WPS Office Free

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
De betaalde versie heeft meer functies. Gratis versie toont advertenties!
Categorie: 
Office
Taal: 
Engels
Omschrijving software: 

WPS Office (voorheen Kingsoft) is een volledig gratis kantoorpakket, dat bestaat uit een tekstverwerker, spreadsheet programma en presentatie applicatie. Writer, Spreadsheets en Presentation zijn compatibel met Microsoft Word, Excel en PowerPoint. Beschikbaar voor Windows, Linux, Android en iOS. Wel reclame in de interface en niet in het Nederlands!

WPS Office kan dus Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden openen en bewerken. Verder kan het pakket documenten omzetten naar PDF. WPS Office heeft een vertrouwde interface en biedt de meeste mogelijkheden die andere office-applicaties ook hebben.

WPS Office is van Chinese makelij. Behalve een Windows-versie zijn er ook gratis Android- en iOS-apps om je office-bestanden mee te bewerken. Het kantoorpakket is alleen in het Engels verkrijgbaar en kent geen ondersteuning voor het open document formaat van LibreOffice en OpenOffice. Wel wordt de uitwisselbaarheid met Microsoft Office documenten vaak geprezen.

Jammer is dat er advertenties in de interface van WPS Office getoond worden en dat er veel reclame voor de betaalde variant - die meer mogelijkheden heeft - wordt gemaakt.

Android en iOS
Office-bestanden openen en bewerken op je smartphone of tablet is niet altijd makkelijk. Veel office-apps zijn duur of bieden in de gratis versie alleen viewer-mogelijkheden. WPS Office (voorheen Kingsoft) is anders: dit is een van de betere gratis app om Word-documenten, Excel-spreadsheets en PowerPoint-presentaties te bekijken én te bewerken.

WPS Office heeft behoorlijk uitgebreide bewerkingsmogelijkheden om doc, docx, xls, xlsx, ppt en pptx-bestanden te editen. Als je een document bewerkt krijg je bovenin een menubalk waarin je horizontaal kunt scrollen. Documenten kunnen daarna opgeslagen worden per mail verzonden of gedeeld in de cloud (Box.net of WebDAV).

inst

Reacties

WPS begint gewoon met installeren als je wps_officeInst.exe runt, geen vraag waar je eea wilt hebben. Niet mijn ding.
Vervolgens Bulk Crap Unstaller gedraaid om WPS te deinstalleren, maar geen ingang gevonden om dat te doen, gezocht op datum en naam. Ook al niet geweldig.
Toen het zoekprogramma EveryThing laten lopen om een uninstaller te vinden.
C:\Users\zelf\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\WPS Office\WPS Office Tools\Uninstall WPS Office.lnk
Na deinstallatie blijft nog eea over, te zien met Everything en verwijdert.
Zoeken op Kingsoft levert ook nog het nodige op, op schijf en in het register, kan daarvan niet alles verwijderen.

OnlyOffice is wel in het Nederlands. Inbegrepen spelling controle. Zowel beschikbaar als desktopversie voor op de PC. En ook nog als add on in browsers voor de online versie. Bovendien ook heel goed in vertalen van teksten. Volledig gratis en geen last van advertenties. FreeOffice is ook een beter alternatief dan WPS.

Voor mij zijn er betere hoor,ONLYOFFICE of FREEOFFICE,Beide goed

Hallo Michael Rutten,
In mijn herinnering is die alleen in het Engels (en wellicht Chinees en zo).

Wie kan mijn helpen, hoe kan ik WPS in Nederlands zetten, nu staat alles in het Engels.

wps office voorlopig doe ik het er wel even mee tot ik wat anders vind?

wps office is gewoon een goed programma (app) voor Android tablet etc.

@Deki G

Wij bespreken FreeOffice hier:
https://www.gratisso...

Een ander alternatief is freeoffice2018 van een Duitse firma. Tekstverwerker, rekenblad en presentatie. Volledig Word, Excel en Powerpoint compatibel. Beviel me beter dan WPS.

Google gewoon "freeoffice2018"

Zelfde interface als Ms Office, naar keuze lint of menu.

Gratis versie zonder reclame en voor de thuisgebruiker alle nodige functionaliteit. Er is een goedkope pro betaalversie met wat extra zoals automatische mailings en Berlitz dictionaries.

Neemt weinig plaats in, ca. 240 mb. Bestaat voor Windows, Linux en Mac. Er kan een portable versie op usb-stick gecreëerd worden die je mee kan nemen.

Van een Duitse softwarefabrikant.

Installeer de lettertypes van Microsoft. Voorbeelden van Ms Office werden foutloos geconverteerd.

Ondersteunt ook Nederlands, woordafbreking en spellingcontrole via Hunspell dictionaries die achteraf voor meerdere talen gedownload kunnen worden.

De betaalversie - goedkoop - gebruikt commerciële dictionaries van Berlitz.

Na installatie moet je na 7 dagen een gratis key aanvragen die toegestuurd wordt via mail. Ik kreeg een aanbod om voor ca. 17€ de pro versie te kopen. Maar ik gebruik het zelden.

Ik heb WPS office voor windows geïnstalleerd. Mijn toetsenbord komt niet overeen met de software. bv shift 2 = " ipv @.
Hoe kan ik dit veranderen?

Groeten,

Bram

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
engelan_