WPS Office Free

Geschikt voor: 
Voor Windows en Linux
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 5.9 (128 stemmen)
Actueel: 

13 augustus 2018
WPS Office Free 10.2.0.7456 is verschenen. In deze uitgave van het office-pakket zijn foutjes opgelost en verbeteringen doorgevoerd.

Omschrijving software: 

WPS Office (voorheen Kingsoft) is een volledig gratis kantoorpakket, dat bestaat uit een tekstverwerker, spreadsheet programma en presentatie applicatie. Writer, Spreadsheets en Presentation zijn compatibel met Microsoft Word, Excel en PowerPoint. Beschikbaar voor Windows, Linux, Android en iOS. Wel reclame in de interface!

WPS Office kan dus Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden openen en bewerken. Verder kan het pakket documenten omzetten naar PDF. WPS Office heeft een vertrouwde interface en biedt de meeste mogelijkheden die andere office-applicaties ook hebben.

WPS Office is van Chinese makelij. Behalve een Windows-versie zijn er ook uitstekende gratis Android- en iOS-apps om je office-bestanden mee te bewerken. Het kantoorpakket is alleen in het Engels verkrijgbaar en kent geen ondersteuning voor het open document formaat van LibreOffice en OpenOffice.

Jammer is dat er advertenties in de interface van WPS Office getoond worden en dat er veel reclame voor de betaalde variant - die meer mogelijkheden heeft - wordt gemaakt.

Android en iOS
Office-bestanden openen en bewerken op je smartphone of tablet is niet altijd makkelijk. Veel office-apps zijn duur of bieden in de gratis versie alleen viewer-mogelijkheden. WPS Office (voorheen Kingsoft) is anders: dit is een van de betere gratis app om Word-documenten, Excel-spreadsheets en PowerPoint-presentaties te bekijken én te bewerken.

WPS Office heeft behoorlijk uitgebreide bewerkingsmogelijkheden om doc, docx, xls, xlsx, ppt en pptx-bestanden te editen. Als je een document bewerkt krijg je bovenin een menubalk waarin je horizontaal kunt scrollen. Documenten kunnen daarna opgeslagen worden per mail verzonden of gedeeld in de cloud (Box.net of WebDAV).

De WPS Office app voor Android en iOS is verrassend veelzijdig en stukken beter dan veel concurrenten die kreupele office-apps vol reclame bieden.

Categorie: 
Office
Versienummer: 
10.2.0.7456
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
De betaalde versie heeft meer functies. Gratis versie toont advertenties!
Taal: 
Engels
Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Na installatie kunt u kiezen voor Business (betaald) of Personal Edition (gratis). Ook als u de gratis versie kiest krijgt u nog een dertig dagen trial voor de betaalde variant. Daarna moet u gewoon de gratis uitgave blijven gebruiken.

WPS Office toont advertenties in de interface en maakt veel reclame voor zijn eigen betaalde variant!

Deel deze download: 

Reacties

Niet meer dus, een bestand opslaan is nu ineens een premium feature.

Wij kunnen nog gewoon gratis bestanden opslaan. Hoe deed jij dat en welke melding kreeg je?

als je WPS office verwijdert, kan je dan nog de documenten openen die nu als WPS-office document werden opgeslagen?

Of als .xlsx natuurlijk.

Als het belangrijke documenten zijn en het zijn er niet teveel, misschien eerst even opnieuw opslaan als .docx?

ik vind het een waardeloos programma met zijn pop ups van reclame

Hallo Jeu,

De reclame die WPS presenteert is inderdaad volkomen onverteerbaar. Zelfs het bureaublad laten zij niet met rust. Volgens HitmanPro zit er ook malware in het programma. Als je die verwijdert, komt die even later weer vrolijk terug.

Sinds de reclame verschijnt heb ik alle WPS programma's verwijderd. Sommige reclames kon je ná 5 seconden niet eens weg klikken. Te storend! Te veel oponthoud.

WPS Office is tegenwoordig ook in andere talen te verkrijgen, maar niet in het Nederlands bij de Windows variant. Het voordeel van WPS is dat deze eenvoudiger en daardoor sneller is. Maar ik kies voor LibreOffice, die ondersteunt onder meer, modernere formaten en dot dit beter.

Wat mij betreft, na ruim onderzoek en uitproberen, verreweg de beste gratis office, al zitten er wel enkele vreemde "bugs "in en is de reclame die af en toe verschijnt extreem irritant.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
p_rtugal