Microsoft Word (Mobile)

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
Gratis bekijken en bewerken (met enige beperkingen) op apparaten tot 10,1 inch
Categorie: 
Office
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

Met Microsoft Word voor Android, iPhone en iPad en Windows 10 tablets kun je gratis documenten bekijken, aanmaken én bewerken. Zonder Office 365 abonnement. Dus gratis Microsoft Office apps voor je smartphone en tablet (kleiner dan 10,1 inch)!

Word voor Android, iOS en Windows 10 tablets geeft je documenten (doc, docx) precies zo weer als in de desktop-versie van Word, claimt Microsoft. Je kunt je Office-documenten opslaan in de online opslagdiensten OneDrive, Google Drive, Dropbox of Box. Behalve Word zijn ook Excel en PowerPoint te krijgen voor Android, iPhone en iPad en Windows 10 tablets (kleiner dan 10,1 inch). Een Office 365 abonnement is alleen nodig voor geavanceerde functies, maar de meeste thuisgebruikers zullen prima uit de voeten kunnen met de gratis versie.

Let op! Je moet wel aangemeld zijn met je gratis Microsoft-account (Hotmail- of Outlook.com-mailadres bijvoorbeeld) om bestanden te kunnen bewerken, opslaan of delen op je smartphone of tablet!

Microsoft heeft één beperking: tablets en andere Windows-apparaten groter dan 10,1 inch (zoals de iPad Pro, bepaalde Windows 10 tablets en desktop pc's en laptops met Windows 10 en 11) moeten wel een betaald abonnement afsluiten om documenten te kunnen maken of bewerken! Lees hier op welke apparaten je Microsoft Office gratis kunt gebruiken.

Dus op je pc of laptop kun je Word niet gratis gebruiken! Wel kun je in je browser gratis Microsoft Office Online gebruiken, waarmee je ook veel bewerkingen kunt doen.

 

inst

Reacties

Ik ben op mijn Android telefoon gestopt met de apps van Microsoft. Eigenlijk gebruikte ik alleen de lezen functie, bewerkte nooit iets op de telefoon. Dat doe ik op de pc/laptop. Op Android gebruik ik libre office document vieuwer. Die is sneller, gaat niet eerst updaten wat MS office wel deed, en werkt prima samen met Android. Voor pdf's gebruik ik dw Firefox browser. Zo blijft de telefoon licht en soepel in gebruik...

@anoniem: De iPhone 6 is nou niet bepaald een nieuw toestel, ook al heb jij deze pas 2 jaar, dan is hij uitsluitend voor jouw nog redelijk nieuw. Het toestel is van 2014, dus 8 jaar oud, terwijl Apple over het algemeen een toestel rond 5 tot 6 jaar lang van firmware-updates voorziet. Dat jij niet verder komt dan IOS 13 heeft uitsluitend te maken met het feit dat de hardware van je toestel niet meer geschikt is om hogere versies dan IOS 13 te ondersteunen. Hetzelfde is geldig voor het pakket van Microsoft, ook daar kunnen zij niet eeuwig de software voor alle versies blijven ondersteunen. Dat jij er geen moeite mee hebt om wat oudere apparatuur te gebruiken, prima! Maar dan gaan roepen dat ze dat doen omdat ze willen dat jij andere apparatuur gaat kopen, zijn nogal goedkope verdachtmakingen. Als je oudere apparatuur gebruikt zal je moeten accepteren dat je zaken tegen komt die op jouw apparatuur niet meer werken want per slot kunnen zowel Apple als Microsoft er niks aan doen dat jij apparatuur koopt en gebruikt die zij niet meer ondersteunen.

Heb een iphone 6 plus, 2 jaar geleden nieuw gekocht ivm groter scherm, waarop ik de Word-app wil installeren. Maar die app blijkt nu alleen beschikbaar voor Ios 13 en hoger. Mijn iphone, die echt niet oud is en het prima doet, draait op ios 12. Ik kan niet upgraden naar ios13 want Apple staat dat niet toe voor deze iphone. Willen natuurlijk liever dat ik (weer) een nieuwe iphone koop, grr. Weet iemand hier een oplossing voor ? Ik heb heel weinig geld, dus nwe. iphone is voor mij geen optie. Overigens kan ik daarom ook bijv. de Corona-app niet downloaden.

Ik heb sinds de laatste windows 10 updates hetzelfde probleem.
Ik moet plots office 365 hebben ...
Vroeger was dit niet nodig ...

Android telefoons waarop Microsoft apps worden geïnstalleerd, krijgen die ondersteuning voor het openen van NTFS geformatteerde opslagmedia via USB on the go? Een groot nadeel van Android is dat opslagmedia alleen FAT32 mag zijn.

Uniek! Een 17 inch laptop met of iOS, Android of Windows 10 Mobile als besturingssysteem! Ik zou ook Anoniem blijven als ik bij dit onderwerp begin over een 17 inch laptop, na het artikel GELEZEN te hebben.

Gelukkig kan ik op mijn 17 inch Lenovo laptop wel Libre Office volledig gebruiken, als kantoorpakket. Dat gaat net zo goed als Microsoft, dus mis M.S. Office absoluut niet!

Ik sluit een ssd aan op mijn android tablet.
Dan kan ik alle office bestanden zien maar niet bewerken.
Iemand enig idee hoe dit komt en hoe ik dit kan verhelpen?

Thanks !!
geert b.

Je kunt je aanmelden met je hotmail / Microsoft account. Als je die niet hebt kun je die zo maken, gratis.
Als je gewoon de gratis versie wilt blijven gebruiken, zie je boven een pijltje naar links. Klik dit aan, en er wordt gevraagd: basic blijven? Bevestigen. Klaar.

Als ik word app installeer krijg ik een schempje dat ik mij moet aanmelden met een account en er staat bij voor Office 365.
Wat nu?

Pagina's