WPS Office Free

Besturingssysteem: 
Voor Windows en Linux
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.1 (117 stemmen)
Actueel: 

12 februari 2018
WPS Office Free 10.2.0.5996 is verschenen. In deze uitgave van het office-pakket is onder andere de mogelijkheid om in batch pdf'jes te maken toegevoegd.

Omschrijving software: 

WPS Office (voorheen Kingsoft) is een volledig gratis kantoorpakket, dat bestaat uit een tekstverwerker, spreadsheet programma en presentatie applicatie. Writer, Spreadsheets en Presentation zijn compatibel met Microsoft Word, Excel en PowerPoint. Beschikbaar voor Windows, Linux, Android en iOS.

WPS Office kan dus Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden openen en bewerken. Verder kan het pakket documenten omzetten naar PDF. WPS Office heeft een vertrouwde interface en biedt de meeste mogelijkheden die andere office-applicaties ook hebben.

WPS Office is van Chinese makelij. Behalve een Windows-versie zijn er ook uitstekende gratis Android- en iOS-apps om je office-bestanden mee te bewerken. Het kantoorpakket is alleen in het Engels verkrijgbaar en kent geen ondersteuning voor het open document formaat van LibreOffice en OpenOffice.

Android en iOS
Office-bestanden openen en bewerken op je smartphone of tablet is niet altijd makkelijk. Veel office-apps zijn duur of bieden in de gratis versie alleen viewer-mogelijkheden. WPS Office (voorheen Kingsoft) is anders: dit is een van de betere gratis app om Word-documenten, Excel-spreadsheets en PowerPoint-presentaties te bekijken én te bewerken.

WPS Office heeft behoorlijk uitgebreide bewerkingsmogelijkheden om doc, docx, xls, xlsx, ppt en pptx-bestanden te editen. Als je een document bewerkt krijg je bovenin een menubalk waarin je horizontaal kunt scrollen. Documenten kunnen daarna opgeslagen worden per mail verzonden of gedeeld in de cloud (Box.net of WebDAV).

De WPS Office app voor Android en iOS is verrassend veelzijdig en stukken beter dan veel concurrenten die kreupele office-apps vol reclame bieden.

Categorie: 
Office
Laatst gewijzigd: 
12 februari 2018
Versienummer: 
10.2.0.5996
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
De betaalde versie heeft meer functies
Taal: 
Engels
Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Na installatie kunt u kiezen voor Business (betaald) of Personal Edition (gratis). Ook als u de gratis versie kiest krijgt u nog een dertig dagen trial voor de betaalde variant. Daarna moet u gewoon de gratis uitgave blijven gebruiken.

WPS Office toont in sommige onderdelen advertenties in de interface en maakt reclame voor zijn eigen betaalde variant.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

als je WPS office verwijdert, kan je dan nog de documenten openen die nu als WPS-office document werden opgeslagen?

Of als .xlsx natuurlijk.

Als het belangrijke documenten zijn en het zijn er niet teveel, misschien eerst even opnieuw opslaan als .docx?

ik vind het een waardeloos programma met zijn pop ups van reclame

Hallo Jeu,

De reclame die WPS presenteert is inderdaad volkomen onverteerbaar. Zelfs het bureaublad laten zij niet met rust. Volgens HitmanPro zit er ook malware in het programma. Als je die verwijdert, komt die even later weer vrolijk terug.

Sinds de reclame verschijnt heb ik alle WPS programma's verwijderd. Sommige reclames kon je ná 5 seconden niet eens weg klikken. Te storend! Te veel oponthoud.

WPS Office is tegenwoordig ook in andere talen te verkrijgen, maar niet in het Nederlands bij de Windows variant. Het voordeel van WPS is dat deze eenvoudiger en daardoor sneller is. Maar ik kies voor LibreOffice, die ondersteunt onder meer, modernere formaten en dot dit beter.

Wat mij betreft, na ruim onderzoek en uitproberen, verreweg de beste gratis office, al zitten er wel enkele vreemde "bugs "in en is de reclame die af en toe verschijnt extreem irritant.

Sinds de reclame verschijnt heb ik alle WPS programma's verwijderd. Sommige reklames kon je ná 5 seconden niet eens weg klikken. Te storend! Te veel oponthoud.

Ik heb WPS niet geinstalleerd en het is er opeens. Ik vind het super irritant dat het opeens als default wordt gezien door windows, terwijl ik gewoon mijn microsoft office gebruik.
Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn bestanden gelijk met MS Word of MS Excel openen ipv die stomme WPS?

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
oo_tenrijk