WPS Office Free

Voor Windows en Linux
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 5.8 (140 stemmen)

Info

Details
Versienummer: 
11.2.0.9127
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
De betaalde versie heeft meer functies. Gratis versie toont advertenties!
Categorie: 
Office
Taal: 
Engels
Omschrijving software: 

WPS Office (voorheen Kingsoft) is een volledig gratis kantoorpakket, dat bestaat uit een tekstverwerker, spreadsheet programma en presentatie applicatie. Writer, Spreadsheets en Presentation zijn compatibel met Microsoft Word, Excel en PowerPoint. Beschikbaar voor Windows, Linux, Android en iOS. Wel reclame in de interface!

WPS Office kan dus Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden openen en bewerken. Verder kan het pakket documenten omzetten naar PDF. WPS Office heeft een vertrouwde interface en biedt de meeste mogelijkheden die andere office-applicaties ook hebben.

WPS Office is van Chinese makelij. Behalve een Windows-versie zijn er ook gratis Android- en iOS-apps om je office-bestanden mee te bewerken. Het kantoorpakket is alleen in het Engels verkrijgbaar en kent geen ondersteuning voor het open document formaat van LibreOffice en OpenOffice. Wel wordt de uitwisselbaarheid met Microsoft Office documenten vaak geprezen.

Jammer is dat er advertenties in de interface van WPS Office getoond worden en dat er veel reclame voor de betaalde variant - die meer mogelijkheden heeft - wordt gemaakt.

Android en iOS
Office-bestanden openen en bewerken op je smartphone of tablet is niet altijd makkelijk. Veel office-apps zijn duur of bieden in de gratis versie alleen viewer-mogelijkheden. WPS Office (voorheen Kingsoft) is anders: dit is een van de betere gratis app om Word-documenten, Excel-spreadsheets en PowerPoint-presentaties te bekijken én te bewerken.

WPS Office heeft behoorlijk uitgebreide bewerkingsmogelijkheden om doc, docx, xls, xlsx, ppt en pptx-bestanden te editen. Als je een document bewerkt krijg je bovenin een menubalk waarin je horizontaal kunt scrollen. Documenten kunnen daarna opgeslagen worden per mail verzonden of gedeeld in de cloud (Box.net of WebDAV).

Download

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

Op zich is WPS office een goed pakket. Strak en niet onderdoend voor het achterlijke micr.sft. De keerzijde is dat zoals we dat gewend zijn van silicon vellie bedrijven spioneert. Bij iedere handeling wordt een Chinees teken neergezet. Ik heb het nu een 8 maanden op mijn computer en die staat vol met Chinese tekens. Eenmaal het ik zo'n teken verwijders en toen was een map met 10000 foto's verdwenen. Je kunt deze tekens niet zomaar weggooien. Ik denk dat Libre office een goed alternatief is. Hoewel ook zijn speciale files aanmaken. Ik ben bang dat er nog maar weinig overblijft.

Hoe kun je WPS office weer van je pc krijgen??? Het komt niet voor bij de geïnstalleerde programma's in het configuratiescherm.

WPS office is gratis te downloaden via de Windows 10 Store, er zijn een klein aantal betalende opties maar ik heb die nog nooit nodig gehad. Het is een vrij compleet programma voor dagelijks gebruik en het kan ook makkelijk Pdf aan. Prachtig programma.

Wij kunnen nog gewoon gratis bestanden opslaan. Hoe deed jij dat en welke melding kreeg je?

Niet meer dus, een bestand opslaan is nu ineens een premium feature.

Of als .xlsx natuurlijk.

Als het belangrijke documenten zijn en het zijn er niet teveel, misschien eerst even opnieuw opslaan als .docx?

als je WPS office verwijdert, kan je dan nog de documenten openen die nu als WPS-office document werden opgeslagen?

Hallo Jeu,

De reclame die WPS presenteert is inderdaad volkomen onverteerbaar. Zelfs het bureaublad laten zij niet met rust. Volgens HitmanPro zit er ook malware in het programma. Als je die verwijdert, komt die even later weer vrolijk terug.

ik vind het een waardeloos programma met zijn pop ups van reclame

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
frank_ijk