WPS Office Free

Actueel: 

1 augustus 2017
WPS Office Free 10.2.0.5908 is verschenen. Deze uitgave kent diverse verbeteringen en lost fouten op. Ook is het nu mogelijk om pdf-bestanden te splitsen.

Besturingssysteem: 
Voor Windows en Linux
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.9 (96 stemmen)
Omschrijving software: 

WPS Office (voorheen Kingsoft) is een volledig gratis kantoorpakket, dat bestaat uit een tekstverwerker, spreadsheet programma en presentatie applicatie. Writer, Spreadsheets en Presentation zijn compatibel met Microsoft Word, Excel en PowerPoint. Beschikbaar voor Windows, Linux, Android en iOS.

WPS Office kan dus Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden openen en bewerken. Verder kan het pakket documenten omzetten naar PDF. WPS Office heeft een vertrouwde interface en biedt de meeste mogelijkheden die andere office-applicaties ook hebben.

WPS Office is van Chinese makelij. Behalve een Windows-versie zijn er ook uitstekende gratis Android- en iOS-apps om je office-bestanden mee te bewerken. Het kantoorpakket is alleen in het Engels verkrijgbaar en kent geen ondersteuning voor het open document formaat van LibreOffice en OpenOffice.

Android en iOS
Office-bestanden openen en bewerken op je smartphone of tablet is niet altijd makkelijk. Veel office-apps zijn duur of bieden in de gratis versie alleen viewer-mogelijkheden. WPS Office (voorheen Kingsoft) is anders: dit is een van de betere gratis app om Word-documenten, Excel-spreadsheets en PowerPoint-presentaties te bekijken én te bewerken.

WPS Office heeft behoorlijk uitgebreide bewerkingsmogelijkheden om doc, docx, xls, xlsx, ppt en pptx-bestanden te editen. Als je een document bewerkt krijg je bovenin een menubalk waarin je horizontaal kunt scrollen. Documenten kunnen daarna opgeslagen worden per mail verzonden of gedeeld in de cloud (Box.net of WebDAV).

De WPS Office app voor Android en iOS is verrassend veelzijdig en stukken beter dan veel concurrenten die kreupele office-apps vol reclame bieden.

Categorie: 
Office
Laatst gewijzigd: 
1 augustus 2017
Versienummer: 
10.2.0.5908
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
De betaalde versie heeft meer functies
Taal: 
Engels
Installatie: 
Let op bij de installatie

Na installatie kunt u kiezen voor Business (betaald) of Personal Edition (gratis). Ook als u de gratis versie kiest krijgt u nog een dertig dagen trial voor de betaalde variant. Daarna moet u gewoon de gratis uitgave blijven gebruiken.

WPS Office toont in sommige onderdelen advertenties in de interface en maakt reclame voor zijn eigen betaalde variant.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

WPS Office is tegenwoordig ook in andere talen te verkrijgen, maar niet in het Nederlands bij de Windows variant. Het voordeel van WPS is dat deze eenvoudiger en daardoor sneller is. Maar ik kies voor LibreOffice, die ondersteunt onder meer, modernere formaten en dot dit beter.

Wat mij betreft, na ruim onderzoek en uitproberen, verreweg de beste gratis office, al zitten er wel enkele vreemde "bugs "in en is de reclame die af en toe verschijnt extreem irritant.

Ik heb WPS niet geinstalleerd en het is er opeens. Ik vind het super irritant dat het opeens als default wordt gezien door windows, terwijl ik gewoon mijn microsoft office gebruik.
Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn bestanden gelijk met MS Word of MS Excel openen ipv die stomme WPS?

WPS verwijderen of rechts klikken op het te openen bestand,
openen met-->standaard programma selecteren-->MS-->OK

Ik houd het op LibreOffice. Versie 5.2 vandaag ujitgekomen.

Helemaal mee eens. Voor mij het enigste alternatief voor Ms Office.

Je kunt geheel gratis de laatste versie van Office gebruiken door de nieuwe Office extensie voor de Edge browser te gebruiken. Geheel online, inclusief toegang en integratie met OneDrive & OneDrive for Business. https://youtu.be/-BJ...

Je kunt ook deze link in je browserbalk plaatsen:
https://products.off...

Stomverveklende Chinese rommel die voortdurend het internet op wil, anders werkt het niet, het is je reinste spyware.

gedownload voor ubuntu 16.04, blijk goed, maar kwam een venster met de bericht van onbrekt van simbolen, en toen ik probeerde schrijven kwamen alle soorten fonts, maar geen times new roman, geen arial enz...Ik was de hele dag om te zoeken informatie hoe kan ik deze fonts plaatsen, maar ik heb weinig informatie gevonden...Nou, genoeg van mij, ik zal niet meer vechten, ik heb het verwijderen via de terminaal en ik blijf met de libreoffice.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
p_rtugal