, nevel, kloon- en uitsmeerinstrumenten) en penselen tot je beschikking.  


PhotoFiltre heeft een gebruikersvriendelijke interface

PhotoFiltre is aan te bevelen voor mensen die GIMP te ingewikkeld vinden en ook met iets minder opties toekunnen.

Inst

Reacties

Je moet gewoon de portable variant gebruiken. Is volgens mij ook de enige mogelijkheid als je de gratis versie wil. Werkt prima.

Gistern vrijdag 19 januari 2024 getracht Photofiltre te installeren op mijn Windows 10 computer. Lukt niet. Moet elke keeer exe programma activeren om iets te kunnen doen, doch als app wordt hij niet meer vermeld in 'instellingen' in het overzicht geïnstalleerde apps...

@ nibellim,

Als je zoiets als PhotoFiltre zou willen voor Linux, en je vindt GIMP te ingewikkeld, misschien zouden dan een van de volgende applicaties een optie voor je kunnen zijn, die lijken me min of meer vergelijkbaar:

Pinta -
Let op: gebruik de Snap-versie, die schijnt goed te zijn, dit in tegenstelling tot de problematische repository-versie. Ik weet niet hoe de Flatpak-versie is.

LazPaint -
Een archive-versie (portable, geen installatie) en een .deb package zijn beschikbaar.

Jammer dat dit programma niet beschikbaar is voor Linux applicaties.

Dank, is ook aangepast

Hallo redactie,

Kleine aanvulling:

De map Program Files is er nu ook niet meer. De taalbestanden zitten nu in de uitgepakte zip-map.

@Léon
Dank, is aangepast

Het lijkt er op dat er (gratis) alleen nog een draagbare versie is. Werkt zo te zien echter prima. Ook met Nederlands taalpakket.

Downloadlink geeft pagina 404.

Welke website, bedoel je deze https://www.fitwerkt...

Pagina's